Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na een week rust, konden de VR1 zich weer opmaken voor de 2e wedstrijd in de competitie. Tegenstander was de koploper in de competitie, ASH. Zij wisten hun eerste wedstrijd met 6-0 te winnen van RKTVC waarna ze vorige week het een vervolg gaven door gelijk te spelen tegen de combinatie Vuren/Herovina.

De competitie is niet goed in te schatten. Zo zijn er na vandaag ploegen met 0 wedstrijden, maar ook teams met al 3 potjes achter hun naam. Dit zal waarschijnlijk het hele seizoen scheef lopen. Zo wilt een positie nog niets zeggen hoe goed of slecht een team is. Alles hangt af van de vorm van de dag.

Nog voor iedereen goed en wel een plekje langs het veld gevonden had en de wissels plaats namen op de bank, was het al 1-0. Sigrid wist na ongeveer 35 seconden op aangeven van Mieke al snel de voorsprong te maken. ASH heeft snelle buitenspelers en door goed in te schuiven konden ze er nog wel eens een aanval uit halen. Toch was het betere spel nog steeds aan Oranje zijde. Helaas was vaak de eindpass verkeerd. Door samen te werken konden we profiteren van de fout achterin. Mieke was scherp en wist de bal van de keepster te ontfutselen en vervolgens de 2-0 te maken. HSSC’61 bleef het betere spel houden al was het blijven opletten met de omschakeling van ASH.

Het was dan ook tegen het eind van de 1e helft voor we weer het net konden vinden. Een corner werd weggewerkt waarna Gabriella de bal zeer overtuigend in het doel wist te schieten aan de rand van de 16-meter. Vlak voor tijd was het weer Mieke op aangeven van Lillian die met een individuele actie zichzelf vrij wist te spelen en zo de 4-0 ruststand wist te noteren.

Met een tussenstand die zo groot is, blijft het lastig om je focus te behouden. We zouden dus hetzelfde moeten doen als in de 1e helft. Controle en hopen dat we niets tegen krijgen. Gedurende de 2e helft kregen wij het lastiger om uit te spelen. Hier kunnen wij dan nog zeker stappen maken. Als je dan een keer te veel ruimte weggeeft, krijg ook ASH een grote kans. Deze kans wisten ze goed uit te spelen en een kwartier voor tijd de 4-1 te maken.

Door dit doelpunt gingen wij er nog even tegenaan. Zo werd het 10 minuten voor tijd 5-1. De manier waarop was dan weer een buitengewone actie. We weten dat er wat speelsters zijn die een zeer goede trap hebben. Dat bleek dan ook nu weer. Halverwege de helft van ASH kregen wij een vrije trap. Maud ging achter de bal staan en van grote afstand verdween de bal zeer netjes in de linker kruising. Een geweldige goal en hiermee was de tegenstand van ASH ook gebroken. Vlak voor tijd werd het ook nog 6-1. Een geweldige pass en assist van Bo over de verdediging waarna Sigrid 1 op 1 kwam en simpel de bal in het netje wist te schieten.  Met wederom een overtuigende 6-1 overwinning en nog geen verliespunten, hebben we de koppositie over genomen van ASH. Het leek gezien de uitslag simpel, maar ASH is gewoon en goede tegenstander. Daarbij krijgen we de volgende wedstrijd ook weer een tegenstander waar we voor gewaarschuwd zijn. De combinatie Vuren en Herovina hebben nog niet verloren en tegen Everstein, GJS en ASH gelijk weten te spelen. Laten we woensdag maar kijken of we de punten terug naar Heicop kunnen nemen.