Een doorwaadbare plaats...... - HSSC'61

Een doorwaadbare plaats......

Drechtstreek 1

2 - 1

HSSC'61 1

Competitie

3e klasse D

Datum

10 december 2022 14:30

Scheidsrechter

J.C.S. van der Meulen

Accommodatie

Sportpark Oostpolder
Parkweg 7
3356LM
PAPENDRECHT
tel. 078-6153778

De laatste wedstrijd voor de winterstop stond voor vandaag op het programma. We zitten midden in de Adventstijd; een tijd van verwachten en uitzien naar het feest van Het Licht. In de Christelijke traditie betekend dit: uitzien naar de geboorte van Jezus; Licht der wereld. In het latijn: Lux Mundi. (en nou mag u uitzoeken welke kerk die naam draagt; vervolgens is de link met de plaats waar die kerk staat snel gelegd) In andere oude tradities is het de tijd van de zonnewende; als de zon haar hoogste of laagste punt bereikt in haar schijnbare beweging langs de hemel. We kijken er dan weer naar uit dat de dagen langer worden en we dus in feite weer toe leven naar het licht. Kerst wordt in die traditie  het lichtjesfeest genoemd en de grootgrutters van het land halen alle middelen uit de kast om er een geslaagd feest van te maken. (en zoveel mogelijk handel te doen)

 

In de voetbalwereld is er altijd een zeker verwachtingspatroon. Iedere week hopen we weer op een mooi resultaat en soms verwachten we zelfs een ‘wonder’. Dat gebeurt niet vaak, maar zo heel soms hebben we geluk (of doen we het gewoon heel goed) en houden we de punten op Het Plein of nemen we ze mee naar huis. De afgelopen weken zat het niet tegen en de verwachtingen voor vandaag waren dan ook weer hoog gespannen. Zou het lukken om negen uit drie te halen en zo die laatste voetbalweken van het jaar mooi af te sluiten? Drechtstreek was de gastheer van vandaag en zij zorgden voor een kille ontvangst. Daar konden zij op zich niets aan doen; het was nu eenmaal koud. Samen met mijn vaste chauffeur was er echter een warme ontvangst in de bestuurskamer en daar werden wij even bijgepraat over de betekenis van het woord drecht dat we terug vinden in een aantal namen uit die streek. Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, en ook elders in den lande komt het woord drecht voor in plaatsnamen (o.a. Moordrecht en dichter bij huis een verbastering hiervan: Tricht). Al die plaatsen liggen bij een rivier en ‘een drecht’ is een doorwaadbare plaats in die rivier. Stammend uit de tijd dat er nog geen bruggen gebouwd werden; laat staan tunnels was het de plaats waar men een rivier over kon steken. Wat hebt u aan die informatie? Niet veel, maar het verslag wordt er wat langer van en als u het allemaal goed onthoud kunt u eventueel op een verjaardagsfeestje ofzo laten merken dat u behoorlijk onderlegd bent.

De wedstrijd zelf: zaten er drie punten in vandaag? De eerste twintig minuten zeker niet. Drechtstreek maakte het spel zonder tot echt grote kansen te komen en als die er al waren hadden altijd nog Bastian om een doelpunt te voorkomen. De attente lezer zal het opvallen dat het dus Bastian is en geen Bastiaan; de trainer maakte mij er op attent dat ik zijn naam verkeer opschreef in mijn verslagen. Sorry Bastian! Na twintig minuten kantelde de wedstrijd en kwamen we onder de druk van Drechtstreek uit en kregen wij een aantal heel mooie mogelijkheden waarvan die van Remon de meest indrukwekkende was. Een solo ingezet vanaf de eigen helft eindigde met een hard schot. De keeper van Drechtstreek is echter ook niet van gisteren (terwijl ik dit opschrijf inmiddels wel) en voorkwam een doelpunt. Tristan en Nicky hadden eventueel ook nog voor een mooie ruststand kunnen zorgen, maar lieten dit helaas na. Op slag van rust een tegenvaller: een corner van Drechtstreek zeilde pardoes bij de tweede paal binnen. Bastian zat er met zijn vingertoppen nog aan maar de 1-0 was een feit. Na de rust stonden we na tien minuten spelen al 2-0 achter en hoewel Nicky twee minuten later al de aansluittreffer scoorde bleef het daar bij en gingen we dus met lege handen huiswaarts. De complimenten voor spelers en scheidsrechter die er met elkaar een sportieve wedstrijd van maakten. De uitslagen op de andere velden betekenen dat alles onderin weer aardig in elkaar schuift. De komende weken zult u uw kennisfeiten op orde moeten  houden middels Wikipedia. (of wat verjaardagen aflopen)  Op 21 januari gaan we weer verder met de competitie. In die tussentijd is er natuurlijk het Proxys toernooi in de zaal en nog wat onderling zaalvoetbal. In het eerste weekend van januari gaan we met heel het team de zon op zoeken in Portugal.

Vooralsnog wens ik u allen fijne feestdagen, een mooi uiteinde en een goed begin van het nieuwe jaar.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!