Te weinig passie en teleurstellende nederlaag

Reeweg Oost 265
3312LK
DORDRECHT
tel. 078-6131654

Op zaterdag 25 maart diende HSSC’61 JO19 om 9.00 naar Dordrecht af te reizen waar om 10.30 uur de wedstrijd tegen DFC op de rol stond. De wind was enorm maar gelukkig bleef de regen uit. Er diende gespeeld te worden op het kunstgrasveld. Sven is nog steeds herstellende maar pakte de rol van materiaalman weer op. Ook Yme hielp de ploeg met hand- en spandiensten nadat hij vorige week een hersenschudding had opgelopen. Het was het verstandig om nog niet te spelen. Grensrechter Dirk was afwezig waardoor ‘duizendpoot’ René, in trainingspak, de vlag hanteerde.

Om 10.30 uur was de aftrap en na 3 minuten spelen bediende Joris spits Gino. Helaas werkte Gino niet zelf af en probeerde anderen in te schakelen hetgeen niet de juiste keuze bleek, volgende keer zelf afwerken. Even later probeerde DFC het via de counter maar schoot over. Heicop speelde de eerste helft tegen de wind in wat het moeilijk maakte ballen uit te verdedigen en op te bouwen. Na een kwartier probeerde aanvoerder Milan het van afstand maar krachteloos en tegen de wind in leverde dit niks op. Aan de andere kant kon Heicop de bal niet wegwerken en de afvallende bal werd door DFC vanaf net buiten de 16 meter achter keeper Jarno geschoten, 1-0. Halverwege de eerste helft had HSSC een goede aanval waarbij Milan linksbuiten Mitchell bediende. Een aanval die ergens op leek maar de afronding ging naast. Even later waren het weer Milan en Mitchell die een 100% kans creëerden. De bal kwam tegen de keeper waarna Gino de rebound naast schoot. Weer even later probeerde Milan een actie van Mitchell om te zetten in een goal maar zijn inzet was te zacht. Na 35 minuten ging een aanvaller van DFC op snelheid langs Jens waarna Robin dit niet meer kon herstellen en de betreffende speler de 2-0 binnen werkte. Op slag van rust ging Bart achter een vrije trap staan. Zijn bal was met vaart in de hoek geplaatst maar de goalie van DFC redde geweldig.

Na rust kwam Ole in de ploeg voor de niet geheel fitte Jelle en nam Jesper de plaats in van Ruben die last had gekregen van zijn hamstrings. De strijd was nog niet gestreden en met windje mee moest dit nog goed kunnen komen, werd gedacht.

Na een doorkopballetje van Joris ging de inzet van Milan over. Het zat vandaag niet mee nadat een vrije bal van Milan op de lat eindigde. Ook een vrije trap van Ole kon door Maarten niet worden verzilverd. Na commentaar op de leiding en vervolgens wegschieten van de bal werd een speler van DFC voor 10 minuten naar de kant gestuurd. Het tijdrekken door de thuisploeg was begonnen. Milan speelde Bart aan maar diens afwerking liet te wensen over. Milan bood Joris een 100% kans maar ook nu bracht de DFC-doelman redding. Een uitval van DFC via een snelle buitenspeler gevolgd door een voorzet betekende koppend 3-0 en dat terwijl DFC met 10 man speelde…. HSSC probeerde het wel maar kon geen potten breken. DFC bleef tegen de wind in met snelle uitvallen gevaarlijk. Dylan kwam in de ploeg voor Bart. In de 80ste minuut had Maarten een goede kans maar zijn inzet ging via de keeper over. Ook een poging van Mitchell was een prooi voor de keeper. Na een aantal eerdere overtredingen kon Gino ook voor 10 minuten naar de kant maar toonde wel de wil om er wat van te maken. Gino was vandaag in mijn ogen één van de betere. Op slag van tijd werd, na uitkappen van HSSC-verdedigers, de bal in de bovenhoek gewerkt en de 4-0 eindstand bepaald. Een poging van afstand van Milan veranderde dit niet meer.

Na afloop van deze zeer teleurstellend verlopen wedstrijd vroeg men zich in de begeleiding af waarom men vroeg uit bed was gegaan als spelers niet datgene tonen wat er in zit. Het leek wel of er een soort deken over de ploeg hing. Passie maar ook een beetje geluk ontbraken waarbij natuurlijk de goeden onder kwaden moeten lijden. Ook de weersomstandigheden in de vorm van een zeer harde wind speelden een rol maar op het kunstgrasveld hadden beide ploegen er last van. HSSC’61 begon tegen de wind in waardoor het moeilijk was om een bal weg te werken en keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. De wedstrijd was nog niet beslist maar na rust wilde het niet lukken om een doelpunt te maken. Sommige spelers waren na afloop echt teleurgesteld over de ‘teamprestatie’, anderen waren hun / het falen snel vergeten en dachten ‘misschien volgende week beter’. Dit zullen we komende zaterdag zien …. Er is leergeld betaald.  Presteren kan niet op halve kracht ! Er moet altijd geconcentreerd met passie ‘tot het gaatje’ gegaan worden. Er zijn nu genoeg woorden aanbesteed,  snel vergeten en er vanuit gaan dat dit een incident was met zaterdag al kans op revanche !

Zaterdag 1 april zal HSSC’61 JO19-1 om 12.00 uur op Het Plein tegen IFC JO19-1 aantreden.