2975LA
OTTOLAND
tel. 0184-641669

De afgelopen weken was het wat rustiger met verslagen. De reden hiervoor ligt bij mij aangezien ik door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, werd het lastig om onze resultaten op papier te zetten.

De competitie is best leuk en spannend. Met 6 uit 4 staan we op de 4e plaats. Na onze overwinning op Asperen was er een klein verlies (3-4) tegen Benschop en (3-2) tegen Tricht. Daartegenover staat wel een winst tegen Vriendenschaar (3-2) en zo is er dus nog weinig te zeggen. Wat wel duidelijk is dat VVAC, de favoriet voor de titel, lekker bezig is. 3 wedstrijden 16 voor en 0 tegen. Wat een geluk dat we dan hebben dat we vandaag tegen ze mogen spelen. Het is natuurlijk nooit fijn om tegen de nr.1 titelkandidaat te voetballen, maar je kan hem maar beter gehad hebben al krijgen we ze later ook nog op Het Plein.

Met wat blessures en afwezigen, moesten we er maar het beste van maken. De bijna zondagclub wedstrijd tijd van 15:00 was voor mij ook niet ideaal maar behaald. We deden wat we konden om de schade te beperken. Dit ging dan ook best goed. VVAC miste veel kansen en Claudia wist ook regelmatig haar hand achter de bal te krijgen om zo een doelpunt te voorkomen. Het was de 18e minuut dat we de 1-0 moesten incasseren. Ondanks deze klap, gingen we verder waar we mee bezig waren. Voornamelijk tegen houden en de schade beperken. Vlak voor de rust nog een spannend moment. VVAC dachten hun 2e gemaakt te hebben maar de scheids kon het niet zien en op aangeven van onze grensrechter werd het doelpunt niet geteld. Het leek even een bijzonder moment te komen in de laatste minuut. Maxime werd weggestuurd en kwam 1 op 1. Kunnen we VVAC op hun eerste tegendoelpunt trakteren? Helaas was het schot niet zuiver genoeg en kon de keepster dus tegenhouden waardoor we “maar” met 1-0 de rust ingingen.

Zoals vaker, weet je dat de kansen komen. Als we VVAC het zo moeilijk konden maken en dan een keer die kans krijgen, wie weet wat er dan mogelijk is. Wederom konden we het goed dichthouden, al hadden we al wat “engeltjes op het doel” verschoten. VVAC wist de Paal en lat onder andere te vinden. In de 58e minuut was het dan toch wederom raak voor de Ottolanders. Een goed uitgespeelde kans kon simpel worden binnen gewerkt. Niet veel later hadden we ook nog de kans om de 2-1 te maken, maar ook deze kans was niet aan ons besteed. We weten dat het tempo van VVAC hoger ligt dan dat we gewend zijn, maar met momenten konden we er toch uit komen. Tot het moment dat het echt snel ging. In de 68e minuut was het een knap afstandsschot die over Claudia heen ging en 3 minuten later was het ook 4-0 na een schitterend ingeschoten vrije trap. Dat VVAC meer kwaliteit heeft is wel duidelijk. In de 75e minuut wederom een intikker en dan kan je alleen hopen dat het niet te snel gaat. De eindstand kwam in de extra tijd via een kopbal. Zo verliezen we met 6-0 van VVAC, maar moet je ook verder kijken. Aangezien we in deze klasse ook periodes hebben, is er dus nog geen probleem. We staan nu 6e en hebben de komende wedstrijden gelijkwaardige tegenstanders als Cabauw (7)  GJS (8),  Peursum (4), LRC (11) en BZC (9) voordat de winterstop begint. Er is dus genoeg te winnen. VVAC zal in die periode het ook nog o.a. opnemen tegen Tricht en Benschop. Wie weet waar we staan als het winterstop is.