Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Voor HSSC’61 JO19-1 stond vandaag, zaterdag 13 mei, de laatste thuiswedstrijd competitie 2022-2023 op het programma. Op deze drukke zaterdag met veel thuiswedstrijden en rommelmarkt in het dorp was Ameide JO19-1 de tegenstander. Ameide is de woonplaats van de trainer en die was op winst gebrand. De inzet van deze partij was de laatste plaats of wel de rode lantaarn op de ranglijst. Hiervoor was het nodig dat de thuisploeg 3 punten zou behalen en de eerdere stijgende lijn zou voortzetten. Onder lekkere, zomerse omstandigheden zou de wedstrijd op het hoofdveld voor de hoofdmacht plaatsvinden. Het team van trainer Marcel van Steenis ging helaas met 1-4 onderuit tegen Drechtstreek 1 dat de voor mij bekende trainer Jan Kroos op de bank had.
De wedstrijd van JO19, die om 12.00 uur startte, stond onder leiding van Arjo Steijsiger die met een glimlach van oor tot oor weer geen enkele moeite kende om de sportieve partij tot een goed eind te brengen. Voor de thuisploeg telde vandaag slechts één resultaat en dat was winst. In de bespreking werden zoals gewoonlijk diverse punten aangehaald waarop gelet moest worden en wat van de spelers verwacht werd. Sommigen dommelden soms wat in maar toen de trainer aangaf als extra motivatie op een versnapering te trakteren als de punten op Het Plein bleven, was iedereen klaar wakker.
Jens moest vandaag weer werken en ontbrak in de spelersgroep. Sven was weer als materiaalman aanwezig voor de hand- en spandiensten van zijn ploeggenoten. Sven had deze week voor het eerst sinds ruim een half jaar weer een gedeelte van een training meegedaan. Weer aanwezig was Maarten die in Thailand was wezen backpacken maar nog niet had getraind. Op de bank startten vandaag Joris, Ole en Maarten. Helaas was grensrechter Dirk afwezig maar werd vervangen door ‘alleskunner’ René.
De thuisploeg wist waar het om ging en startte fanatiek met een goede aanval waarna Mitchell helaas over schoot. Na een kleine 10 minuten spelen combineerden Yme en Milan waarbij laatstgenoemde het eindstation was. Milan schoot de bal keurig in de verre hoek en deze mooie goal betekende dat de 1-0 op het scorebord kon, lekker. Even later nam Jelle een vrije trap die een eenvoudige prooi voor de keeper van Ameide leek te worden maar die verkeek zich en ternauwernood werd het nog een corner die verder niets opleverde. Jesper speelde vandaag een lekkere pot tegen de behendige, snelle buitenspeler van Ameide en schakelde deze uit. Na ruim 25 minuten spelen had HSSC een uitval waarbij Yme de mee naar het front gekomen Jelle bediende maar helaas werd diens inzet geblokt. De thuisploeg was gevaarlijk bij de scherpe corners van aanvoerder Milan maar helaas profiteerde men er niet van, raken had soms voldoende geweest. Naast Jesper verdiend ook Robin een compliment. Hij schakelde, na een ietwat aarzelend begin, de spits van Ameide uit en hielp zijn medeverdedigers. Een pass van Dylan bereikte Mitchell maar diens inzet was te zacht. Even later gaf Milan een lob over de verdediging van de bezoekers maar Mitchell kon deze nu net niet succesvol afronden.
Na rust kwam Joris in de ploeg voor Dylan. In de 51ste minuut moest Robin na een corner van Ameide redding brengen. Ameide zette wat aan en had even een licht overwicht. Na een goede aanval van de gasten moest keeper Jarno vol aan de bak maar met hulp van de paal bleef een tegentreffer vooralsnog uit. Aan de andere kant nam Yme een bal keurig uit de draai maar kende vandaag weinig geluk en de bal ging over. Na een uur spelen combineerden Joris en Milan maar een doelpunt bleef uit omdat Milan tegen de keeper schoot. Ole kwam in de ploeg voor Ruben die niet onverdienstelijk speelde maar zoals bekend krijgt iedereen speelminuten. Ameide waarschuwde weer maar zag een kopbal na een corner over gaan. Ook Maarten kreeg speelminuten, hoewel hij na zijn bezoek aan Thailand nog niet getraind had, en loste na 75 minuten spelen Bart af. Nog maar net in het veld zorgde Maarten voor een keurige, bekeken 2-0 waarbij de bal volgens mij binnenkant paal ging. Na eerdere krampverschijnselen bij Jesper kwam Ruben terug binnen de lijnen. In de 88ste minuut miste Joris een dot van een kans en zag daarbij Milan over het hoofd die anders voor open doel de score had kunnen laten oplopen. In blessuretijd werd een schot van Maarten geblokt. Yme verscheen na een actie alleen voor de keeper maar kon vandaag het net niet vinden. In minuut 95 scoorde Ameide dan toch nog. Een half mislukte voorzet werd via het hoofd geraakt / ingekopt. Jarno die al onderweg was naar de tweede paal was verrast en de bal viel binnen, 2-1.

Een lekkere en verdiende overwinning die door het team uitbundig in het gras voor de kleedkamers werd gevierd. Missie geslaagd, 3 punten ! Wellicht was de winstpremie wel de extra motivatie die men nodig had. De laatste plaats op de ranglijst was overgedaan aan Ameide. Zaterdag staat na de markt in Schoonrewoerd The Gunners uit op het programma, altijd lastig.We gaan er vanuit dat ook dan de ploeg weer voor goud gaat.

De laatste competitiewedstrijd voor HSSC’61 JO19-1 seizoen 2022-2023 zal komende zaterdag 20 mei zijn waarbij in Breda om 12.30 uur tegen The Gunners zal worden aangetreden.