JO19 : zwaar bevochten, gelukkige zege bij VVAC

Bloklandsekade 2
2975LA
OTTOLAND
tel. 0184-641669

Nadat vorige week zaterdag de wedstrijd op het Plein vanwege spelersgebrek van GRC’14 niet door kon gaan en werd verplaatst naar komende woensdag, was vandaag VVAC JO19 de tegenstander van HSSC’61 JO19. Het is begin december en dus is Sinterklaas weer in het land. Ook het WK voetbal in Qatar vindt plaats met vandaag om 16.00 uur Nederland – Verenigde Staten (later: 3-1 winst). Hierdoor werden door verenigingen wedstrijden verplaatst om mensen toch deze 1/8 finale te kunnen laten zien. Op ‘de Put’ was het een drukte van belang met wedstrijden van o.a. 1, 2 en JO19 op bijna hetzelfde aanvangstijdstip, hierdoor diende JO19 op veld C te spelen. Dit veld had gewoon gras voor zover dat nog aanwezig was. De wedstrijd van de jonkies stond onder leiding van de uiterst ervaren en geroutineerde scheidsrechter Joop Hartman.

Bij Heicop zit Randy nog steeds met een enkelblessure en Mitchell was een weekendje weg. Ook Sven kon niet spelen en wordt komende maandag eindelijk aan zijn knie geopereerd. Sven kreeg van zijn voetbalmaten een kaart als opkikkertje. Vanuit JO16 dat eerder in Rosmalen met 1-2 had gewonnen, sloot Chiel bij. Hij werd door Rene, die ook nog de vlag hanteerde bij JO16, gehaald en gebracht. Klasse mannen !
Vandaag begonnen Jens en Joris op de bank. De voorbereiding verliep niet echt soepel nadat op Ottoland bleek dat de kleding was vergeten. Gelukkig kwam dit op tijd toch nog weer goed.

In de openingsfase speelde Milan de bal diep naar Yme die Dylan over het hoofd zag. Na een corner van Milan werd door Heicop de bal steeds breed naar een medespeler gespeeld en was uiteindelijk de inzet van Yme niet overtuigend genoeg en te zacht om VVAC pijn te doen. Na ongeveer 12 minuten spelen nam Milan een vrije trap vanaf de linkerkant. De keeper verkeek zich op de bal in de korte hoek en de 0-1 was een feit. Na een uitval werkte Yme niet af en kapte Milan zonder dat een doelpoging volgde. Er had meer ingezeten dan de verkregen corner. Na een kleine 20 minuten spelen zorgde een uitval van VVAC voor de 1-1 waarbij onze verdedigers er niet goed uitzagen. Iets later moest keeper Jarno zijn team op de been houden door 2 pogingen onschadelijk te maken. In het laatste gedeelte van de eerste helft schoot VVAC nog een keer over nadat duels verloren werden en zag Milan een vrije trap over gaan.

In de rust werden Ruben, die het verdedigend moeilijk had, en Dylan vervangen door Jens en Joris.
Ook nu moest in eerste instantie Jarno weer vol aan de bak maar aan de andere kant werd een poging van Yme gesmoord. Na een corner van Milan zorgde Yme met een keurige, rake kopbal voor de 1-2. VVAC gaf zich niet gewonnen en schakelde een tandje bij. Rond de 50ste minuut was het alle hens aan dek voor het doel van HSSC. De bal, onderkant lat, werd van de lijn gehaald en een doelpunt voorkomen. Na een diepe bal werkte Milan even later te zacht af. In de 55ste minuut gaf de scheidsrechter VVAC een strafschop nadat Milan een tegenstander in de rug duwde. Gelukkig ging de penalty via de lat over maar zonder geluk vaart niemand wel. Na een wat onbesuisde actie van de hard werkende Joris kon hij voor 10 minuten naar de kant en moesten zijn medespelers nog een stapje erbij doen terwijl men het al zwaar had. Chiel kwam na 65 minuten, toen we met 10 man speelden, in de ploeg voor Jesper. Nadat Joris zijn straf had gehad, combineerde hij met Chiel. Beiden knokten voor elke meter (net als de rest), veroverden de bal maar een succesvolle afronding bleef uit. Heicop had het zwaar en wankelde diverse malen maar bleef overeind door met elkaar te blijven knokken voor een goed resultaat. Bart zat tegen kramp aan en Ruben kwam terug in de ploeg. Ruben had even later geluk dat hij niet naar de kant moest toen hij vrij onbeholpen een tegenstander raakte. In de slotfase was VVAC dreigend maar vond diverse malen keeper Jarno op hun weg.

Een zwaar bevochten overwinning van HSSC’61 JO19 die met veel inzet bereikt is. Helaas maakte de toestand van veld C op de Put combinatievoetbal bijna onmogelijk, steeds weer gleden en glibberden spelers maar daar hadden beide ploegen natuurlijk last van. Er moest gestreden worden voor elke meter en door alle spelers. In september werd voor de beker door VVAC met 2-3 gewonnen door in de laatste minuten onverwachts nog 2 maal te scoren. Vandaag nam Heicop de 3 punten mee naar huis, hoewel een gelijkspel de krachtsverhoudingen wellicht beter had weergegeven. Een daadwerkelijk teamprestatie zorgde voor deze zege op karakter en inzet maar met minder goed voetbal. Het zat vandaag niet tegen, het was een dubbeltje op zijn kant wat nu goed viel.

Komende woensdag 7 december zal door HSSC’61 JO19 om 20.00 uur op sportpark het Plein de verplaatste wedstrijd tegen GRC’14 worden ingehaald.

Zaterdag 10 december staat voor HSSC’61 JO19 om 12.00 uur op het Plein de wedstrijd tegen Meerkerk op het programma.