Scheidsrechter

Kuijntjes, W.H.

Accommodatie

Onbekend

In de voorbereiding won HSSC ’61 al haar bekerwedstrijden en zodoende bekerde het een ronde verder. Tricht werd de tegenstander in het duel op zaterdag 18 oktober. De selectie: Ronald de Jong, Wessel de Keijzer, Kees Kool, Pascal den Braber, Menno de Keijzer, Yme van Gent, Kees v/d Berg, Jari Aantjes (A1), Nicky van Dam, Frank de Goeij, Floris Kool, Mark van Zanten, Bas Scheenhart, Jarco de With en wisselkeeper Danny Kruyer.

HSSC ’61 begon goed aan het duel en kreeg meteen een corner te nemen na druk zetten op de Trichtse defensie. Kees Kool torende boven iedereen uit en kopte de corner via de binnenkant van de ene paal en de andere paal net niet tegen de touwen. Het was sowieso de openingsfase van de corners, want beide ploegen kregen er meerdere in de eerste 10 minuten van het duel. Het grote verschil: Tricht scoorde wel, tenminste, het mocht de 0-1 en de 0-2 bijschrijven. Want tot tweemaal toe verschalkte een Heicopper zijn eigen keeper. Eerst was het Kees v/d Berg die tegen een halfhoge corner aanliep en de bal in de verre hoek verlengde, even later was het Menno de Keijzer die de bal verkeerd op het hoofd kreeg en jammerlijk doel trof. Tricht zat met weinig inspanningen dus al vroeg in het duel op rozen en speelde dit eigenlijk de rest van het duel prima uit. De rust brak aan met een 0-2 stand.

Ook na de rust hield Tricht vrij eenvoudig stand, leunend op een solide defensie en een stevig middenveld. HSSC ’61 kwam er aanvallend niet doorheen en zag keeper Ronald de Jong een vrije trap uit de hoek tikken. Bas Scheenhart (na een seizoen afwezigheid op de weg terug na een kruisband reconstructie) had wellicht de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar zijn aanname was nét niet goed genoeg en de keeper plukte de bal attent van zijn schoen. Even later schoot Mark van Zanten vanuit een overtal situatie uit de tweede lijn toch op doel, waarbij de keeper eenvoudig kon redden. Het waren de laatste speldenprikjes van HSSC ’61, want Tricht counterde vakkundig en dodelijk naar de 0-3 en in de slotfase werd een ingooi vanaf de achterlijn teruggelegd en keurig in de verre hoek gedeponeerd: 0-4. Hierdoor kreeg de wedstrijd een ietwat geflatteerde uitslag, want HSSC ’61 speelde over 90 minuten eigenlijk keurig mee en gaf zeer weinig echte kansen weg. De beide eigen doelpunten beslisten feitelijk het duel waarin HSSC ’61 zeker niet slecht voor de dag kwam, want tweedeklasser Tricht hoefde zich vanaf dat moment niet bovenmatig meer in te spannen om het duel te winnen. De prima leidende scheidsrechter had weinig moeite om dit sportieve duel in goede banen te leiden en blies voor het einde van de wedstrijd.

Het bekeravontuur is voor HSSC ’61 dus ten einde tegen een betere tegenstander, maar de competitie duurt uiteraard nog voort. Zaterdag speelt de ploeg uit tegen hekkensluiter Lekvogels, maar van onderschatting mag geen sprake zijn. De Lexmonders zijn immers elk jaar gebrand om hun Heicopse buren in deze derby pootje te lichten, dus de bezoekers zullen extra scherp moeten zijn om dit duel tot een goed einde te kunnen brengen.