Groeneweg 4
4264RN
VEEN
tel. 0416-691794

Voor HSSC begrippen, komen wij over het algemeen weinig Achilles Veen tegen in onze competities. Dit seizoen had ons 2e elftal wel een wedstrijd tegen de Groen-Witten uit Veen. Nu mochten de Dames het opnemen tegen de Dames van Achilles Veen.

Natuurlijk staat deze wedstrijd in het teken van het nieuws omtrent de pandemie. Zal dit het laatste wedstrijd worden voor 2021? De kans is groot gezien de berichtgeving. Niet kunnen trainen, maar wel wedstrijden spelen zullen voor veel mensen niet ideaal zijn. Zeker gezien de situatie waar wij in zitten. We zitten in de kwartfinale van het bekertoernooi en staan gedeeld 1e in de competitie. Wij kunnen met een goede uitslag de koppositie overpakken van Asperen en hopelijk werken aan ons doelsaldo.

Bij aankomst in Veen, zagen we al dat er kerstbomen te koop waren. Nou zijn we wel op zoek om wat mee te nemen, maar daar valt een kerstboom niet onder. We waren meer geïnteresseerd in 3 punten. Achilles heeft tot nu toe nog niet veel punten kunnen behalen. Een overwinning op RKTVC en een gelijkspel tegen GJS Vr2, leverde tot nu toe 4 punten op. Wij zijn nog ongeslagen, maar je weet dat een verliespartij steeds dichterbij gaat komen, ook al ga je natuurlijk niet met die instelling aan een wedstrijd beginnen. Met bijna een complete selectie waren wij klaar om op zoek te gaan naar de punten.

In het begin waren we wat verrast voor Achilles. Ze begonnen zeer sterk en wij hadden moeite om ons spel te kunnen spelen. Het balverlies was problematisch waardoor wij met regelmaat achter de feiten aan liepen. Gedurende de eerste helft, bleek dat we dus wat meer energie moeten brengen om de sterke verdediging van Achilles te kunnen slopen. Alleen lukte dit dus niet. De snelle spitsen van Achilles zochten ook bij gaatjes achterin bij ons. Dit zorgde voor een verrassende, maar niet direct onterechte 1-0 voor sprong na bijna een half uur gespeeld te hebben. Het leek of HSSC hierdoor wakker werd en eindelijk op zoek ging naar hun eigen spel. Een paar minuten later vonden wij dan ook het doel. Gabriëlla kon de bal nu wel goed inschieten, waar een eerdere poging minder succesvol was. Niet veel later hadden we dan ook de voorsprong. Lillian die het lastig had met zijn directe tegenstandster kon de 1-2 aantekenen en dit was ook de ruststand. Vooraf zou je meer verwachten, en had dit ook zeker een mogelijkheid geweest. Als je 2x de laat weet te vinden in het eerste kwartier, dan zit het ook niet mee. Maar wij moeten nu wel op zoek naar de doelpunten. Met 3 wissels gingen we in de 2e helft op zoek naar een hogere scoren.

De net ingevallen Maxime wist de bal van de verdediger te ontfutselen en vervolgens simpel de bal in te tikken. Een paar minuten later was het Gabriëlla met haar 2e. en was de stand al opgelopen naar 1-4. Nog binnen het uur wist ook Mieke te beginnen aan haar aandeel in deze wedstrijd door 4x achter elkaar te scoren. Eerst wist ze met een goede draai de bal erin te schieten en niet veel later kon ze bij een corner voor haar tegenstandster komen en simpel de bal intikken. Het slotakkoord was weer voor Maxime die de einduitslag op 1-9 wist te brengen. Ondanks een niet al te goed eerste helft (en dan druk ik mij nog zacht uit) mogen wij zeer tevreden zijn met deze uitslag. We stonden in de 2e helft ook verdedigend ons vrouwtje en daardoor konden wij sneller omschakelen en wisten de verdedigers van Achilles op deze manier te verschalken.

Of dit de laatste wedstrijd was, zullen we de aankomende dagen wel horen. In principe zouden we volgende week het opnemen tegen GJS Vr2 en hadden we 18 december nog de bekerwedstrijd gepland staan tegen Asperen. Als dit niet door mag gaan, is de kans groot dat we volgend jaar deze wedstrijden doordeweeks moeten inhalen.

Om toch maar een klein overzichtje te maken van de wedstrijden na de zomer. We hebben 10 officiële wedstrijden gespeeld. Alles gewonnen. Met een doelsaldo van 69-8 in de beker en competitie zijn we lekker bezig. Hopelijk kunnen we dat doorzetten in de volgende wedstrijden. Of dit nog in 2021 mag zijn, of in 2022. Maar dat het beter moet dan de 1e helft in de wedstrijd, is wel duidelijk.