Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Voor een uitgebreid verslag van de wedstrijd verwijs ik de lezers naar regio-voetbal, waar Gertjan den Ouden in zijn aanhef al de conclusie trekt die iedere toeschouwer die de wedstrijd heeft gezien alleen maar kan beamen: “Arkel op alle fronten een maat te groot voor HSSC’61”.

Slechts een korte fase voor de rust leken we even een beetje in de wedstrijd te kunnen komen. Het wegens vermeend buitenspel afgekeurde doelpunt na de 27e minuut bleek wel degelijk een geldig doelpunt te zijn zoals op de camerabeelden terug te zien was (jazeker: wij hebben onze eigen VAR!) en Owyn had zelfs de aansluittreffer op zijn schoen. Toch denk ik niet dat het spelbeeld er in de tweede helft heel anders uit zou hebben gezien. Daar heeft Arkel gewoon een veel te sterke ploeg voor met een aantal spelers in hun gelederen die eigenlijk veel te goed zijn voor de derde klasse. Hun degradatie het afgelopen seizoen was voor de ingewijden dan ook verrassend, voor henzelf uiterst teleurstellend en dit seizoen zullen zij zich zeker melden in de strijd om de titel.

Als je alle doelpunten van Arkel op een rijtje zet gaat er eigenlijk iedere keer wel een individuele fout van één van onze jongens aan vooraf en die fouten worden dan ook onmiddellijk afgestraft. Ondanks de kansloze missie van onze jongens vandaag toch wel een compliment voor het feit dat men probeerde te blijven ‘voetballen’ al was dit vaak met ‘de lange bal’.

Daar waar ik verleden jaar het verslag begon met een dankwoord uit te spreken aan Bas Scheenhart voor zijn jarenlange inzet voor ons vlaggenschip, kunnen we hem dit seizoen weer welkom heten; het kan verkeren zei een wijs man ooit… Verder zitten er een aantal jongelingen definitief bij de selectie en van hen startte Jordi vandaag in de basis en vielen Wouter en Lennart na de rust in.

Maar zoals gesteld: het zat er vandaag eigenlijk geen moment in en het is dat onze nieuwe keeper Bastiaan er een aantal ballen heel goed uithield en we daarnaast ook nog het geluk hadden dat het aluminium een paar keer redding bracht, anders had er wel eens een nog veel vervelendere eindstand op het bord kunnen staan dan er nu al stond.

Het goede nieuws: vorig jaar begonnen we met een 7-2 nederlaag; we maken progressie!