4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Het zal even wennen zijn voor u. Een verslag van de Vrouwen 1 van HSSC’61. Maar aangezien ik het zo leuk vind en de dames ook goed bezig zijn, neem ik graag deze eer op me.

De afgelopen jaren hebben we een talentvolle lichting gehad in MO19. Ze speelden in de 1eklas. Nu mogen de dames blij zijn dat wat talenten van dit team, over zijn gegaan naar de vrouwenteams. Hierdoor hebben we een mooie en leuke groep vrouwen die ook erg gedreven zijn op het veld. En als er dan een vacature ontstaat als grensrechter, dan hoef ik niet zo lang na te denken. Al is dat wel 1 van de redenen dat het niet makkelijk is om een scheidsrechter te vinden binnen HSSC’61. Maar voorlopig lukt het nog elke wedstrijd om iemand te vinden die dit wil invullen.

In de voorbereiding werd eerst tegen BZC ’14 gespeeld. Deze wedstrijd werd gewonnen al is die uitslag mij even ontschoten. Hierna volgden nog 3 bekerwedstrijden. Een korte samenvatting; 3 gespeeld, 9 punten. 17 doelpunten voor en 1 tegen. In de volgende ronde moeten we het opnemen tegen Oranje Wit. Deze wedstrijd zal op 23 oktober worden gespeeld.

En nu begint de competitie. Meteen een knaller tegen Asperen Vr1. Vorig seizoen (Wat je van een seizoen kon spreken) speelden ze nog 3eklas. Nadat meerdere speelsters zijn gestopt en jeugd is overgekomen, zitten ze nu dus in de 4eklas. Verder is de competitie ook best overzichtelijk. Eerder verdwenen MVV’58 en Lekvogels al uit onze competitie naar de 5eklas. Wij mogen het opnemen tegen ASH Vr1, SC Everstein Vr1, ST Vuren/Herovina Vr1, Achilles Veen Vr1, GJS VR2, Nivo Sparta Vr1 en RKTVC VR1. Een kleine competitie met maar 9 teams.

Door deze samenstelling hebben wij dus nog wel wat zaterdagen vrij. Maar wie weet dat we nog wat oefenwedstrijden kunnen regelen. Dit zal ook afhankelijk zijn hoe ver we in de beker komen.

Maar hoe ging dan de eerste competitiewedstrijd? Om half 11 ging de bal rollen op het kunstgras op Sportpark het Plein. Met snelle aanvallers van Asperen moesten we op onze hoede blijven. Toch was een mooie aanval die we maakten waar de 1-0 uitviel na 9 minuten spelen. Mieke met een goede bal op Lillian, die met een beetje gelukkige situatie, uiteindelijk een simpele kans wist af te maken. HSSC bleef de betere. Asperen wist niet wat te doen tegen ons. Ze probeerden van alles, maar gedurende de 1ehelft kwamen ze niet in de wedstrijd. Zo was het halverwege de 1ehelft, dat de rollen van de 1-0 nu omgedraaid werden en de 2-0 opleverde. Dit keer was het Lillian met de assist op Mieke en die wist met een subtiele actie de scoren.

Hierna bleef Heicop op zoek naar meer. Af en toe kwam Asperen wel in de buurt van ons doel met o.a. wat corners. Het was wachten op de 3-0. Ondanks wat kansen werd deze voor rust niet gevonden, waardoor ze met een knappe 2-0 voorsprong de rust in gingen.

Het spel kon hier en daar zeker nog wat beter. Maar met een 2-0 voorsprong kan je je tevreden terug kijken naar de 1ehelft. Al blijven er nog steeds 45 minuten over. Asperen zal zich niet zo snel neerleggen bij een verlies. Dit zou ook bij ons heel snel duidelijk worden in de 2ehelft.

Het duurde 2 minuten voordat er een overtreding op Asperen werd gemaakt, net buiten de zijkant van ons 16-meter gebied. Een speelster van Asperen zag wat ruimte en wist de bal in 1x in de verre hoek over Marieke in het doel te werken. Een zeer knappe goal. Zo stonden we dus meteen weer onder druk en werd het ook weer direct spannend. 2-1. Een paar minuten later werd zelfs de gelijkmaker gemaakt. Heicop kon de bal niet goed wegtrappen en Asperen ving de bal op. Met een goed schot wisten ze de bal in het hoekje te leggen waardoor de stand ook meteen gelijk werd. Er waren nog maar 6 minuten in de 2ehelft gespeeld en HSSC had het lastig. Kon HSSC daar dan niets tegen inbrengen? Er waren wat kansjes die niet zorgvuldig werden afgemaakt.

Asperen bleef het betere van het spel houden. De betere en grotere kansen waren voor de bezoekers. Door meerdere malen de lat te raken, bleef het dus 2-2. Zo liep langzaam de tijd door en gingen we richting het einde van de wedstrijd. Kan HSSC nog 1x alles geven om een 3edoelpunt te kunnen maken?

We noteren ondertussen minuut 83. Een serie van corners werd vervolgd met wederom een corner. Gabriëlla nam deze corner.  Door een goede positionering, kon Bo met een kopbal, overtuigend de voorsprong voor Heicop maken. Beide elftallen leken moe en zorgvuldig voetbal was aan beide kanten niet meer aanwezig. Asperen probeerde het wel, maar gevaarlijk werden ze niet. Wij konden ook niet veel dan een bal op de paal produceren door Sigrid. Het leverde dus een 3-2 winst op voor de vrouwen van HSSC.

Door het kleine schema, is er dus ook wat meer ruimte tussendoor. Volgende week zijn we al vrij. Wel staat er een andere interessante wedstrijd op het programma. Asperen mag thuis aantreden tegen Everstein. Voor ons zal de 2ewedstrijd op 9 oktober zijn tegen ASH. Zij wisten vandaag met 6-0 te winnen van RKTVC. We gaan zien hoe het de vrouwen dan af gaat in de wedstrijd tegen ASH.