Zworrelstraat 75
4171AH
HERWIJNEN
tel. 0418-581528

Na 6 wedstrijden in de competitie heeft HSSC’61 6 de 3e plaats in handen. Directe concurrenten MEC’07 2 en Nivo Sparta 11 zouden tegen elkaar spelen, waardoor een overwinning zou betekenen dat er afstand met Nr. 4 Heukelum zou worden gemaakt en de top iets dichter naar elkaar kan kruipen. Dan moesten de mannen wel weten te winnen van Herovina 3. Ondanks dat ons 1e vorige week niet lukte de punten mee te nemen, (volgens de facebook pagina van Herovina speelden ze tegen HSSC’65 ) wil het bij Herovina nog niet lukken. In 4 wedstrijden hebben ze nog maar 8 keer weten te scoren. Daarbij wisten ze 2 keer te winnen maar ook 2 keer te verliezen.

Herovina, komen we de laatste tijd niet zo vaak meer tegen in de competitie. Ik weet dat toen ik zelf nog speelde we ze bijna elk seizoen wel tegen kwamen. Daar zijn ook nog leuke verhalen over te vertellen, maar dat is niet relevant. Herovina dat een stugge ploeg heeft en nu door de afgelasting van hun 2e ook nog wat spelers van hun konden lenen, zou dus zeker geen makkelijk potje worden.  Dan bleek dan ook weer in de 1e helft. Herovina startte meteen voortvarend waar wij door wat wisselingen nog niet helemaal goed stonden. Gelukkig konden we snel wat lucht creëren. Mika met de voorzet vanaf de achterlijn en Bas die vervolgens goed kwam inlopen van ver en vervolgens de bal hard achter de keeper wist te koppen. Een geweldige aanval en snel de voorsprong. Hierdoor moest Herovina wel komen. Gelukkig kunnen wij altijd vertrouwen op Wout, die wat functionele reddingen kon maken. Halverwege de 1e helft moest helaas Raimond gewisseld worden voor Mike. Die zou een goede dag krijgen vandaag. Met nog 6 minuten te spelen in de 1e helft was het wederom Mika die de bal goed kon voorgeven aan Mike. Met alle tijd kon hij het hoekje uitkiezen en wist zo de voorsprong te verdubbelen. Er kwam nog wel een moment waar zeker Herovina nog wel even bij stil stond. Herovina wilde de corner nemen, maar de bal lag nog niet stil. Fredrik kon toen niet anders dan de scheidsrechter hierop attenderen. De 2e poging leverde ook niets op waardoor de 0-2 ruststand behaald werd.

Het liep nog niet geweldig bij ons. Wel waren wij effectief geweest in de afronding. Veel grote kansen kon Herovina er niet tegenover zetten, maar wel hadden we verwacht dat ze snel de aansluiting gingen zoeken in de 2e helft. En daar leek het ook op. Gelukkig was Mike scherp vanmiddag en op aangeven van Jordy was daar de 0-3. Nog geen 10 minuten later was de hattrick compleet. Dit keer was het Stefan die de pass wist te geven waardoor Mike simpel de bal kon intikken. Hierna leek het verzet gebroken en ook de grensrechter van Herovina schijnt gezegd te hebben dat hij het niet meer aan kon lopen. Als dan je keeper ook nog een bal verkeerd inschat en de bal van Jordy door de benen laat glippen, wordt de tussenstand wel groot. 0-5. Met deze stand was het nog niet de eindstand. Ondanks dat het leek of HSSC’61 6 het iets rustiger aan deed, was Herovina compleet uitgespeeld. Een verkeerde verdedigende actie kwam bij Niels. Met een schot was ook de keeper hiervoor kansloos. Het slotakkoord kwam 4 minuten voor tijd. Het leek ook even op de welbekende commedy capers. We stonden met 4 spelers om de keeper van Herovina en een verdedigers. Steeds wist de keeper de bal na wat inzetten tegen te houden. Totdat Mika uiteindelijk Timo zag vrij staan. En als Timo zelfs gaat scoren, dan weet je dat je moet stoppen. Met een 0-7 eindstand en een paar minuten voor tijd vond de scheidsrechter het wel goed en konden wij lekker gaan genieten van de 3 punten. Voor de concurrenten heeft Nivo Sparta weten te winnen van MEC’07, waardoor we blijven op de 3e plaats. Het blijft spannend bovenin en zal volgende week ook weer zijn best moeten doen om thuis tegen Wadenoijen 3 wederom de punten te kunnen pakken. Door de uitslag op de andere velden hebben ze alles nog in eigen hand.