Meihoven 3
4235VJ
TIENHOVEN AAN DE LEK
tel. 0183-601827

Na de voorzichtig ingecalculeerde nederlaag tegen Arkel verleden week, was er vandaag de gelegenheid om tegen Ameide een en ander recht te zetten, maar het heeft er ook vandaag geen moment in gezeten. Vooraf in de bestuurskamer lag het wedstrijdformulier op tafel en een snelle blik leerde dat de gemiddelde leeftijd tussen de twee teams behoorlijk verschilt. Daar zou zomaar eens een jaar of acht tussen kunnen zitten. Ameide een zeer ervaren ploeg, tegenover HSSC dat met een jong team aantrad. Dat hoeft natuurlijk helemaal niets te zeggen, maar de ervaring van Ameide won het vandaag duidelijk ten opzichte van het beduidend minder geslepen HSSC. Het blijft een beetje zoeken naar de juiste formatie en vandaag was er ook weer het een en ander geschoven met spelers. Het feit dat Owyn deze week geblesseerd afhaakte maakt het er ook niet simpeler op.  Het gevaar is natuurlijk altijd dat een speler die het op een bepaalde positie goed doet, geacht wordt dat op een andere plek ook wel in te kunnen vullen. Dat bleek vandaag echter niet het geval en het is dat Ameide in de afronding bepaald niet scherp was daardoor bleef het nog heel lang ‘een wedstrijd’.

Met de wind schuin over het veld begon Ameide sterk en ik heb ze niet geteld, maar de nodige corners moest HSSC toestaan en die waren met die wind levensgevaarlijk. Het duurde echter tot de 25e minuut voordat die een doelpunt opleverde. Daarvoor was het enige wapenfeit van HSSC een schot van Nicky dat echter in het zijnet verdween. Op slag van rust was een rush van Remon alles en iedereen te machtig bij Ameide; behalve de keeper die de gelijkmaker wist te voorkomen. Zo gingen we rusten met de gedachte dat we in de tweede helft wellicht een kentering teweeg zouden kunnen brengen. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde en ondanks een aantal wisselingen en ondanks een stand die de hoop op een puntje levend hield werden we er langs de kant niet echt blij van wat we vandaag te zien kregen. De 2-0 zo’n tien minuten voor tijd was meer dan terecht en betekent dat we na twee wedstrijden op 0 punten staan en we gelijk al in de fase zitten dat het alle hens aan dek is. Volgende week komt Dilettant op bezoek. Een onbekende tegenstander die evenals wij nog geen punten heeft gehaald. Niet moeilijk uit te leggen dat er dan het nodige op het spel staat. Werk aan de winkel!