Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Voor HSSC’61 JO19-1 stond vandaag geen door de KNVB vastgestelde wedstrijd op de rol. Doordat men bij de KNVB het fase voetbal heeft geïntroduceerd, speelt JO19 bekervoetbal tot de herfstvakantie waarna de najaarscompetitie zal worden opgestart. Welke tegenstanders we zullen gaan treffen en het bijbehorende wedstrijdprogramma zal komende week bekend worden gemaakt. De KNVB gebruikt hiervoor de ‘teamindex’.
In de beker waren we ingedeeld in de 1ste klasse waarin we als 3de zijn geëindigd achter het ongenaakbare Nieuw Lekkerland en achter VVAC maar voor Streefkerk en Sliedrecht. HSSC wilde graag oefenen tegen een op papier zoveel mogelijk gelijkwaardige tegenstander.
Wedstrijdsecretaris / leider René kwam bij zijn zoektocht uit bij Meerkerk, een ploeg lekker uit de buurt. Meerkerk is in de 2de klasse bovenaan geëindigd met 5 gespeeld 13 punten voor BZS, Ameide, Asperen, Noordeloos en Buren.

Alvorens we tot voetballen over zouden gaan, zijn formeel de tassen, die door gebroeders Stijsiger (‘de bokken’) beschikbaar zijn gesteld, uitgereikt. Mark Timmer, als verantwoordelijke vanuit het hoofdbestuur, had een mooi praatje klaar voor Richard en Stephan en bedankte hen namens de club en namens JO19. Dit alles werd op de gevoelige plaat vastgelegd door Karlijn die deze morgen meerdere foto’s voor de vereniging zou nemen.

Na het tassen verhaal werd richting veld B gegaan om daar de teamfoto te maken en om iedereen persoonlijk te fotograferen voor de site. Karlijn, als stand-in van Chantal, bedankt !

Om 11.30 uur was het gehele team inclusief de begeleiding (René, Stephan, Dirk) en natuurlijk ook Arie Stijsiger aanwezig en kon, na de uitreiking van de tassen en het nemen van de foto’s, de bespreking om 11.15 uur plaatsvinden. Er waren 15 spelers fit om aan de wedstrijd deel te nemen. Alleen Sven is nog niet zo ver maar heeft deze week al wel voorzichtig meegetraind. Helaas blijft nieuws vanuit de specialisten wel erg lang uit.
In de bespreking werd aangegeven dat iedereen minstens 45 minuten zou spelen en dat de wedstrijd in het teken stond van plezier, proberen te voetballen en te combineren. De trainer gaf aan dat hij ook wat nieuws wilde gaan proberen. Vandaag begonnen Milan, Jesper, Joris en Jelle als wissel.
Scheidsrechter Arjo Steijsiger floot om 12.15 uur in de miezerregen voor de aftrap. De leidsman kende geen problemen om iedereen in het gareel te houden en floot weer een prima pot.
Helaas viel de regen onophoudelijk, weliswaar niet hard maar wel gestaag waardoor mijn papiertje voor de notities hoegenaamd onbruikbaar was en is dit verslag minder gedetailleerd dan anders.

De eerste helft was van beide kanten niet erg hoogstand. Heicop was iets beter maar Meerkerk mocht zeker niet onderschat worden. Beide ploegen kregen kleine kansen / mogelijkheden maar de rust leek bereikt te worden met een gelijke stand. In minuut 45 scoorde de mee naar voren gekomen aanvoerder Job, op aangeven van Dylan, toch nog knap de openingsgoal, 1-0.

In de pauze werd door de trainer aangegeven dat hij wat wilde gaan proberen en daar waren de wissels ook naar. Yme en Joris werden de centrumspitsen en Milan was de ‘loper’ daar achter die in de gaten zou moeten duiken.

Na rust was er een ander Heicop te zien wat veel agressiever en feller uit de startblokken kwam. Meerkerk werd bij de strot vastgepakt en compleet overrompeld. De bezoekers kwamen maar mondjesmaat van hun eigen helft af en als dat dan wel zo was dan was altijd keeper Jarno er nog. Jarno verkeerd momenteel in grootse vorm en zou vandaag de nul houden. In de 65ste minuut schoot Milan schitterend in de kruising de 2-0 op het scorebord, na een assist van Joris. Bart zorgde in 75ste minuut voor de 3-0 waarbij de goed spelende Gino de assist gaf. Yme verhoogde de score enkele minuten later koppend naar 4-0, na een prima afgemeten voorzet van Milan. Dylan zette de 5-0 eindstand op het bord. Het doelpunt van Dylan was na een mooie lob van behoorlijke afstand over de keeper heen.  Even zag het er in de 2de helft naar uit dat Meerkerk ook zou scoren maar Jarno, op de grond liggend, redde. De scheidsrechter moest in de tweede helft een Meerkerker vermanend toespreken nadat Jelle wel erg fanatiek was getackeld.

Een zeer verdiende overwinning van HSSC op Meerkerk waarbij het experiment na rust goed uitpakte, leerzaam. Lekker dat het team ook in een andere formatie / systeem zou kunnen spelen. Op Gino (vandaag op 10 spelend) na en keeper Jarno zijn alle spelers gewisseld zonder dat rommelig werd. Een compliment voor een ieder !

Zaterdag 22 oktober zal door HSSC’61 JO19-1 niet gespeeld gaan worden, wat helaas voor meerdere elftallen zal gelden.
Volgende week zaterdag 29 oktober zal om 12.00 uur op het Plein tegen GJS JO19-1 geoefend gaan worden. Ook een op voorhand gelijkwaardige tegenstander die in hun poule voor de beker (2de klasse) bovenaan zijn geëindigd (4 gespeeld 12 punten) voor Oranje Wit JO19-2, Peursum, Altena/Almkerk combinatie en ASWH JO19-2.