Groot Karreveld 1
3335DH
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6100141

Vandaag, zaterdag 4 februari 2023, kon er door HSSC’61 JO19 eindelijk weer een wedstrijd gespeeld worden. De laatste competitiewedstrijd was op 10 december van het vorige jaar toen Meerkerk JO19 met een nipte 5-4 aan de kant werd gezet. Door diverse omstandigheden zoals winterstop, vorst, regen, afzegging tegenstander, overlijden van Otto van Dijk enz. heeft JO19 alleen kunnen trainen en ook daar alleen als de velden dit toelieten.

De KNVB heeft mbt fase 3 de jeugdcompetities opnieuw ingedeeld voor de voorjaarscompetitie. HSSC’61 JO19 ontmoet na deze herindeling gelukkig veel nieuwe tegenstanders daar waar in fase 1 (beker) en fase 2 (najaarscompetitie) dit niet het geval was.

Vorige week zaterdag zou er in het verre Zevenbergen gespeeld worden tegen Virtus maar erelid Otto van Dijk overleed op vrijdag waardoor uit respect voor de verdiensten van Otto alle wedstrijden werden afgelast. De nabestaanden worden sterkte gewenst met het verwerken van dit verlies.

Vandaag diende vroeg, om 10.00 uur, gespeeld te worden tegen Groote Lindt JO19-1 uit Zwijndrecht. Dit betekende dat er al om 08.15 uur verzameld werd op het Plein voor de reis via de Kanaaldijk naar sportpark Bakestein in Zwijndrecht, ook de Heicopse brug tot half maart is afgesloten ivm onderhoud. Dit was een herinnering aan de pupillentijden waar men bijna elke week vroeg uit de veren moet.

In de winterstop heeft Job de stap naar de hoofdmacht van HSSC’61 gemaakt maar is Maarten, na een afgebroken studie, weer bijgesloten. Dit betekende dat als team wat anders gespeeld diende te gaan worden en dat was zeker in de beginfase te zien. Het ritme ontbrak was, de duidelijkheid liet te wensen over en het is weer wennen. Het eerder betrouwbare verdedigingscentrum Job en Robin werd vandaag gevormd door Yme en Jelle die lieten zien dit ook aan te kunnen. Robin startte vandaag als wisselspeler nadat hij een aantal weken ziek is geweest en kampt met blessureleed. Ook neef Jesper begon aan de kant nadat hij weinig had kunnen trainen ivm tentamens en blessures.

De openingsfase op het hoofdveld van Groote Lindt liet te wensen over. Men moest aan elkaar wennen en het veld was zeker geen biljartlaken. In de 5de minuut dribbelde Maarten het middenveld over maar Joris kreeg de aangespeelde bal niet goed verwerkt. Later in de partij speelde Joris zijn maatje in de voorhoede Bart aan maar Bart zijn doelpoging werd  geblokt. De wedstrijd kabbelde wat heen en weer zonder hoogtepunten of goed voetbal van beide zijden. Na ongeveer 25 minuten spelen kreeg Groote Lindt van de overigens prima leidende scheidsrechter van Rooden (bekend in het seniorenvoetbal en bij Onder 23) een strafschop. Jelle was de veroorzaker toen een tegenstander voor hem langs kruiste en Jelle hem per ongeluk iets raakte. Vanaf de stip maakte de thuisploeg geen fout en schoot de 1-0 achter keeper Jarno.

Een aanval waarbij Maarten en Mitchell waren betrokken eindigde toen Bart tegen de keeper schoot en Milan ook in de rebound de score niet gelijk kon trekken.

Na rust was het van Heicopse kant allemaal een stukkie beter. Na een combinatie tussen Maarten en Milan leverde laatst genoemde de assist naar Bart die de trekker overhaalde, 1-1. Amper 5 minuten later was het weer Milan die de assist leverde door de hardwerkende Joris te bedienen. Joris en dus ook HSSC hadden een gelukkie toen de bal tussen de benen van de keeper in het net verdween, 1-2 ! Na een klein uur spelen probeerde aanvoerder Milan het tevergeefs van afstand. De goed spelende Yme behoedde zijn ploeg voor een tegentreffer toen Groote Lindt een kans kreeg. Joris onderschepte de opbouw van de thuisploeg maar met een puntertje dat over ging, trof hij geen doel. Na ongeveer 65 minuten spelen kwam Jesper in de ploeg voor Gino die niet fit meer oogde. Rond de 80ste minuut draaide Milan slim van zijn tegenstander weg en werd ten val gebracht. HSSC dacht aan een strafschop maar de leidsman legde de bal net buiten het strafschopgebied. Dit leverde voor de bezoekers niets op en de warmlopende Robin gaf later aan dat het er inderdaad buiten was. Vlak voor tijd ranselde keeper Jarno een bal uit de korte hoek. Helaas bleek dit uitstel van executie want de bal belandde in slotfase pardoes voor een tegenstander die van dichtbij de 2-2 binnen schoot. Robin kwam Joris die kramp had nog aflossen.

Het late gelijkspel voelde als een nederlaag als je zo dicht bij de winst bent maar eerlijk gezegd waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Het is jammer.

Na de wedstrijd van JO19 sloot Milan aan bij het keurkorps van Marcel van Steenis en maakte in Arkel enkele minuten. Yme sloot aan bij het 2de en Jesper bij het 3de die beiden om 14.30 uur op het Plein hun wedstrijden moesten afwerken.

’s Avonds is HSSC met 166 jeugdleden en begeleiding naar Utrecht geweest om de Eredivisiewedstrijd fc Utrecht – Heerenveen bij te wonen, uitslag 1-0. Een leuke, jaarlijkse activiteit voor de gehele jeugd.

Komende zaterdag 11 februari speelt HSSC’61 JO19 om 12.00 uur op het Plein tegen Streefkerk JO19.