JO19 verliest in slotfase van Streefkerk - HSSC'61

JO19 verliest in slotfase van Streefkerk

HSSC'61 JO19-1

0 - 2

Streefkerk JO19-1

Datum

27 augustus 2022 12:00

Scheidsrechter

David van der Heijden

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Nadat door de meeste spelers van HSSC’61 JO19 een aantal malen was getraind, stond op zaterdag 27 augustus de eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was Streefkerk JO19-1 waar over 2 weken voor de beker ook tegen gespeeld gaat worden.
Het nieuwe seizoen 2022-2023 heeft de KNVB de opzet veranderd en is er sprake van het fase-model. Tot de herfstvakantie worden bekerwedstrijden gespeeld en vervolgens tot de kerstvakantie de najaarscompetitie en in 2023 de voorjaarscompetitie.
HSSC JO19-1 speelt voor de beker in de eerste klasse tegen Streefkerk JO19-1 maar ook tegen Nieuw Lekkerland JO19-1, VVAC JO19-1 en Sliedrecht JO19-2. Een pittige indeling voor HSSC als je bedenkt dat JO19 de laatste jaren in de 2de klasse uitkwam. Daar werden weliswaar goede resultaten geboekt maar de meeste jongens zijn inmiddels doorgestroomd naar de senioren en sommigen hebben ivm studie hun schoenen aan de wilgen gehangen.
Het nieuwe team bestaat uit enkele spelers die vorig jaar al in JO19 speelden en is aangevuld met veel JO17 spelers en heeft Gino ook onze gelederen versterkt. Was het vorig seizoen allemaal wat krapjes, nu telt de groep 16 spelers.

De begeleiding van JO19 heeft ook enkele wijzigingen ondergaan nadat Johan Roeland en Johan de Leeuw zijn gestopt en natuurlijk nogmaals worden bedankt voor hun bijdrage. Rene de With is leider gebleven en heeft gezelschap van Stephan Stijsiger gekregen. Dirk Haag zal als assistent-scheidsrechter de vlag hanteren. Kortom een prima begeleiding !

Helaas is Sven, na enkele maanden blessureleed en rust, tijdens de eerste training weer geblesseerd geraakt aan zijn knie en moet komende woensdag voor een MRI naar het ziekenhuis. Wij wensen Sven, een echt voetbaldier, veel sterkte. Sven was wel van de partij om voor zijn team hand- en spandiensten te verlenen.

Om 12.00 uur werd er door scheidsrechter David van der Heijden op het kunstgrasveld voor de aftrap gefloten. Bij HSSC werd de trainingsarbeid beloont en begonnen Ruben, Dylan, Gino en Randy nadat zij om uiteenlopende reden niet of nauwelijks hadden getraind, op de bank. De trainer had gemeld dat iedereen aan spelen zou toekomen maar dat er niet op het klokkie gekeken werd om iedereen even veel te laten spelen. De wedstrijd begon wat onrustig en men moest aan elkaar wennen. Zelfs steunpilaar Job oogde bij de eerste balcontacten wat onzeker en keeper Jarno moest al vroeg de helpende hand bieden. Na het aarzelende begin van Job herstelde hij zich en werd, met maatje Robin, steeds minder verrast door het snelle druk zetten van Streefkerk. De bezoekers waren trouwens hun shirts vergeten en speelden in een Heicop-reserve outfit. In de openingsfase kreeg Yme een kans maar benutte deze niet. Na een kwartier combineerden Milan en Mitchell waarna laatst genoemde alleen voor de keeper de score helaas niet wist te openen. Vervolgens probeerde Yme het later van (te) ver en ging de bal voorlangs. Ongeveer halverwege de eerste helft werd een buitenspeldoelpunt van Streefkerk door de goed leidende scheidsrechter afgekeurd. Voor de rust speelde Bart Jesper prima aan en Jesper bracht Yme in stelling die voorlangs afwerkte. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was een corner van Milan die net niet door Bart of Yme verzilverd kon worden.

Er werd na rust veel gewisseld waarbij bijna iedereen aan de beurt kwam. Bart en Jesper werden als eersten gewisseld voor Gino en Dylan, zeker niet omdat zij minder speelden als anderen maar juist om iedereen speelminuten te kunnen geven. Vlak na de kantwisseling ontweek Yme buitenspel maar zag zijn inzet tegen de paal verdwijnen. Jammer voor de normaliter altijd zo trefzekere Yme dat het vizier vandaag niet op scherp stond. HSSC leed enkele malen onnodig balverlies maar zag Streefkerk hier niet van profiteren. Randy had enkele acties en vond later Gino die met te weinig overtuiging/kracht zijn debuut in JO19 kon opluisteren. Keeper Jarno onderscheidde zich later met een redding in de korte hoek. Met nog ongeveer een kwartier te gaan, ging een bezoeker over het been van de goed spelende Job die zijn ploeg enkele malen overeind had gehouden. De leidsman stond er kort op en oordeelde strafschop die koelbloedig door Streefkerk tegen de touwen werd geschoten, 0-1. Na goed doorzetten van de gasten in enkele duels  profiteerden zij van de onrust bij de thuisploeg en scoorden de 0-2.

Al met al zijn we zeker niet ontevreden over de eerste helft waarbij HSSC minstens gelijkwaardig was aan Streefkerk, misschien zelfs wel iets beter. Na rust was het helaas van onze zijde wat minder. Ondanks enkele goede mogelijkheden voor HSSC (om de score te openen) was de overwinning van Streefkerk uiteindelijk terecht op basis van een betere tweede helft.

Komende zaterdag 3 september wordt er door HSSC’61 JO19-1 om 12.30 uur bij en tegen Ameide geoefend.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!