0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

28 februari 2015 15:00

Bruyne, M. de

HSSC ’61 speelde zaterdag wederom uit, ditmaal bij buurman v.v. Vianen. Het thuisduel werd ietwat geflatteerd maar ruim door de Heicoppers gewonnen, dit was destijds de eerste overwinning van het seizoen. Zaterdag werd de ploeg, ondersteund door een flinke schare aan supporters, wederom winnaar in het onderlinge duel: 0-1.

Marten Boverhof selecteerde met zijn assistenten Hens de With en Arwin van Dijk de volgende namen: Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Menno de Keijzer, Christiaan den Braber (2e), Ferry Uittenbogaard, Laurens van Leeuwen, Yme van Gent, Ivan den Hertog (2e), Bas Scheenhart, Lucas van Dam, Floris Kool, Stef Roorda, Gijs Scheenhart en Juanito Pannekoek (2e).

Het veld in Vianen was weliswaar droog genoeg, maar niet erg vlak en de beperkte hoeveelheid gras maakte het in de warming up al duidelijk dat het lastig zou worden om mooi veldspel te gaan laten zien. Daarbij opgeteld begon HSSC ’61 tegen de wind in met de zon in het gelaat, dus de mouwen dienden vanaf het begin te worden opgestroopt. HSSC ’61 deed dit in de eerste helft zeker en wist al vroeg een grote kans via Lucas van Dam te creëren. Floris Kool verlengde, maar Van Dam raakte de bal verkeerd en van dichtbij dus niet de 0-1. Floris Kool zelf (solo vanaf eigen helft), maar ook Bas Scheenhart (op aangeven van Ivan den Hertog) konden hun fraai uitgespeelde kansen ook niet op doel krijgen en Vianen hield de boel op 0-0. Naarmate het duel vorderde kwam Vianen ook wat beter in de wedstrijd, maar liep zich stuk op de goede organisatie. Eénmaal probeerde Vianen het uit de tweede lijn zonder succes, andermaal stond Christiaan den Braber goed in de baan van een schot van dichtbij. De talrijke Vianese voorzetten en corners oogden weliswaar gevaarlijk, maar leverden uiteindelijk niks op voor de thuisploeg. Ruststand dus 0-0 met de beste kansen voor HSSC ’61.

Na de rust was het Vianen dat steeds beter in de wedstrijd kwam. HSSC ’61 moest enkele malen in de achteruit en gaf wederom veel corners en vrije trappen weg, maar doelpogingen wist Vianen in de eerste fase na rust niet te creëren. HSSC ’61 wist daarentegen aanvallend ook niet echt daadkrachtig genoeg te zijn. Het leek dus een typische 0-0 tweede helft te worden, maar Vianen dacht daar iets anders over. Via een aanval over veel schijven zetten zij de linksbuiten met nummer 15 uit de draai oog in oog met keeper Danny Kruyer. De aanvaller vond de doelman op zijn weg en in de rebound kon de bal door Wessel de Keijzer worden gekraakt en het gevaar worden geweken. Een fraaie kans op de 1-0 in de 70e minuut voor de thuisploeg. Om aanvallend meer daadkracht te brengen, kwam frisse invaller Gijs Scheenhart in het veld voor broer Bas. En wat voor een wissel bleek dat te zijn. Gijs zette een één-twee op met Floris Kool, de keeper was te laat bij de bal en Gijs kon door naar de achterlijn. Zijn lage voorzet werd door Lucas van Dam binnengeschoten, maar met de hand gekeerd door een verdediger. In tweede instantie tikte Van Dam alsnog binnen: 0-1 in de 75e minuut. HSSC ’61 wisselde in de slotfase nog tweemaal door Stef Roorda en Juanito Pannekoek te brengen. HSSC ’61 had de voorsprong nog wat uit kunnen bouwen, maar de voorwaartsen hadden helaas het vizier net niet scherp genoeg. De ploeg koesterde de minimale voorsprong en trok de 0-1 over de streep. De scheidsrechter van vandaag verdient een compliment door de consequente maar duidelijke wijze van fluiten, het bleek een sportief duel tussen beide buren.

Komende zaterdag wederom een wedstrijd tegen een buurman, ditmaal komt Lekvogels op bezoek in Hei- en Boeicop.

Klik hier voor de foto's van dit duel, met dank aan sportfotograaf Wim de Bruyne.