Scheidsrechter

Korteweg, J.

Accommodatie

Onbekend

HSSC ’61 was vorige week een klasse beter dan Kerkwijk, maar verloor wel met 1-2. Het betekende de zesde nederlaag op rij met koploper Focus ’07 dat deze zaterdag naar Het Plein kwam. Ook ditmaal was HSSC ’61 de bovenliggende partij, maar vergat te scoren uit een handvol opgelegde kansen: 0-1 verlies.

De selectie van vandaag: Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Yme van Gent, Menno de Keijzer, Ferry Uittenbogaard, Nicky van Dam, Mathijs Kortlever (A1), Bas Scheenhart, Mark van Zanten, Lucas van Dam (A1), Floris Kool, Pascal den Braber, Tristan Koet (A1), Rien Bassa (2e), Jesse Kooijman, Stef Roorda en wisselkeeper Ronald de Jong.

Focus ’07 zakte de hele wedstrijd in tot de middenlijn, om van daaruit in de omschakeling toe te slaan met counters. HSSC ’61 maakte dankbaar gebruik van de ruimte om op te bouwen en zocht veelvuldig de vleugels met verzorgd veldspel. Het resulteerde voor rust al tot enkele kansen, waarbij met name Floris Kool (lat) en tweemaal Mark van Zanten (schot in zijnet en redding keeper met de voet) een beter lot hadden verdiend. Normaal gesproken had de thuisploeg dus voor rust al op een ruime voorsprong moeten staan tegen Focus '07 dat weinig tot niets creëerde. Yme van Gent moest nog wel een bal van de doellijn halen toen de nummer 9 een kans kreeg uit onachtzaamheid in de opbouw door HSSC ’61. Ruststand 0-0.

Na de thee nam de leidsman de hoofdrol. Hij kende eerst een strafschop toe aan Focus ’07 omdat een aanvaller door de gebroeders De Keijzer in de zestien van de sokken gelopen zou zijn. De strafschop werd koel benut en de gelukkige koploper benutte zijn vrij goedkoop verdiende strafschop. Bij de eerstvolgende actie van HSSC ’61 in de Focus ’07-zestien meter, werd Floris Kool aan zijn shirt getrokken en ook ditmaal ging de bal op de stip. Nicky van Dam ging achter de bal staan, maar schoot de bal hard en hoog naast. Kort daarna werd Floris Kool uit een corner met twee armen naar de grond getrokken, maar ditmaal wuifde de scheidsrechter het voorval weg. Toen de leidsman 20 minuten voor tijd verzorging nodig had vanwege een kuitblessure, vervolgde hij zijn weg en floot zijn redelijke wedstrijd verder uit. HSSC ’61 was de tweede helft nog altijd beter, maar kreeg minder kansen dan voor rust. Op het einde kreeg Mark van Zanten nog een bal net niet goed genoeg voor zijn voeten, waardoor zijn inzet van dichtbij naast ging. Focus ’07 kwam niet verder dan een schot uit de tweede lijn en een rebound uit buitenspelpositie en koesterde de 0-1 voorsprong en trok deze over de streep.

HSSC ’61 verliest dus voor de zevende maal op rij en bezet hierdoor de teleurstellende 13e plaats op de ranglijst. Ondanks dat de resultaten tegen zitten, heeft de ploeg in het overgrote deel van de 13 gespeelde wedstrijden zeer goede dingen laten zien, tegenover enkele zeer slechte beurten. Dit gegeven geeft de Heicopse burger voldoende moed voor een positief begin van 2015. De ploeg zal begin januari samen met het 2e elftal haar tenten opslaan in Gemert voor het jaarlijkse trainingskamp en richt zich daarna op de laatste vier wedstrijden in de tweede periode tegen Well, Brakel, SVS ’65 en Vuren. Daarna volgen Vianen, Lekvogels, MVV ’58, Schelluinen, Raptim, ASH, Haaften, Kerkwijk en Focus ’07 voor de derde periode. Komende zaterdag oefent de ploeg nog éénmaal bij onze buren in Everdingen tegen 3e klasser Everstein, waarna de ‘winterstop’ van twee weken wordt ingeluid.