JO19: een nederlaag met perspectief in Papendrecht

Industrieweg 3
3351LB
PAPENDRECHT
tel. 078-6150106

Onder lenteachtige omstandigheden diende HSSC’61 JO19-1 vandaag op sportpark Slobbengors hun wedstrijd tegen Papendrecht JO19-1 af te werken. Na onderling overleg kon ivm HSSC’61 1 – Everstein 1, ‘de derby van de lage landen’ de aanvangstijd vervroegd worden van 14.30 uur naar 12.30 uur. Helaas kon dit niet vroeger. De kraker tussen eerder genoemde hoofdmachten eindigde voor Heicop in een gevoelige en teleurstellende nederlaag van 0-3 tegen de buren waarbij het verschil al in de openingsfase werd gemaakt.

Terug naar Papendrecht, een club die in het verleden op zondag toonaangevend was in de regio. Heden ten dage speelt men op zaterdag en speelt het eerste mee om de prijzen in de 2de klasse. Het sportpark is helaas wat verouderd en straalt weinig sfeer uit maar aanhangers / spelers van Papendrecht zullen het hier niet helemaal mee eens zijn. Opmerkelijk vond ik dat zo’n grote club niet over een kunstgras (trainings) veld beschikt. De oude tribune herinnert aan vervlogen tijden, net als de grasmat op het hoofdveld wat helaas nogal wat hobbels kende.

Bij HSSC’61 JO19 zaten Jens, Ole en Dylan op de bank en konden de 11 spelers die deze week getraind hadden starten. In de openingsfase was het even aftasten maar dat veranderde toen Jelle na een diepe bal van Papendrecht deze niet met zijn lichaam kon tegenhouden. De bal werd slechts geschampt en vervolgens konden de andere verdedigers niet ingrijpen. De 1-0 kon op het scorebord maar dat stond niet aan. Na 8 minuten speelde aanvoerder Milan Yme goed aan maar Yme wist de 100% kans niet te promoveren tot een doelpunt. Even later eindigde een combinatie tussen Milan en Mitchell bij Yme die ook nu het net niet wist te doen bollen. Ook een vrije trap van Bart veranderde de tussenstand niet nadat de bal in de muur verdween. Na 12 minuten moest Jarno redding brengen na onnodig balverlies. Mitchell, goed spelend in de eerste helft, schoot net naast. Rond minuut 20 nam de thuisploeg een vrije trap die door Robin slechts lichtjes geraakt werd maar gelukkig had de aanvaller geen kracht om af te ronden. Na een klein half uur spelen zorgde Mitchell er voor dat Yme zijn volgende mogelijkheid kreeg. Ook nu helaas zonder een succesvolle afronding. Aan de andere kant tastte Jarno mis bij een voorzet en werd het 2-0. De bezoekers gaven zich zeker niet gewonnen en Yme was weer dreigend. Helaas stuiterde de bal op het hobbelige ‘biljartlaken’ en werd het niet meer dan een hoekschop. In minuut 35 nam Milan een corner die door Bart werd ingekopt maar alsnog via een eigen doelpunt viel de 2-1 binnen. Heicop nam en had het heft toen duidelijk in handen. Eerdere mogelijkheden waren helaas niet verzilverd en ook een vrije trap van Milan zorgde niet voor de in de lucht hangende gelijkmaker, de bal werd namelijk door de keeper over getikt. Ook een poging van libero Jelle kende geen succes en verdween over het Papendrechtse doel. Net voor rust blokte de keeper van de thuisploeg Yme.

Na rust kwam Ole binnen de lijnen voor Jesper. Na 57 minuten spelen tastte de Heicop-verdediging centraal mis maar gelukkig werd er over geschoten. Aan de andere kant werd Bart ternauwernood gestopt. Het was bijna het laatste wapenfeit van de niet geheel fitte Bart die na een uur werd vervangen door Jens. Na een uitval van de gastheren blokte Jelle de bal die voor de tegenstander nu slechts een corner opleverde. In minuut 70 werd Joris middels een overtreding gestopt. De toegekende vrije trap werd door Milan naast geschoten. Na een hoekschop van Milan kon Jelle uit de voorzet helaas net niet afronden. Een afstandsschot van Milan was gevaarlijk maar de doelman van de thuisploeg redde. Aan de andere kant hield Jarno Heicop in de wedstrijd door in een 1 tegen 1 redding te brengen. Dylan kwam het laatste kwartier in de ploeg voor Joris. Een voorzet van Papendrecht werd door Gino tot hoekschop omgezet. Gino, vandaag op 6 spelend, was in mijn ogen vandaag onze beste man, zonder natuurlijk anderen tekort te willen doen. Niet allen schakelde Gino de spelverdeler van Papendrecht zo goed als uit maar, na een blessure bij de gastheren, blokte hij een tegenstander. In de 88ste minuut redde Jarno op een uitval nadat Jens en Ole waren uitgespeeld door een handige linksbuiten. Mitchell probeerde het in de eindfase nog een keer maar zijn inzet ging ruim naast. Ook een vrije trap van afstand door Jelle zorgde niet dat de stand veranderde want de bal ging over. Na een uittrap van de keeper van de thuisploeg kwam de hoge bal in ons strafschopgebied waar Jarno helaas mistastte en het in de 97ste minuut alsnog 3-1 werd.

HSSC speelde vandaag één van de betere wedstrijden van de laatste tijd. In de eerste helft had het moeten gebeuren want kansen / mogelijkheden waren er volop maar het zat niet mee. De radartjes pasten vandaag beter in elkaar en men vulde elkaar goed aan. Helaas nekten persoonlijke fouten ons maar dat is voetbal. Als er geen fouten gemaakt worden dan wordt er ook niet gescoord en blijft het 0-0. Vandaag had er meer in gezeten dan een nederlaag maar dan moeten er wel (meer) doelpunten gemaakt worden. Voor Heicop geld dat scoren momenteel moeizaam gaat maar de kansen worden wel gecreëerd / afgedwongen. Een beetje trainerspraat : een nederlaag met perspectief….

Komende zaterdag, 22 april, zal HSSC’61 JO19-1 om 12.00 uur op Het Plein tegen VVAC JO19-1 aantreden.