Afscheid van de derde klasse - HSSC'61

Afscheid van de derde klasse

HSSC'61 1

0 - 5

Lekkerkerk 1

Competitie

3e klasse D

Datum

27 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

A.H. IJzerman

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Bij de laatste wedstrijd voor ons stond eigenlijk alleen de spreekwoordelijke eer nog op het spel. Uiteraard hoop je na de zeperd tegen Meerkerk de laatste wedstrijd van dit moeizame seizoen, op een goede manier af te sluiten. Voor Lekkerkerk waren er meerdere scenario’s mogelijk, maar zeker van de nacompetitie voor promotie waren ze al wel. Bij verlies van Meerkerk zouden zij bij een grote winst op ons nog één nacompetitiewedstrijd kunnen ontlopen. Het was tot de rust wel duidelijk dat zij daar vol voor gingen wat resulteerde in een 0-3 ruststand waar niets op af te dingen viel. De ruststand van Meerkerk (0-2 voor bij Hardinxveld) betekende dat Lekkerkerk na rust wat gas terug nam waardoor HSSC iets meer in de melk te brokkelen had. De individuele klasse van een aantal spelers bij Lekkerkerk bepaalde uiteindelijk de eindstand van 0-5. Die individuele klasse werd overigens bekroond met één van de mooiste doelpunten die er wellicht in deze competitie gevallen zijn; de schitterende omhaal van oud prof Jeffrey Altheer was er één om in te lijsten.

Na acht jaar derde klasse gaan we het komend seizoen een treetje lager proberen. Wie zich verder mogelijk nog aansluiten uit onze streek (Ameide, Everstein en/of VVAC) zal de komende weken duidelijk worden. Meerkerk is nog in de race voor promotie naar de tweede klasse. Het zou zomaar kunnen dat er volgend jaar in de derde klasse weinig streekgenoten zitten. Dan is een mooi(!) ingedeelde vierde klasse wellicht wel net zo leuk om in te spelen. Ik weet dat ik met deze zin de ‘gedreven’ voetballiefhebbers tegen de haren in strijk, maar of het nu gaat om school, werk of sport; iets doen wat boven je macht ligt daar wordt niemand blij van. Laten we hopen dat na de zomer iedereen weer herstelt is van blessures en fit voor een nieuw seizoen. We hebben vandaag afscheid genomen van Owyn en Remon als spelers. Owyn heeft twee jaar bij ons gespeeld en met name het laatste jaar is mede door blessures niet datgene geworden waarop hij en wij gehoopt hadden, Daarnaast was hij jeugdtrainer en ook hier stopt hij mee nu hij zijn carrière voortzet bij GJS. Remon heeft zijn zinnen gezet op een traject waar Arwin hem al in is voorgegaan en gaat volgend seizoen voor zijn kansen bij LRC. Altijd een dubbel gevoel: jammer dat we zo’n speler gaan missen, maar ook wel weer mooi om te zien dat iemand van onze club de uitdaging aangaat. Beide jongens wensen we heel veel succes en zoals jullie weten: de deur bij HSSC staat altijd voor jullie open! Ook afscheid vandaag van onze trainer Marcel van Steenis. Drie jaar heeft hij ons gediend en eindigen met een degradatie is natuurlijk heel vervelend voor alles en iedereen, maar zeker voor een trainer. Hij is echter gedreven gebleven tot de laatste dag en het is ook geen makkelijke periode geweest. Het covid gebeuren betekende dat de eerste twee seizoenen al gedeeltelijk de mist in gingen. Een niet uitgespeeld seizoen en veel wedstrijden zonder publiek betekende vaak een sfeerloos gebeuren. Het laatste seizoen geplaagd door heel veel blessures. “Daar heeft iedereen last van” hoor ik dan zeggen…dat zal wel, maar dit jaar zaten we toch wel behoorlijk boven het gemiddelde en in de laatste cruciale fase ook nog je aanvoerder missen is dan net een beetje teveel van het slechte. Marcel: we wensen ook jou heel veel succes bij je nieuwe uitdaging in Schelluinen en dank voor je inzet voor onze mooie club.

Is er dan eigenlijk niets positiefs te melden over het afgelopen seizoen? Natuurlijk wel! We hebben ook een aantal verrassende mooie uitslagen neergezet en een behoorlijk aantal jongelingen hebben gedebuteerd in ons eerste elftal. Ik ben voorzichtig met het opschrijven van namen, maar Lennart, Wouter en Job zitten inmiddels ‘vast’ bij één en Milan, Maarten, Yme, Ruben (ik hoop dat ik niemand vergeet)  zijn allemaal jongens die dit jaar nadrukkelijk op de deur van ons vlaggenschip geklopt hebben. Voor komend seizoen gaan zij en wij weer voor nieuwe kansen onder een nieuwe trainer. De begeleiding blijft verder hetzelfde en dat is ook goed nieuws. Ieder bedankt voor zijn en zeker ook haar  inzet en rest mij verder niets dan u allen een mooie zomer toe te wensen en tot ziens in augustus!

O ja, er is ook nog iets met een feestweek of zo..

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!