Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Voor mij is het af en toe lastig om van de ene wedstrijd naar de andere wedstrijd te komen en dan ook op tijd. Als je dan bij LRC komt en het 1e speelt thuis, is daar al probleem nr. 1. Een parkeerplek vinden. Uiteindelijk kon ik nog een plekje vinden. Vervolgens was de wedstrijd al bezig op het nieuwe Glaspark en zoek ik de kleedkamers op. Deur dicht. Er moet een pasje worden gebruikt om te openen. De gevangenis in Vught had al geïnformeerd over dat systeem en voor mij zat er niets anders op om op het veld dan maar gereed te maken. Dus hop met tas en al naar het veld toe.

Daar stonden Heicop 6 al met 1-0 voor door Mika. Het veld was hard en de bal stuiterde alle kanten op. Daarbij was het soms lastig om een voetbal te vinden. LRC 6 hadden maar 2 ballen bij zich en aangezien ons gerichtheid niet altijd even goed was, verdwenen er nog wel eens een bal over het net. Wel hadden we het betere van het spel. Eigenlijk kwam LRC er niet uit en moesten wij onze kansen afmaken. Mar zoals gezegd, was dat niet altijd even makkelijk. Gelukkig konden we op slag van rust wel de 2e maken. Dit keer Mike met een simpele maar doeltreffende actie. Eerst de bal over de tegenstander heen en dan vervolgens de bal in het netje leggen. Zo konden we redelijk goed terug kijken op de eerste helft, maar zouden we de 2e helft wel doeltreffender moeten zijn. Wel alle spullen weer meesjouwen naar de kleedkamers. Als je er zo voor staat, dan neem je dat voor lief.

In de 2e helft begonnen we ook meteen. Mike met zijn 2e van de middag doordat de bal via de keeper terug kwam. Niet veel later was het Mika die een keer werd gevonden door Jelmar. Daarna was het dan na 4 kansen dit keer wel raak en de stand werd op 0-4 gezet. Hierna lieten we de wedstrijd een beetje los en ook LRC probeerde er nog het beste van te maken. En dat ging wel best voor ze. Bijna halverwege de 2e helft wisten ze op fraaie wijze te scoren van afstand. Wout probeerde nog wel iets, maar hard en hoog was ook Wout kansloos. Vanaf de aftrap was het door goed druk zetten en een foutje van de keeper van LRC, Mika met zijn 3e deze middag. Het slotakkoord was voor LRC. Met een knappe actie wisten ze ook nog een 2e te maken en de eindstand op 2-5 te brengen. Wederom 3 punten en afwachten wat er is gebeurd op de andere velden. Zo wist Heukelum Nivo Sparta te verrassen met een 2-2 gelijkspel. Nou lijkt het kampioenschap nog wel te ver weg. Maar als Nivo Sparta nog wat punten kan laten liggen, wie weet wat er nog mogelijk is. Verschil is 5 punten, maar ze hebben nog geen wedstrijd verloren. Voorlopig is het hopen dat we de 2e plek vast kunnen houden. A.s. zaterdag zullen we de strijd voortzetten thuis tegen Tricht om half 3.