Scheidsrechter

Kaya, N.

Accommodatie

Onbekend

HSSC ’61 speelde de afgelopen twee weken tegen Schelluinen en Raptim en kwam in beide verloren wedstrijden niet goed voor de dag. Tegen subtopper ASH was het doel om het tij te doen keren. De 1-2 nederlaag doet anders vermoeden, maar de ploeg speelde voor het talrijke publiek een zeer acceptabele wedstrijd, zeker niet voor het eerst dit seizoen.

De selectie van vandaag: Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Yme van Gent, Menno de Keijzer, Ferry Uittenbogaard, Kees v/d Berg, Nicky van Dam, Bas Scheenhart, Mark van Zanten, Frank de Goeij, Floris Kool, Stef Roorda, Lucas van Dam (A1), Tristan Koet (A1), Rien Bassa (2e) en wisselkeeper Niek de Vos (A1).

ASH liet HSSC ’61 voor de rust tot een voetballende opbouw komen, een keuze die met regelmaat werd gemaakt. Bij vlagen leidde dit tot vloeiende aanvallen, waarbij het gevaar vooral via de zijkanten werd gesticht. Mark van Zanten werd door de vrijgespeelde Bas Scheenhart bij de eerste paal gezocht, de inzet ging over. Het was een eerste wapenfeit, kort daarna slingerde Frank de Goeij één van zijn voorzetten in de zestienmeter. Er werd tot driemaal toe een doelpoging gedaan, maar alle pogingen werden gekraakt door Hellouwse benen en de bal werd geruimd. Mark van Zanten leek na een wat onbezonnen actie van de Hellouwse keeper de 1-0 binnen te werken, maar de goal werd afgekeurd vanwege een overtreding door Van Zanten. Opvallend, temeer omdat juist de doelman zijn eigen verdediger omver beukte en Van Zanten de losgelaten bal binnenschoot. Hoe dan ook, het spel ging verder met een beter HSSC ’61. Toch kwam ASH op voorsprong. HSSC ’61 was achterin bezig aan het opzetten van een aanval, maar een onzuivere breedtebal in de verdediging werd niet goed beoordeeld en belandde zomaar op randje zestien in de voeten van de rechtsbuiten. Die wist met een loepzuivere inzet binnenkant paal de 0-1 binnen te schieten. Dit was tevens de ruststand in een eerste helft waarin HSSC ’61 de bovenliggende partij was met meer gevaar, meer kansen/mogelijkheden en slechts één doelkans weggaf door eigen toedoen.

De tweede helft begon eigenlijk als de eerste. HSSC ’61 drong aan, ASH zocht de verdedigende stelling en ving de thuisploeg op. Al vroeg in de tweede helft werd de thuisploeg beloond voor het harde werken. Menno de Keijzer vond Floris Kool die een beresterke actie naar de achterlijn in huis had. Hij behield het overzicht goed, want Mark van Zanten stond klaar om de lage voorzet met links binnen te schieten: 1-1. De Hellouwse supporters zagen de bui al hangen, want ASH had handen en voeten nodig om de aandringende Heicoppers van hun doel af te houden. De Heicopse krachten vloeiden echter weg en HSSC ’61 kwam steeds minder in de buurt van de Hellouwse zestien meter. A-junioren Lucas van Dam en Tristan Koet kwamen in het veld als verse krachten. Het duel speelde zich in de fase na de 1-1 voornamelijk op het middenveld af en ASH kreeg wat grip op de wedstrijd. Maar meer dan een kopballetje uit een voorzet van de linksbuiten kon de ploeg niet creëren, HSSC ’61 verdedigde solide. De wedstrijd leek op 1-1 te gaan eindigen, maar enkele minuten voor tijd werd duidelijk dat het geluk momenteel niet in Hei- en Boeicop te vinden is. ASH schoot een verre vrije trap naar voren, de bal werd met het hoofd verlengd tot in de Heicopse zestien. ASH pikte de bal op en vroeg tot tweemaal toe om een strafschop, maar de prima scheidsrechter van vandaag liet doorspelen. De maker van de eerdere 0-1 pikte de bal op en schoot de bal laag op doel, maar de bal werd door een Heicops been dusdanig van richting veranderd dat de bal onhoudbaar en extreem gelukkig voor ASH in het de hoek belandde: 1-2, tevens de eindstand.

Voor ASH betekende het twee, misschien wel drie bonuspunten, want de ploeg had weinig aanspraak op een resultaat. Voor HSSC ’61 waren de druiven zuur, maar waren het vertoonde spel en het hechte collectief positieve zaken waarop de ploeg voort kan borduren. Komende week zal de ploeg toewerken naar het uitduel met Haaften. Daarna komt Kerkwijk naar Het Plein en als afsluiter van het kalenderjaar mogen de Heicoppers op bezoek bij koploper Focus ’07 waarna de eerste competitiehelft erop zit.