Verdiende, degelijke overwinning JO19 op Sliedrecht - HSSC'61

Verdiende, degelijke overwinning JO19 op Sliedrecht

HSSC'61 JO19-1

3 - 0

Sliedrecht JO19-2

Competitie

klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

Datum

17 september 2022 12:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

HSSC’61 JO19 zit momenteel in de fase van het KNVB-bekervoetbal, net zoals zoveel andere jeugd. Iets wat bedacht is door de KNVB en loopt tot de herfstvakantie waarna de najaarscompetitie zal volgen. JO19 is ingedeeld in de  1ste klasse met als tegenstanders Streefkerk, VVAC, Nieuw Lekkerland en Sliedrecht, de tegenstander op het Plein van vandaag. Vorige week is bij Streefkerk gewonnen en vandaag werd tegen Sliedrecht JO19-2 gespeeld, een ploeg die nog geen bekerwedstrijd had gespeeld.

De spelersgroep was vandaag niet compleet. Zo ontbraken Ruben en Sven door blessures en waren Robin en Yme afwezig. Gelukkig zouden Chiel en Thijs na hun wedstrijd met JO16 bijsluiten. Dylan begon vandaag op de bank.
Ruben, weliswaar geblesseerd aan de enkel, was gewoon aanwezig en ondersteunde zijn team als materiaalman.

Om 12.00 uur werd op het hoofdveld door scheidsrechter Cor Witkamp voor het eerst geblazen. De openingsfase was van beide kanten rommelig. Bij HSSC was de opbouw onzorgvuldig en werd het vervolg daardoor lastig. Na een klein kwartier nam Milan een corner maar Joris kon met een kopbal de geboden mogelijkheid niet omzetten in een doelpunt. Even later waren het Mitchell en Gino die Milan een kans boden maar diens inzet ging naast zodat het scorebord niet hoefde te worden bediend. Ook een schot van Mitchell werd door de keeper van de bezoekers gekeerd. In de regen was het Sliedrecht die na een ingooi waarschuwde. Na 20 minuten eindigde een combinatie tussen Gino en Joris bij Milan die keurig de trekker overhaalde, 1-0. Na ongeveer 25 minuten stond Bart 2 maal na een vrije trap aan het kanon maar de eerste keer kwam de bal in de muur en na de 2de keer zijn ze de bal volgens mij nu nog aan het zoeken. Jens moest even later vol aan de bak nadat onze verdedigers niet goed stonden opgesteld maar met alles wat Jens had klaarde hij de klus. De wisselspelers vanuit JO16, Chiel en Thijs, waren ondertussen aangesloten na een keurige 2-3 overwinning bij OJC Rosmalen. De wedstrijd zelf kabbelde vervolgens rustig verder naar de rust, terwijl het inmiddels weer droog was geworden.

Na rust kwam Dylan in de ploeg voor Mitchell die vrijdag een stuk ijzer op zijn voet had gehad en daar (te)veel last van had. Eenmaal in beweging ging het wel maar als hij rustig liep was het te duidelijk te zien.

Vanuit de kleedkamer zorgde Sliedrecht voor het eerste wapenfeit in de 2de helft maar het was slechts een klein kansje. Na een uitval van de thuisploeg werd Milan ten val gebracht en loste de referee dit met een vermaning op. Daar kwam de betrokken speler van Sliedrecht goed weg. Na een vrije trap van Bart kreeg Joris later een 100% kans. Hoe het kon, weet ik niet, maar de inzet van dichtbij door Joris ging over, jammer. In minuut 53 plaatste Sliedrecht een uitval en verschalkte Jesper maar keeper Jarno bracht redding. Even later waarschuwde Sliedrecht dat zij zich nog niet gewonnen gaven maar de bal ging voorlangs. In de 56ste minuut probeerde de ingevallen Dylan het van afstand. De bal werd gered maar in de draai zorgde Milan in de verre hoek, buiten bereik van de keeper, voor 2-0. Ongeveer 10 minuten later gaf Milan, na druk zetten, Joris de mogelijkheid een doelpunt te maken. Lukte het eerder niet, nu schoot Joris de bal wel tegen de touwen, 3-0. Na natrappen van een tegenstander reageerde aanvoerder Job met een duw. De scheidsrechter suste dit incidentje waarbij beide spelers voor 10 minuten naar de kant werden gestuurd. Chiel kwam met een kwartier te spelen in de ploeg voor Randy die toch weer wat last had van zijn enkel. Na een vrije trap van Milan leek Gino te gaan scoren maar zijn inzet was niet overtuigend genoeg. Zelf meldde Gino na afloop dat hij de bal beter met zijn linker had kunnen afwerken. Thijs kwam de laatste 10 minuten binnen de lijnen voor Jesper en maakte daarmee zijn debuut in JO19. In de slotfase kreeg de thuisploeg enkele kleine mogelijkheden maar de 3-0 bleef staan. Ook een goed afstandsschot van Dylan zorgde niet dat de stand werd veranderd.

 

Al met al een degelijke overwinning van HSSC in een wedstrijd die door scheidsrechter Cor Witkamp in goede banen werd geleid. Er is niet goed gespeeld maar de 3-0 overwinning is geen moment in gevaar gekomen. Vandaag gaat er een compliment uit naar keeper Jarno die voor het eerst een ‘clean sheet’ had, geen tegendoelpunt !

Leuk was dat in de slotfase Chiel en Thijs, die al een wedstrijd bij JO16 in de benen hadden, speelminuten hebben gekregen.

Over 2 weken gaat HSSC’61 JO19 op bezoek bij Nieuw Lekkerland dat ook 2 bekerwedstrijden heeft gewonnen.

In de namiddag/-avond werden op het Plein de jubilarissen gehuldigd. Na een indrukwekkende speech van voorzitter Frank Lakerveld, met een woordje voor een ieder afzonderlijk, werden de bloemen en aandenken overhandigd en kon er een klein feestje gevierd worden. Vanaf hier worden de jubilarissen gefeliciteerd !

Zaterdag 24 september staat er voor HSSC’61 JO19 geen wedstrijd op het programma en wordt er ’s morgens voetgolf gespeeld in Maurik.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!