Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na overleg was de wedstrijd van HSSC’61 JO19-1 tegen Seolto JO19-1 verplaatst naar 14.30 uur en kon er op het hoofdveld gespeeld worden. Onder de eerste zonnestralen van 2023 werd er op Het Plein gespeeld. De omstandigheden waren goed, het veld was prima maar nu maar afwachten hoe de spelers zich tegen de ploeg uit Zevenbergen, de buren van Virtus, zouden laten gelden.
Sven was weer in de rol van materiaalman aanwezig maar dit keer ontbraken Dylan en de in Finland op vakantie zijnde Yme. Ook Maarten was afwezig en vertoeft voor langere tijd in Thailand. Ruben en Job begonnen op de bank.
Scheidsrechter van dienst was Collin Buijserd die onopvallend aanwezig was en dus een prima pot floot. Zoals gebruikelijk was de openingsfase er één van aftasten maar wat wel gelijk opviel was dat de bezoekers een fysiek sterke ploeg hadden. Seolto kreeg de eerste kans na 12 minuten spelen toen een vrije trap bij de 2de paal belandde. Na 20 minuten kon keeper Jarno ternauwernood met de voet redding brengen. Even later liet Jarno de bal los en Seolto was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken. Even later moest Jarno weer vol aan de bak om zijn ploeg voor een verdere achterstand te behoeden. Na een half uur spelen maakte Jesper een overtreding op het randje van de 16 meter. De toegekende vrije trap werd weer door Jarno al vallend tegen gehouden. Na 33 minuten speelde Seolto de bal diep, was er geen rugdekking en kon de 0-2 op het scorebord. Na 35 minuten had de thuisploeg een goede aanval waarbij diverse Heicoppers waren betrokken maar helaas was er geen daadkracht en ook geen afwerking. Even later probeerde aanvoerder Milan het tevergeefs van afstand. Op een simpele maar doeltreffende manier hield Robin een aanvaller van een goal af door diens inzet prima te blokken. Na 40 minuten liet Mitchell zich echt zien en speelde een tegenstander door de benen. Maatje Bart schoot vervolgens voorlangs.

Na rust kwam Ruben in de ploeg voor Jesper. Jarno moest redding brengen op een vrije trap van Seolto. Aan de andere kant werd een freekick door Bart in de muur geschoten en was de rebound voor Milan die helaas te zacht afwerkte. Een counter van Seolto via hun linkerkant betekende 0-3 toen Jelle helaas tegen een tegenstander schoot. Even later werd de verdediging van HSSC op de rechterkant uitgespeeld en kon de 0-4 worden genoteerd. Een poging van Ole werd door Seolto in de kiem gesmoord. Na 65 minuten spelen kwam Job in de ploeg voor Jens die met kramp kampte. In minuut 71 werd de niet onverdienstelijk spelende Robin uitgespeeld en stond het 0-5. Jesper kwam weer terug in de ploeg voor Milan. Even later gaf de scheidsrechter voordeel en via een intikker kon de 0-6 worden gescoord. De score liep hard op waarbij het duidelijk was dat na de 0-3 de wedstrijd eigenlijk gespeeld was en dat diverse doelpunten van een zelfde makelij waren. In minuut 84 werd het zelfs 0-7 toen de bezoekers een knappe aanval hadden en deze goed werd afgerond. In de 90ste minuut werd de eer voor vandaag door de weer hardwerkende Joris gered. Een goede aanval waarbij Mitchell en Bart zorgden voor de voorbereiding werd door Joris keurig afgerond.

Zaterdag 15 april zal HSSC’61 JO19-1 om 12.30 uur tegen en bij Papendrecht JO19-1 spelen.