HSSC'61 komt terug van achterstand tegen Dilettant

Tiendweg 10
2931LC
KRIMPEN AAN DE LEK
tel. 0180-513545

Vandaag de verste uitreis van deze competitie. Ook vandaag, net als verleden week weer gehoord van de tegenstander dat ze het prettig vinden om in onze regio ingedeeld te zijn. ‘Dorpsclubs’ onder de rook van Rotterdam die graag de Lek oversteken en datzelfde geldt eigenlijk ook voor ons. Bovendien kom je nog eens ergens om het zo maar uit te drukken. Dilettant beschikt over een prachtig complex en een nieuw kunstgrasveld, maar net als wij geven zij er de voorkeur aan om het hoofdveld puur natuur te houden en daar hun wedstrijden op te spelen. Onze thuiswedstrijd leverde ons de grootste overwinning op deze competitie, maar resultaten uit het verleden…afijn, u weet het.

Het feit dat iedere wedstrijd zo ongeveer een finale is deze competitie maakt dat er behoorlijk wat spanning op iedere wedstrijd staat. Dilettant is al vanaf de eerste competitieronde drager van de rode lantaarn en wij vechten om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Kortom: er stond wat op het spel vandaag. We hadden het onszelf makkelijk kunnen maken door in de tweede minuut de 0-1 binnen te schieten maar de keeper had, ondanks de vijf doelpunten in Heicop al laten zien zich niet makkelijk te laten passeren en voorkwam dat Jari de openingstreffer kon maken. Typisch een gevalletje van: wat als… De eerste helft was verder niet van een heel hoogstaand niveau en al helemaal niet van onze kant. Een aantal cruciale beslissingen van de scheidsrechter met grote gevolgen voor het spelverloop maakte het er voor beide partijen niet makkelijker op. Een rode kaart voor een speler van Dilettant was het voorlopige dieptepunt, maar desondanks maakten zij de 1-0 voor de rust. Een verre uittrap van hun keeper en de Bob Marley van Dilettant maakte hem met een schitterende lob heel mooi af. Mooie doelpunten heeft hij blijkbaar als handelsmerk, want de 2-0 na de rust was ook heel fraai. Maar voor ons toch wel een beetje een blamage en er was werk aan de winkel. Aan inzet ontbrak het zeker niet en in de 72e minuut was het dan uiteindelijk Remon die na een mooie aanval over rechts de aansluittreffer maakte. Vier minuten later mocht Nicky na een terechte strafschop vanaf de stip de 2-2 maken. Dat is hem over het algemeen wel toevertrouwd en zo was er nog tijd voor de noodzakelijk drie punten. Die kwamen er niet. Een doelpunt van Bas werd afgekeurd wegens buitenspel en blijkbaar liepen we heel veel buitenspel vandaag. Daar vonden wij wat van…maar ja, uiteindelijk kunnen we het alleen onszelf maar verwijten en hebben we twee heel dure punten aan de overkant gelaten. Volgende week weer een finale tegen VVAC en ook dan staat er voor beide teams weer heel veel op het spel.