Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Zaterdag 18 maart diende HSSC’61 JO19-1 een thuiswedstrijd op Het Plein tegen koploper Oranje Wit JO19-2 af te werken. De voorbereiding was verre van ideaal doordat verschillende spelers om uiteenlopende redenen niet aanwezig konden zijn. Naast de bekende afwezigen zoals Sven, weer als materiaal man van de partij en nu de schroef eruit is hopelijk snel weer op het veld, was Jens werken. Bart meldde ’s morgens dat hij ziek was en deze wedstrijd moest overslaan. Ook Gino bleek ziek met oa. 39 graden koorts maar gelukkig knapte hij op en kon erbij zijn. Maarten was elders doordat hij eerder kaarten voor een festival had geregeld..... Jelle moest werken tot 12.30 uur en daarna afsluiten. Helaas kwam dit slecht uit met de aanvangstijd van 12.15 uur maar Jelle zorgde wel dat hij de 2de helft kon spelen. Vandaag was gelukkig Ole weer van de partij en liet zien zeker niet te misstaan. Ole speelde een lekkere pot al moest hij toch wel weer ff wennen. Laat in de morgen werd Randy aan de spelersgroep toegevoegd en wordt natuurlijk bedankt. Johan de Leeuw hanteerde vandaag aan de zijlijn de vlag als vervanger van Dirk Haag die JO16 ondersteunde, Johan bedankt !

Ik hoop dat iedereen beseft dat voetbal een teamsport is en dat je je afwezigheid zoveel mogelijk beperkt en je maatjes niet in de steek laat. Ternauwernood kon met 11 spelers gestart worden. Randy sloot in de loop van de eerste helft aan en Jelle net voor rust. Er werd in eerste instantie begonnen zonder wissels….

De intentie vandaag was om te proberen te voetballen en kijken of er met elkaar een resultaat bereikt kon worden, hoe moeilijk op voorhand ook.

Scheidsrechter David vd Heiden floot om kwart over twaalf voor de aftrap en leidde de wedstrijd in prima banen. De scheidsrechter liet zich niet beïnvloeden en verdient een compliment. Heicop liet vanaf het begin hun intenties zien en Yme kreeg al in de eerste minuut een kansje. Een minuut later was er een nog grotere mogelijkheid voor Yme maar de keeper bracht redding. Joris kon helaas de terugkomende bal, met zelfs 2 pogingen, niet promoveren tot een doelpunt. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een corner hoog voor de pot werd goed ingekopt en de 0-1 kon op het scorebord. Wij stonden erbij en keken erna, hoewel er goed, met weinig weerstand, knap ingekopt werd.  Dit alles was al in de 4de minuut. De wedstrijd ging wel gewoon tegen elkaar op. Na 20 minuten spelen nam aanvoerder Milan slim een vrije trap. Milan plaatste deze bekeken strak in de korte hoek en gaf de goalie het nakijken, 1-1. Even later tikte keeper Jarno een half mislukte voorzet van de bezoekers over. In minuut 25 kwam Yme alleen voor de keeper maar wist deze niet te verschalken. Na ruim een half uur spelen bediende Milan teamgenoot Yme die zijn schot naast zag verdwijnen. Na 42 minuten gaf Oranje Wit een voorzet en de verdediging van de thuisploeg, inclusief keeper Jarno, lieten de bal lopen en boden te weinig weerstand. De 1-2 kon op het bord worden genoteerd. Heicop was van slag en kreeg een strafschop tegen toen in een duel met Dylan een tegenstander naar de grond ging of volgens anderen wellicht uitgleed. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Gelukkig ging de strafschop naast of zoals dan wel eens gezegd wordt ‘gerechtigheid’.

Na rust kwam Jelle in de ploeg voor Gino die op was en blijkbaar toch te ziek was om een hele wedstrijd te kunnen spelen. In minuut 48, ja inderdaad net na rust, viel de 1-3 na een afvallende bal waarbij de verdedigers niet attent (vlug) genoeg reageerden. Men stond erbij en keek erna … In de 55ste minuut een bijna identieke situatie toen na een voorzet in de rebound de bal tegen de touwen werd gewerkt, 1-4. Vijf minuten later weer hetzelfde verhaal, verdedigend geen / te weinig actie, 1-5. Na een uur spelen kwam Randy voor Dylan in de ploeg. Randy liet zich gelijk goed zien. Een overtreding op Milan binnen de beruchte lijnen was voor de goed leidende referee aanleiding om ook nu een penalty toe te kennen. Milan nam de verantwoordelijkheid op zich nu Bart er niet was. Milan schoot onberispelijk de 2-5 binnen. In de 68ste minuut nam Milan een corner en ging de goalie van OW onder de bal door maar helaas kon er niet geprofiteerd worden. Het wordt bijna eentonig maar in de 73ste minuut namen de bezoekers een corner en werd weer vanuit de rebound de 2-6 binnen gewerkt. Weer stond men erbij, keek erna en reageerde te laat. In minuut 80 ging keeper Jarno aan het dribbelen, verspeelde de bal maar kwam met de schrik vrij. In minuut 82 probeerde Yme met het hoofd koppend voor een treffer te zorgen ‘met gevaar voor eigen leven’. Yme botste met een tegenstander, de keeper bracht redding en Yme ging tegen het gras. Het bleek dat Yme zelfs even van de kaart was geweest en natuurlijk moest hij worden vervangen. Dylan kwam weer terug in de ploeg. In de 85ste minuut nam Milan een corner die Ole net niet kon verzilveren en ook Jelle niet voor een voltreffer kon zorgen.

Samenvattend kunnen we concluderen dat we ongeveer 40 minuten goed meegespeeld hebben maar daarna was Oranje Wit duidelijk de bovenliggende partij en zijn de bezoekers niet voor niets koploper in de voorjaarscompetitie 1ste klasse. Voor de thuisclub was het jammer dat tegentreffers net voor en net na de rust werden geincasseerd. Heicop moet leren van de tekortkomingen zoals korter dekken en sneller reageren op de 2de bal. Bij enkele tegentreffers was dit goed te zien. Aan inzet en werklust ontbreekt het niet en daar wordt veel mee goedgemaakt maar het is niet genoeg om een echt resultaat te halen, hopelijk volgende week beter. Tegenstander Oranje Wit speelde leuk combinatie voetbal en was gewoon over de hele wedstrijd beter, met name na rust maar gelukkig een prettige opponent.

Na afloop is Yme naar het ziekenhuis geweest en heeft een hersenschudding. Yme wordt sterkte gewenst. Hopelijk verloopt het herstel voorspoedig en kan hij snel weer actief zijn.

Komende zaterdag 25 maart zal door HSSC’61 JO19 al om 10.30 uur, in Dordrecht bij DFC JO19 gespeeld gaan worden.