Verlies tegen Ameide JO19 na te veel kansen missen

Tiendweg 3
4235VW
TIENHOVEN ZH
tel. 0183-601827

Op zaterdag 3 september werd door HSSC’61 JO19-1 geoefend in en bij Ameide. Op 16 juni, net voor de zomervakantie, hadden beide ploegen ook al tegen elkaar gespeeld. Het onderlinge krachtsverschil bleek toen erg klein. Heicop had die partij met 3-2 gewonnen waarbij Joris 2 doelpunten maakte maar nu niet van de partij was. Helaas was Sven nog steeds in de ziekenboeg maar assisteerde de begeleiding met de materialen.
Leuk was te zien dat Maarten en Ole, onze ‘oud-spelers’ die inmiddels hun focus op de studie hebben en zijn gestopt, ook aanwezig waren om te kijken.

De wedstrijd zou overigens bijna niet doorgegaan zijn omdat de broer van Erik en Martin Slob, de begeleiding van Ameide, was overleden. De overleden Arie was de oom van MartJan, zoon van Erik, die als spits in JO19 speelt. Vanaf deze kant wordt de familie en nabestaanden heel veel sterkte toegewenst bij het verwerken van dit enorme verlies.

De wedstrijd die om 12.00 uur begon, stond onder leiding van Izak Streefkerk en die was dit seizoen door de KNVB als scheidsrechter voor de jeugd gepromoveerd zodat hij nu ook divisie mag gaan fluiten.

Na een (te) korte terugspeelbal in de eerste minuut was Yme er als de kippen bij maar kon net niet scoren. Mitchell knalde een minuut later op de lat. Toch was het eerste doelpunt er één voor Ameide. Een diepe bal over Ruben werd netjes afgestraft, 1-0. Er volgde een goede combinatie tussen Jesper, Dylan en Mitchell maar het werd ‘m weer net niet. Jesper miste een goede mogelijkheid. Even later werd Mitchell binnen de beruchte lijnen gestuit en floot de scheidsrechter voor een strafschop. Aanvoerder Job zag zijn penalty gestopt worden. Heicop combineerde goed waarbij Mitchell en Milan Dylan in stelling brachten maar diens inzet ging voorlangs. Ameide zorgde met een uitval middels een lange bal dat het eerste doelpunt zo’n beetje herhaald werd. De bal ging weer over Ruben die niet goed stond en vervolgens netjes afgemaakt, 2-0. Heicop de kansen en Ameide de doelpunten…. Halverwege de eerste helft kreeg Dylan een kans en schoot deze tegen de keeper van Ameide. Aan de andere kant maakte Job een overtreding in de 16 en wees de leidsman weer naar de stip. Ameide maakte vanaf 11 meter geen fout en stond het ineens, tegen de verhouding in, 3-0. Robin kreeg ook nog een kansje maar zijn inzet was te zacht. Jens werd met liesklachten vervangen door Gino. Keeper Jarno bracht redding op een inzet van de thuisploeg. Een aanval middels de ingeschoven Job kwam bij Milan en via een ‘rommelgoal’ zorgde Jelle voor 3-1. Net voor de rust zorgde Yme ervoor dat Milan een 100% kans kreeg maar ook nu voorkwam de doelman van Ameide de aansluitingstreffer.

Na rust kwamen Bart en Randy in de ploeg voor Ruben en Dylan. Heicop had enkele snelle uitvallen via de vleugel waarbij Milan als middenvelder over spits Yme heen kwam en jammer genoeg te weinig werd bereikt. Halverwege helft 2 kwam er een hoge bal bij de 2de paal die door de bezoekers niet kon worden tegen gehouden, 4-1. Mitchell, altijd fel spelend, moest van de scheidsrechter 10 minuten naar de kant ivm vermeend natrappen. Dylan en Ruben kwamen weer terug in de ploeg en losten Robin en Jesper af. Yme stelde de bedrijvige Milan in staat om met een mooie treffer de 4-2 aan te tekenen. 10 minuten voor tijd kwam Dylan op de vleugel goed door maar wist Milan weer net niet te bereiken. Een prachtige aanval zonder passend slot. In de 85ste minuut keurde de leidsman een kopdoelpunt van Milan af. De grensrechter van Ameide vlagde niet en de scheidsrechter ‘dacht dat het buitenspel was’. Jammer…. Aan de andere kant moest Bart, bijna op de lijn, zijn ploeg voor verdere schade behoeden. Bart zorgde even later met een prachtige pegel, na een afvallende bal, voor de 4-3. Na een sliding van Jelle kwam in de ‘dying seconds’ de bal per ongeluk tegen zijn hand en wees de scheids voor de 3de keer deze middag naar de stip en werd zo de 5-3 eindstand bereikt.

Een leuke oefenpartij waarbij aan de nederlaag weinig waarde moet worden gehecht maar wel is duidelijk dat de kansen benut moeten worden.

Voor de wedstrijd kregen de spelers, naast een trainingspak van Electroworld Leerdam, ook een mooie, nieuwe tas van de gebroeders Stijsiger uitgereikt. De sponsoren van JO19, inclusief Van der Wal Interieurs die sponsor van de kleding is, worden hartelijk bedankt en weten dat dit zeer wordt gewaardeerd !

Komende zaterdag 10 september wordt er door HSSC’61 JO19-1 voor de beker om 12.00 uur bij Streefkerk gespeeld.