Veerdam 1
5306AL
BRAKEL
tel. 0418-672234

Na een paar weken rust, konden de dames eindelijk weer eens een wedstrijd spelen. Tegenstander was BZC. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk als uitwedstrijd, maar eerder dit seizoen werden de wedstrijden omgegooid en trapten we om 12:00 thuis af tegen de combinatie uit Brakel en Zuilichem.

De nummer 7 van de competitie is voor ons uit het zicht, maar voor ons als nr. 9 konden we wel de 9e plaats veilig stellen. Met een bijna complete selectie wisten we dat er wel wat te halen was.

Dat bleek dan ook wel bij het begin. Vanaf de aftrap was het direct raak. Uiteindelijk was het Mieke met de voorzet waarna Maxime simpel kon afronden voor een bijna compleet leeg doel. Mijn schatting is dat het met 20 seconden de 1-0 op het scorebord stond. We bleven doorgaan en HSSC bleef het betere spel houden. Zo was ook al snel de 2-0 gemaakt en dit was een prachtig doelpunt. Maxime die de bal aflegde naar Guerline. Met een overtuigende afstandsschot van 20-25 meter wist Guerline de bal over de keepster in het doel te schieten. Een geweldige goal en bovendien een 2-0 voorsprong. En wat fijn voor Guerline. Meestal verdediger en dus weinig kans om te scoren. Maar dit kon wel een belangrijke zijn. Er kwamen meer kansen voor ons, maar ook de aanvoerster van BZC werd regelmatig gevonden waardoor er kansjes ontstonden. De voorsprong kon misschien wat groter zijn, maar met 2-0 de rust in gaf ons vertrouwen.

Met 1 wissel in de rust probeerden we om de voorsprong te behouden en waar mogelijk uit te breiden. Je weet dat BZC nooit opgeeft en ook terug kan komen in de wedstrijd. Ondanks dat we meteen verder wilde gaan, kwam ook snel toch het moment waar we bang voor waren. Al snel in de 2e helft wist BZC onze verdediging te omzeilen en 1 op 1 te scoren. We moesten ons herpakken van deze tegendoelpunt. We zetten alles weer goed neer en HSSC bleef het betere spel houden. Het duurde uiteindelijk tot vlak voor tijd voor de beslissing zou vallen. Donna was er met de assist op Maxime die in de 89e minuut de eindstand op 3-1 wist te brengen. Een mooie en verdiende overwinning.

Volgende week is onze laatste wedstrijd tegen LRC. Het weekend gaat sowieso een “LRC-weekend” worden. Naast de VR1 zijn er nog 4 teams die het op Sportpark Het Plein opneemt tegen LRC. Misschien dat ze wel bussen regelen, dat is toch handig met de exodus uit Leerdam.

Naast de Vr1 zijn dit de MO9-1, JO7-1, HSSC’61 2 en HSSC’61 3. We hopen dat het net zo goed weer zal zijn als vandaag en dat we ook een goede afsluiter kunnen hebben voor dit seizoen.