JO19 : er had op Streefkerk meer ingezeten

Beneden Tiendweg 4
2959BA
STREEFKERK
tel. 0184-681499

Op deze eerste koude zaterdag stond voor HSSC’61 JO19-1 de 3de competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was Streefkerk JO19-1. Een bekende opponent waar op 27 augustus vriendschappelijk op het Plein met 0-2 van werd verloren, maar voor de KNVB-beker op 10 september met 2-5 van werd gewonnen. Deze laatste partij vond ook plaats op sportpark Streveland in Streefkerk. Een tegenstander die op voorhand gelijkwaardig was. We waren gewaarschuwd door hun 4-0 overwinning op Meerkerk en moesten waken voor onderschatting.
Randy was door zijn blessure aan de enkel afwezig. Sven, geblesseerd aan de knie, kon nog steeds niet spelen maar was gelukkig wel aanwezig en nam de rol van materiaalman weer op zich. Sven moet maandag naar Tilburg en hoopt daar eindelijk meer te horen over hoe nu verder. Joris was ziek geweest en na vrijdagavond / zaterdagochtend bleek dat hij niet kon spelen vanwege zijn verkoudheid maar was wel aanwezig om zijn maten te ondersteunen. Dylan, vorige week met hamstringklachten uitgevallen, en Ruben, deze week ziek geweest, begonnen in eerste instantie op de bank.

Om 11.40 uur floot scheidsrechter Chris den Haak, die ik nog ken uit mijn tijd als trainer van Streefkerk 1 waar hij toen als assistent-scheidsrechter de vlag hanteerde, voor de eerste keer. HSSC startte voortvarend en Milan speelde Jens in de 2de minuut goed aan, waarna Jens snoeihard op de paal knalde. Maar de wedstrijd was zeker niet eenzijdig want nadat aanvoerder Job een duel bij een counter verloor, waarschuwde Streefkerk met een corner. Even later volgende weer een uitval van de thuisploeg en nadat keeper Jarno de bal iets raakte, werd de bal op de lat geschoten. Na 12 minuten spelen bediende Mitchell Yme maar die kon deze goede mogelijkheid helaas niet afronden. In de 15de minuut volgde weer een counter van de thuisploeg waarbij de Heicop-verdediging er niet goed uitzag. Diverse verdedigers werden verschalkt maar hun doelpoging ging naast. Even later veroverde Mitchell op de helft van Streefkerk de bal en pegelde van afstand op de lat. Vervolgens veroverde Milan de bal maar helaas kon Bart niet tussen de palen en onder de lat afwerken. Na een klein half uur spelen werd bij een uitval Robin afgetroefd en passeerde de Streefkerk-aanvaller enkele verdedigers, legde de bal breed en de 1-0 kon op het mooie, duidelijke scorebord. Heicop liet vandaag (te) veel hakjes zien waarbij de meesten niet echt nodig waren. De weer goed spelende Gino leverde wel een functioneel hakje af waarna Milan een kans kreeg maar helaas bleef de score onveranderd. Na een overtreding op Milan nam Bart plaats achter het kanon maar zag zijn schot op de lat uiteen spatten. Na 39 minuten had Yme een goede actie en omspeelde enkele tegenstanders waarna Milan de bal in het doel werkte. Helaas had de scheidsrechter al gefloten, keurde het doelpunt af en lag tot veler de verbazing de bal buiten de beruchte lijnen. Na afloop gaven Streefkerkers ruiterlijk toe dat het ongeveer 1 ½ meter er binnen was maar helaas… De toegekende vrije trap werd door Bart naast geschoten. Na een combinatie tussen Bart en Milan was aanvoerder Job het eindstation maar diens inzet was jammer genoeg te zacht. Na een aanvalsopzet van Jelle en Jens volgde een prima voorzet die Yme net niet met het hoofd kon afronden. Even later werd Yme van achter van scoren afgehouden en kon een Streefkerker meer dan terecht voor 10 minuten naar de kant. De vrije trap van Milan verdween in de muur en de rust volgde.
In de rust werd gewaarschuwd voor de uitvallen en besloten Dylan en Ruben in te brengen voor Jelle en Jesper.

Eenmaal uit de kleedkamer bediende Milan Mitchell die naast schoot. Even later kon de meer dan verdiende gelijkmaker wel genoteerd worden. Na samenspel tussen Bart, Gino en weer Bart werd Dylan in stelling gebracht en die schoot de 1-1 tegen de touwen. Later bediende Job Dylan maar toen ging de bal via de keeper achter waarna de hoekschop niets opleverde. Na een uur spelen onderschepte Yme uitverdedigen van de thuisploeg maar helaas wist Yme helaas niet te scoren. Een goed genomen vrije trap van Bart werd in de uiterste benedenhoek bekwaam door de sluitpost onschadelijk gemaakt. Jelle kwam na een kleine 75 minuten spelen terug in de ploeg voor Bart die last had van een knietje in zijn bovenbeen. Job zette Dylan voor de keeper maar ook nu geen succesvol vervolg. Bij een uitval van Streefkerk ruimde Jarno de bal en gaf zo een voorassist want de bal kwam vervolgens bij Yme die Milan in staat stelde de 1-2 aan te tekenen. In de 80ste minuut redde Jarno op een poging van afstand van de thuisploeg. Helaas kon de 2-2 in de 82ste minuut op het bord nadat diverse verdedigers mistastten. In de 86ste minuut kon Job met het hoofd een vrije trap van Milan niet op doel krijgen. Na een verre uittrap van Streefkerk kopte Ruben de bal onbedoeld breed in de voeten van de tegenstander en ging de bal via de lat over. Op slag van tijd had Jelle de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Milan en Gino stonden aan de basis maar Jelle schoot de bal centimeters aan de verkeerde kant van de paal naast.

Een leuke wedstrijd van 2 min of meer gelijkwaardige ploegen. HSSC reist terug met toch wel een gevoel van een beetje teleurstelling. Er had meer ingezeten maar zo denkt Streefkerk wellicht ook... Kansen omzetten in doelpunten ....

Zaterdag 26 november zal door HSSC’61 JO19 om 12.00 uur op sportpark het Plein tegen GRC’14 gespeeld gaan worden.