De krijgers van JO19 winnen van GRC'14 - HSSC'61

De krijgers van JO19 winnen van GRC'14

HSSC'61 JO19-1

4 - 3

GRC-14 JO19-1

Competitie

1e klasse (2e fase) 02

Datum

7 december 2022 20:00

Scheidsrechter

H. den Hertog

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Op woensdag 7 december werd de wedstrijd HSSC’61 JO19-1 – GRC’14 JO19-1 ingehaald nadat GRC eerder, op zaterdag 26 november, niet voldoende spelers op de been kon brengen en deze partij in goed overleg was verplaatst. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld op het Plein. Door de regen en drainage problemen was dit veld nu zwaar en vrij glad. HSSC had zaterdag een zwaar bevochten overwinning bij VVAC behaald waarbij het niet tegen zat en de spelers met elkaar tot het uiterste hadden moeten gaan. Vandaag leek de klus gezien de ranglijst op papier gemakkelijker maar dat was op papier zou later blijken.

Randy zit nog met zijn enkelblessure in de ziekenboeg en Sven was maandag geopereerd aan zijn enkel. Sven was dit keer niet van de partij. Beiden worden sterkte en een voorspoedig herstel toegewenst. Jelle, Jesper en Dylan namen dit keer plaats op de bank om later alsnog binnen de lijnen te komen. Scheidsrechter was vandaag Henri den Hertog die geen problemen had om de wedstrijd te leiden. Henri fluit normaliter senioren zoals bijv. aankomende zaterdag Ameide 1 – VVAC 1.

De gehele dag was er water uit de lucht komen vallen en toen om 20.00 uur de wedstrijd startte miezerde het weer. In de openingsfase probeerde Bart af te werken waarna Milan de eerste waarschuwing uitdeelde door de terugkomende bal naast het doel van de gasten uit Giessen/Rijswijk te werken (voorlangs). Een poging van afstand door Milan was later een prooi voor de bezoekende keeper. Na een klein kwartier spelen kwam via een counter met hun snelle buitenspelers GRC op 0-1. Helaas moest Robin met een voetblessure worden vervangen door Jelle. Heicop zat niet bij de pakken neer en Milan stuurde Yme diep die de keeper op zijn weg vond. Vervolgens werd een inzet van Mitchell op het laatst geblokt en schoot Joris voorlangs. GRC was en bleef gevaarlijk in de counter met balletjes tussendoor op hun snelle vleugels.  Jarno moest een keer redding brengen op een uitval en ook na een corner van GRC tikte hij de bal over de lat. Na een vrije trap van de bezoekers bracht Jarno wederom redding, dit keer met de voet. Na ruim een half uur spelen was het volgende balletje tussendoor de inleiding voor de 0-2. Milan en Joris combineerden daarna maar de inzet van laatstgenoemde was krachteloos. Na een corner van Milan kopte Yme prima in maar hij had minder succes dan afgelopen zaterdag toen dat een doelpunt opleverde. GRC speelde te kort terug en Milan joeg prima door en werd ten val gebracht. De scheidsrechter gaf een strafschop die door Bart werd verzilverd. GRC oordeelde dat het een schwalbe van Milan was maar de 1-2 was een feit. Bart had op tv de Japanners en Spanjaarden tijdens de WK krachteloos zien missen maar de pingel van Bart had wel voldoende snelheid om het net te doen bollen. Even later zag Bart de keeper (te) ver voor zijn doel staan en probeerde het zonder succes van afstand. De keeper van GRC schoof even later de bal pardoes in de voeten van Yme. Helaas schoot Yme de bal te gehaast direct naast het doel terwijl dit cadeautje beter uitgepakt had moeten worden. Net voor de thee bediende Milan Yme maar nu werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust kwam Dylan in het veld voor Gino. Na een klein uur spelen lanceerde Mitchell Yme die nu wel scoorde en zorgde voor de 2-2 tussenstand. Een corner van Milan werd door Mitchell direct vanuit de lucht op de pantoffel genomen maar helaas geen treffer. Nadat Bart nog een keer net naast had geschoten werd Ruben vervangen door Jesper. Een opzet tussen Milan en Joris werd door de bezoekende goalie geneutraliseerd. Maar dit was uitstel van executie. De veelvuldig inschuivende aanvoerder Job zorgde voor de assist van Yme bij de 3-2. De ingevallen Jesper speelde prima en hielp de voorsprong te behouden nadat GRC weer een via een aanval bij het doel van Jarno kwam. HSSC moest hard werken maar kreeg kansen. Helaas kon Yme, al vallend voor de keeper, niet scoren. Even later zette de hardwerkende Yme druk maar nu kon Mitchell niet doeltreffend afronden. Het laatst kwartier kwam Gino terug in de ploeg en loste Joris af. De thuisploeg hield hun hart vast toen Jelle een uittrap verkeerd nam en GRC in balbezit bracht maar het liep goed af. Na een vrije trap werd het alsnog 3-3 hoewel Jarno wellicht zijn hand op de bal had maar het stond ineens gelijk. Yme speelde Job aan maar die werkte de bal over het doel van de gasten. In de 88ste minuut had Job meer succes en tekende voor 4-3 nadat Milan hem keurig had gelanceerd vanuit een counter. Job bekroonde zo een lekkere wedstrijd en kon zich matchwinnaar noemen maar de hele ploeg had weer alles gegeven en met elkaar kan je dan ver komen.

Ook nu een zwaar bevochten overwinning waarbij HSSC de gelukkigste was. De krijgers van Heicop gingen met elkaar tot het gaatje zoals dat hoort. De beloning was een overwinning en dus net als zaterdag weer 3 punten. GRC had een leuke ploeg met enkele goede spelers en vooral gevaarlijke flanken. Onbegrijpelijk dat de bezoekers nog maar 1 punt bij elkaar hadden gespeeld.

Dit keer krijgt de ingevallen Jesper een complimentje omdat hij goed speelde en een toegevoegde waarde voor de ploeg was.

Zaterdag 10 december staat voor HSSC’61 JO19 om 12.00 uur op het Plein de wedstrijd tegen Meerkerk op het programma.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!