Nieuwe Noordpolderweg 1
3312AD
DORDRECHT
tel. 078-6135287

Het bekertoernooi blijft altijd iets speciaals. Als je in je voetbalcarrière ooit de beker hebt mogen winnen, dan heb je zeker iets unieks behaald. De afgelopen jaren hebben meerdere teams binnen HSSC’61 goede prestaties mogen overleggen in het bekertoernooi. Halve finales, finales en zelfs het eremetaal. Voor de dames is dit nog ver weg. Na eerder ongeslagen de poule te hebben overleefd, was het nu tijd voor de 2e ronde tegen Oranje-Wit Vr1.

Oranje-Wit is 1 van de vele Dordtse ploegen. In de competitie komen wij niet tegen deze clubs. In de beker is de kans wat groter, zeker nu er al een groepje zijn uitgeschakeld. Op dit moment, voor de wedstrijd, zijn er nog 30 ploegen over in onze beker. Maar om verder te komen moeten we wel Oranje-Wit zien te verslaan. Na 2 wedstrijden hebben ze in de competitie 4 punten weten te behalen. Net als ons spelen ze ook 4e klas. Met 13 vrouwen was het aan ons om te plaatsen voor de volgende ronde.

Na een omweg, omdat de A15 gedeeltelijk was afgesloten, waren wij bijna allemaal op tijd aanwezig. Alleen Hans had de notities niet mee gekregen en kwam dus wat later in Dordt aan. Met het gereserveerde A-veld voor onze wedstrijd, konden de in dit keer in Zwart gehulde Oranje-Wit aftrappen. Meteen werden we wakker geschud. Na een foute opbouw, kon Oranje-Wit al binnen 1 minuut proberen te scoren. Voor hun viel de bal net verkeerd en verdween weer over de achterlijn. Het zal ook even duren voor HSSC ook echt gevaarlijk kon worden. Zeker het eerste kwartier was het zoeken voor beide clubs en waren nog weinig echt grote kansen. Dit zal in de loop van de wedstrijd wel veranderen.

Steeds vaker kon HSSC er uit komen en kansen creëren. Na eerder een paar kansjes niet weten af te ronden, was het na 20 minuten dan eindelijk raak. Maxime wist de openingstreffer te maken op aangeven van Gabriella. Toch bleef het opletten op de kwaliteiten van Oranje-Wit. Gelukkig kunnen wij altijd vertrouwen op onze verdediging. In de laatste 10 minuten voor de rust, ging het even snel. Eerst was het Lillian die op aangeven van  Sigrid de 0-2 wist te maken en 2 minuten later stond het al 0-3. Wederom Gabriella die met een goede pass Bo wist te vinden en die kon de bal vervolgens binnen schieten. Hierna leek het verzet voorlopig gebroken, al ben je met een 0-3 tussenstand nog van niets zeker. Ondanks de stand, waren we zeker niet foutloos. Daar moest dan aan worden gewerkt in de 2e helft.

Zoals gebruikelijk komt de tegenstander erg sterk uit de kleedkamers. Over het algemeen was dit geen probleem voor ons. Toch bleef het spannend, want als de 1-3 zou vallen, was het geloof terug bij Oranje-Wit. In de 58e minuut kregen ze een vrije trap. Slecht wegwerken van ons en via de scrimmage viel daar toch de 1-3. Oranje-Wit ging er weer helemaal er voor en wij moesten blijven vechten om het gewenste resultaat te kunnen behalen. Dat werd wel steeds moeilijker, maar ook bij Oranje-Wit werd de energie minder. Fouten werden dus aan beide kanten gemaakt. Met nog een 10 minuten op de klok, leeg daar dan toch de beslissing te zijn. Dit keer was het Bo die Lillian goed voor het doel wist te zetten. Met een lekker schot wist zij de beslissing te maken en ons te verzekeren voor de volgende ronde. Hierna nog een moment dat leek van afstand op een penalty, maar die werd door de goed fluitende beleidsman niet gegeven. Zo bleef het dus 1-4 en konden wij weer beginnen aan de terugreis naar huis.

Aangezien de loting nog niet is geweest, is de tegenstander nog niet bekend. Als ik mag gokken, denk ik dat een Papendrecht of Peursum de volgende tegenstander zal zijn. De volgende ronde zal zijn op 13 november.

Wij mogen volgende week onze 3e wedstrijd in de competitie spelen tegen RKTVC. Ze hebben tot nu toe nog geen punten behaald en staan onderaan in de competitie. Tegen sterkere teams hebben wij al wat mogen laten zien. Hopen dat we het ook kunnen tegen een lager geplaatst team kunnen. Bij winst kunnen wij de koppositie weer overnemen van ASH.