JO19: strijdend tegen IFC ten onder - HSSC'61

JO19: strijdend tegen IFC ten onder

HSSC'61 JO19-1

3 - 5

IFC JO19-1

Competitie

1e klasse (3e fase) 8

Datum

1 april 2023 12:00

Scheidsrechter

J. den Braber

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Voor HSSC’61 JO19 stond op zaterdag 1 april de thuiswedstrijd tegen IFC op het programma. Door de vele regenval van de laatste dagen en de voor later op de dag nog opgegeven regen kon er niet op het hoofdveld gespeeld worden en werd uitgeweken naar het kunstgras op Het Plein.

HSSC’61 kampte met personele problemen door blessures, werk, vakanties, school maar Hans kon JO19 helpen en aansluiten. Toen na miscommunicatie bleek dat Joris er ook niet was, sloot na rust Jordi nog aan, beiden bedankt ! De begeleiding was wel compleet en door gebrek aan spelers, was het dit keer assistent-scheidsrechter Dirk die warming-up van keeper Jarno deed. De geblesseerde Sven was, zoals eerdere wedstrijden, ook nu weer van de partij als materiaalman ter ondersteuning van zijn team. Sven kan niet wachten tot hij weer een balletje kan trappen ….

HSSC wilde en moest zich revancheren voor de teleurstellende nederlaag vorige week bij DFC. Verliezen kan en is geen schande als de tegenstander beter is en er alles aan gedaan is. Vorige week ontbrak helaas de echte wil om te winnen en de bijbehorende passie. Vandaag mocht dit niet gebeuren en was men op revanche uit.

De wedstrijd stond onder leiding van de in Heicop en regio bekende Koos den Braber die zichtbaar genoot van het fluiten van deze partij en geen problemen ondervond om de sportieve wedstrijd in goede banen te leiden. Om 12.00 uur was de aftrap en IFC liet al in de openingsminuut zien dat men goed kon voetballen. Een mislukte voorzet eindigde op de paal en even later moest keeper Jarno redding brengen. Na de toegekende corner was het alle hens aan dek voor het doel van de thuisploeg waar Robin op de lijn redding bracht met een bal tegen zijn edele delen. IFC opende erg sterk, had veel beweging in de ploeg en zeker voorin ook veel snelheid op de vleugel. Na een kwartier spelen bood aanvoerder Milan ploeggenoot Yme een goede kans maar de brilstand bleef. Halverwege de eerste helft moest keeper Jarno 2 maal op de pedalen om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Even later was het Milan die appelleerde voor een strafschop nadat de afwerking te laat werd ingezet. De scheidsrechter kende deze niet toe. Toen Milan later schoot, werd zijn inzet door de doelman van IFC gered. In minuut 26 nam IFC een corner die met de rug achter Jarno belandde, 0-1. Na een half uur betekende een afgeslagen corner die werd afgerond, na het uitkappen van een verdediger, 0-2. Weer wat later ontstond een hectische fase voor het doel van Heicop maar met kunst en vliegwerk bleef een volgende tegentreffer uit. Toch kreeg de thuisploeg ook kansen. Na ruim een half uur speelde Yme de bal naar Milan die tegen de keeper en de paal schoot. Ook bij een vrije trap van Milan zat het niet mee toen deze op de lat kwam. Weer wat later kreeg Milan een volgende 100% kans maar nu werd zijn inzet door de keeper gered. De rebound was voor Bart maar die kon deze helaas niet promoveren tot een goal. Vervolgens was het Yme die weer tegen de IFC-sluitpost afwerkte. Nu was de rebound voor Dylan maar ook nu was de keeper weer een sta-in-de-weg maar Yme was attent en tikte de 1-2 binnen. Een voorzet van Milan werd net voor rust door Yme over gekopt maar na een uitval van IFC kopten zij ook over.

Na rust kreeg Hans een kansje maar deze bleef onbenut. Hans had het vandaag niet alleen last van de tegenpartij maar ook met het gladde kunstgrasveld en gleed nogal eens uit. Broer Jarno moest zijn kunnen tonen na een uitval van IFC en bij een afstandsschot. De reddingen waren prima en zoals de trainer wel eens met een smile zegt ‘goed voor de foto’. In de 50ste minuut werd na een corner van IFC verkeerd getimed door de verdedigers van de gastheer en kon na een intikker de 1-3 genoteerd worden. Na een uur spelen kon Gino, net als vorige week, voor 10 minuten naar het strafbankje na een te royale overtreding. Jarno moest een kopbal op eigen doel van Ruben onschadelijk maken, zo gezegd, zo gedaan. Ook na een te zachte inzet van IFC reageerde Jarno goed. Na bijna 65 minuten spelen bediende Milan Bart die zijn pegel door de bezoekende keeper zag worden gekeerd. Een vrije trap van Hans met zijn linker belandde naast het doel van IFC en ook een afstandsschot ging naast. Na ongeveer 75 minuten spelen counterde IFC en keeper Jarno kwam uit zijn doel en kwam te ‘zwemmen’. Jarno kwam uit maar kon niet bij de bal en na een uitstekend optreden van Jarno kon toch de 1-4 worden genoteerd. Een veel te korte terugspeelbal liep voor HSSC goed af, net als een uitval van IFC die naast ging. De strijd leek gestreden. Jesper moest zich met kramp ongeveer 8 minuten voor tijd laten vervangen door Jordi. Direct na de invalbeurt van Jordi kwam hij centimeters te kort om direct al te scoren. Dit bleek uitstel want even later bediende Milan Jordi en de 2-4 werd door hem achter de bezoekende doelman geschoten. Zou het dan toch nog kunnen ….? Na een doorgekopte bal van Jordi kreeg Yme de kans op de aansluitingstreffer maar helaas. Toen Yme vervolgens binnen de beruchte lijnen werd vastgehouden en volgens Milan over de knie ging, wees de leidsman naar de stip. Bart scoorde vanuit de strafschop voor 3-4 en was hierbij wel wat aan de gelukkige kant. Heicop had karakter getoond en was ineens weer volledig terug in de wedstrijd. Een uitval van IFC ging over maar na een overtreding van Robin wees de scheidsrechter weer naar de stip. Volgens Robin was zijn overtreding buiten de beruchte lijnen ingezet maar de referee was onverbiddelijk. De pingel werd door IFC ternauwernood verzilverd en de 3-5 eindstand was een feit.

Jammer, Heicop heeft zich kranig verweerd vol met passie, gestreden voor wat het waard was maar eerlijk gezegd was IFC gewoon iets beter. Samen met Oranje Wit behoort IFC tot de betere tegenstanders. Na een 1-2 ruststand was het uitermate jammer dat IFC vrij snel de 1-3 scoorde. Aan het eind van het duel werd het onverhoopt toch nog spannend toen de thuisploeg van een achterstand van 1-4 terugkwam tot 3-4 maar na de 3-5 vanuit een strafschop in minuut 90 moest men zich toch gewonnen geven. In ieder geval ‘strijdend ten onder’, alles gegeven maar het was vandaag niet genoeg.

Zaterdag 8 april zal HSSC’61 JO19-1 om 14.30 uur op Het Plein tegen Seolto JO19-1 spelen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!