JO19 - geslaagde voetgolf in Maurik - HSSC'61

JO19 - geslaagde voetgolf in Maurik

HSSC'61 JO19-1

-

Voetgolf .

Datum

24 september 2022 10:30

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Aangezien HSSC’61 JO19-1 voor de beker in een poule zit met een oneven aantal clubs, wisten we dat we zaterdag 24 september niet hoefden te spelen. Als alternatief werd een keertje naar Maurik gegaan om op het ‘eiland van Maurik’ met elkaar, als teambuilding, een potje voetgolf te spelen, eens wat anders. Bij de spelersgroep ontbraken Randy, Bart, Dylan en Gino (ziek) maar er bleven nog 12 spelers over die met de begeleiding de strijd aan zouden gaan. Voetgolf is een spel met een voetbal waarbij de bal over verschillende afstanden in een hole (gat) geschoten moet worden. Onderweg zijn er dan soms hindernissen, obstakels die het lastig maken. Ook als men de bal tegen een helling op in een hole moet plaatsen, valt dat vaak tegen en rolt de bal verder terug dan van waar men begon. Afgesproken werd dat er 2 maal een verschillende 9 holes baan (rood en blauw) afgewerkt zou worden. Aan het eind zouden de scores bij Rene gemeld worden. Rene had, als organisator, alles keurig voor elkaar en wordt natuurlijk bedankt. De begeleiding was compleet. Dirk en Stephan zouden gewoon meespelen. Rene en Gert namen een wat afwachtende houding aan en keken hoe alles verliep bij de ploegjes (van 3 of 4 spelers) die vanaf verschillende plaatsen hun baan afwerkten. Ook aanwezig was ‘good old’ Arie Stijsiger, de man die in het verleden zoveel heeft betekend voor (de jeugd van) Heicop. Zijn gezondheidssituatie laat soms wat te wensen over maar Arie heeft dit seizoen aangegeven bij zijn kleinzoon Jesper te willen kijken. Arie is bij alle wedstrijden, trainingen en dus ook bij het voetgolf aanwezig, leuk !

Natuurlijk was het afwachten wie vandaag zou gaan winnen. Toch waren er wel favorieten want leider Stephan gaf aan de beker van een eerdere keer nog thuis te hebben staan. Zoon Robin vertelde echter dat hij er ook één thuis had staan. Beiden waren wellicht vergeten dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie geven voor het heden. Toch was het afwachten wie onder druilerige omstandigheden met de eer zou gaan strijken. Nadat er rond 10.30 was gestart, kon zo’n 2 uurtjes later de balans opgemaakt worden. Bij de meesten viel het niet mee. Zo leek het wel of Jelle aan de hooibouw bezig was nadat hij de bal in het hoge gras had geschoten maar gelukkig gebeurde dit bij veel spelers. Verrassend genoeg waren het niet Stephan of Robin die gewonnen hadden maar Sven had de minste beurten nodig gehad om 2 banen af te ronden. Sven werd gefeliciteerd maar men gaf aan dat Sven wellicht winnaar was geworden omdat hij door zijn langdurige blessure niet trainde maar daar wilde Sven niets van weten. Jammer van zijn knieblessure, hij voetbalt zo graag. Navraag bij Stephan hoe het kwam dat hij als titelfavoriet niet had gewonnen, leerde dat hij bij 2 holes 11 pogingen (het maximum) nodig gehad had anders ….  Dirk vroeg belangstellend naar het aantal pogingen op één specifieke baan maar moest daar toch ook zijn meerdere erkennen...

Rond 13.30 uur waren we weer op het Plein en aten met elkaar een lekker patatje na een geslaagd uitje waarbij alleen de motregen tegen zat.
We waren ruim op tijd om de hoofdmacht van Marcel van Steenis aan het werk te zien tegen Arkel waarbij jammer genoeg tegen een verdiende 2-5 nederlaag werd aangelopen.

Zaterdag 1 oktober zal HSSC’61 JO19-1 naar Nieuw Lekkerland afreizen om daar om 12.15 uur tegen de plaatselijke JO19-1 te spelen. Dit zal een heel zware klus worden omdat zij de eerdere 3 bekerwedstrijden ruim hebben gewonnen. Vandaag won men zelfs afgetekend met 1-9 bij Sliedrecht.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!