Wind tegen in Cabauw - HSSC'61

Wind tegen in Cabauw

Cabauw VR1

3 - 1

HSSC'61 VR1

... (intikker)
16'
... (schot)
28'
... (schot)
32'

Competitie

3e klasse G

Datum

25 maart 2023 12:15

Scheidsrechter

A.M.H.M. de Vos

Accommodatie

Sportpark Cabauw
Nicolaas van Catsweg 9
3411EH
LOPIK
tel. 0348-552435

Na een mooie doordeweekse winstpartij tegen Tricht waar er goed gevoetbald werd, moesten we nu de brug over. Tegenstander is Cabauw. Voor ons niet een bekende ploeg, aangezien ze aan de overkant van de Lek zitten. Maar in veel opzichten wel te vergelijken met HSSC’61

 

Cabauw, een polderdorp met nog minder inwoners dan Hei- en Boeicop. Een sportpark waar zeker het hoofdveld met bijbehorende tribune er zeer goed bij staan. We hadden dan ook het geluk op dit veld te mogen aantreden in de hoop de 3 punten terug de brug over te brengen. Bij winst zouden we Cabauw zelfs voorbij gaan op de ranglijst. Er stond dus veel op het spel. Thuis wisten we knap te winnen met 3-2, door na een achterstand snel uit te lopen. Vandaag waren de omstandigheden wel wat lastiger. Een stevige wind blies hard over de polder, waar je alleen een beetje beschutting had langs de eerder genoemde tribune. Vooraf werden er dus de nodige haarbandjes opgezocht om dan maar alles om de staart te doen, zodat er minder last zou komen van haar in het gezicht.

 

Het begin was duidelijk voor HSSC. Cabauw leek moeite te hebben om in het spel te komen en achterin stonden we goed. De eerste kansjes waren dan ook voor ons. Eerst Lilian met een schot naast, vervolgens Maxime die de bal verkeerd raakte waardoor de bal over het doel ging. Zeker de laatste was zonde. Hierna kreeg Cabauw meer grip op de wedstrijd en was de wind ook een beetje goed gezind. Na ongeveer een kwartier viel de bal verkeerd voor ons, waarna de spits alleen naar ons doel kon lopen en de bal wist binnen te werken. Niet veel later een bijna identiek moment waarna het 2-0 stond. De wedstrijd leek voor de rust beslist toen Cabauw ook nog een 3e wisten te maken. Ondanks dat we zeker kansjes hebben gehad, was dit een flinke domper. Gelukkig wist Lilian voor de rust nog wel te scoren waarna de spanning een beetje terug was.

 

Na de rust zou er niet meer gescoord worden, waardoor we helaas huiswaarts gingen zonder de 3 punten. Ondanks dat het nog best dicht bij elkaar zit, is de afstand naar Cabauw nu 4 punten. Zaterdag mogen we het opnieuw proberen om de 3 punten te pakken. Dan tegen GJS. Uit konden we geen vuist maken en verloren we met 3-0. Hopelijk dat we nu wel een resultaat kunnen boeken, al zal het lastig worden tegen de nr.3 van de competitie.

 

Een voordeel van de wind was wel, dat de haren snel droogde door de wind. Even het gezicht om de hoek van de kleedkamer steken en de haren waren in model. Maar misschien was dit weer iets te veel van het goede.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!