Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Als je lekker draait in de competitie, misschien niet voor de titel gaat maar wel subtopper bent, wil je elke wedstrijd het maximale eruit te halen. Als dan Everstein langs komt, heb je iets meer nodig. Everstein, toch altijd een derby. Of zoals mooi omschreven bij de 1e elftallen van de clubs, de Derby Der Lage Landen. Dan is zo’n wedstrijd maar dan even op een zonnige zaterdagmiddag proberen om 3 punten te halen. Dan komt er strijd, passie en trots kijken. Als je wint, dan voel je de koning te rijk. Als je verliest, is dat een pittige kater. Verliezen mag en kan je niet in een Derby.

Het 6e moest het vandaag opnemen tegen Everstein 4. Vooraf denk je, hun 1e,en 2e zijn vrij door de corona afspraken. Waarmee zullen ze komen en nemen ze dan ook wat van het 2e bijvoorbeeld mee. Mogelijk dat Everstein hetzelfde idee over ons zou hebben. Wij hadden spelers geregeld bij de Veteranen en 4e. Everstein had ook vooral hun eigen spelers bij. Het zou een spannende wedstrijd gaan worden waar alles in zat.

Everstein begon sterk. Zeker met een snelle buitenspeler die regelmatig het onze verdediging lastig kon maken. Wij probeerden ons spel te spelen om zo kansen te creëren. Om te zeggen dat 1 van deze partijen er direct bovenuit stak, was nou niet zichtbaar. De gelukkigste zou mogelijk winnaar worden in dit duel. Bij ons achterin waren er wat problemen met de bal en het veld waar ook Everstein last van had. Het leek of we een penalty tegen zouden krijgen na bijna 20 minuten. Een verdedigende actie was niet helemaal goed, maar de scheids liet doorgaan. Even later kregen we alsnog een penalty. Yoran gleed naar de bal en er voorbij. Vervolgens met steun van zijn arm raakte hij de bal aan en Cor besloot hier wel een strafschop voor te geven. Wout koos de verkeerde hoek en zo kwamen we dan 0-1 achter. Heicop ging op zoek naar de gelijkmaker en vooral Bas en Mike kwamen er nog wel eens goed uit. Helaas stond het vizier nog niet op scherp waardoor de kansjes geen kansen of goals werden. Wij hadden het wat moeilijk op het middenveld en hierdoor waren veel 2e ballen opgepakt door Everstein. Maar gelukkig konden we de schade beperken en met de 0-1 tussenstand de rust in.

Met een paar wissels ook gericht op het middenveld, moesten we gewoon op zoek naar de gelijkmaker en wie weet wat er nog uit kan komen. Een beetje meer inzet en mogelijk dat Everstein het daardoor ook lastiger kon krijgen. Goed voetbal op een glad veld is lastig. Voor de winst moet er dus gewerkt worden.

We kwamen als snel terug in de wedstrijd. Na 51 minuten was het Mika die na aangeven van Bas een solo eruit haalde en vervolgens de keeper kon verschalken om de 1-1 te maken. We waren terug en Everstein leek iets minder goed als in de 1e helft. Of waren wij beter gaan spelen? Nog binnen het uur kwamen we zelfs 201 voor. Dit keer was het Mike die de bal kreeg van Everstein en daarna de bal weer loepzuiver in het netjes wist te werken. Het geloof kwam terug om deze belangrijke wedstrijd over de streep te kunnen trekken. Everstein staat in de competitie wel wat lager en heeft ook meer al verloren. De vraag blijft wat hun energie nog is tegenover de onze. We kregen snel reactie hoe goed die van hun nog was. Net na het uur was daar alweer de gelijkmaker. Een goed uitgespeelde actie waardoor ze de 2-2 wisten te maken. Beide teams probeerden wat ze konden. In verdedigend zicht en aanvallend. Soms moet je dan keuzes maken. Gelukkig voor ons bleef het bij de 2-2 en konden beide teams tevreden terug kijken. Over de hele wedstrijd gezien was een winnaar niet aan te wijzen. In de eerste helft was Everstein wat sterker, en HSSC in de 2e. We blijven dus op de 3e plaats achter Nivo Sparta en MEC. Everstein heeft LRC bijgehaald en staat 7e. Volgende week nog 1 wedstrijd voor de winterstop (indien het doorgaat) tegen Wadenoijen 3. Deze staan 6e. Het zal dus niet veel anders worden als vandaag afgezien van de eer en trots die vandaag op het spel stonden.