2 - 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

21 maart 2015 14:30

Kastel, A.M.W. van

HSSC ’61 won in 2015 al haar wedstrijden tegen ploegen uit de onderste regionen van de ranglijst. Zaterdag was de test om te zien hoe de ploeg zich staande zou houden tegen een ploeg uit de (sub)top. De nipte 2-1 nederlaag was onnodig, maar gecreëerde kansen tellen nu eenmaal niet als doelpunt; MVV ’58 kwam goed weg en HSSC ’61 likte weer eens de wonden, zoals vaker in de eerste seizoenshelft. Het deed zichzelf tekort in de afronding en liet MVV '58, met name voor de rust, ontsnappen.

De selectie bestond vandaag uit Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Menno de Keijzer, Kees Kool, Ferry Uittenbogaard, Yme van Gent, Ivan den Hertog, Bas Scheenhart, Nicky van Dam, Lucas van Dam, Floris Kool, Frank de Goeij, Rien Bassa (2e), Guanito Pannekoek (2e) en wisselkeeper Arjan Kooijman.

HSSC ’61 begon de wedstrijd goed en de eerste helft was uitstekend van Heicopse zijde. MVV ’58 moest de mouwen opstropen en had de handen vol aan de Heicopse voorhoede, met name de vleugels. Er werd voor de rust helaas niet geprofiteerd van een aantal opgelegde kansen. Bas Scheenhart (voorlangs), Lucas van Dam (redding keeper) en Ferry Uittenbogaard (voorzet in plaats van schot) hadden de mooiste mogelijkheden voor de rust. MVV ’58 speelde opportunistisch en pompte met wind mee veel ballen in de Heicopse zestien. De eerste van die voorzetten was meteen raak: de voorzet werd niet geblokt, er was geen duel met de Meterense spits, die snoeihard de bal van randje zestien fraai in het zijnet kon knikken: 1-0. Ondanks dat MVV ’58 nog een aantal malen dreigend doorkwam, was de 1-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg niet conform de verhoudingen in de wedstrijd.

HSSC ’61 ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker. De wijze waarop de Heicoppers dit wilden gaan doen, speelde MVV ’58 redelijk in de kaart. Achterin weet MVV ’58 wel raad met diepe ballen en het had in de tweede helft eigenlijk weinig moeite om de aandringende Heicoppers van het doel te houden. Het leunde op de achterhoede en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. In de 60e minuut kon de linksbenige middenvelder van achteruit indribbelen over de Heicopse as. Vanaf een meter of 25 á 30 besloot hij tot een afstandspegel in de bovenhoek, waar Danny Kruyer geen antwoord op had: 2-0. HSSC ’61 herpakte zich na deze mokerslag snel en scoorde snel na de 2-0 de aansluitingstreffer. Lucas van Dam gooide snel in, Floris Kool maakte een actie, zette voor en Bas Scheenhart was voor de goal om de 2-1 erin te tikken. HSSC ’61 ging voor een Heicops kwartiertje, maar hier kwam niet voldoende van terecht, slechts een paar mogelijkheden werden gecreerd. Een fraaie aanval over de vleugel kwam via een voorzet van Yme van Gent precies op het hoofd van de vrijstaande Floris Kool. Hij kopte de bal naast de verkeerde kant van de paal. Frank de Goeij vond na zijn fraaie actie nog de MVV ’58 keeper op zijn weg. HSSC ’61 kreeg vandaag meerdere corners te nemen, maar geen van allemaal had een Heicopse doelpoging tot gevolg. MVV ’58 hield dus stand en kon in de slotfase uitbreken op weg naar 3-1. De eerste inzet belandde op de paal en ook de rebound belandde tegen diezelfde paal. De scheidsrechter van vandaag had weinig moeite met het duel en maakte na 90 minuten een einde aan de sportieve wedstrijd.

HSSC ’61 had in dit duel dus minimaal een punt verdiend en op basis van de eerste helft wellicht wel drie. Feit is nu éénmaal dat hoger geklasseerde ploegen vaak wat meer geluk lijken te hebben, zo ook MVV ’58 vandaag. HSSC ’61 verloor vandaag dus van de nummer vier en er wacht zaterdag wederom een zware kluif. Runner-up Schelluinen komt naar Het Plein en de nummer twee van de ranglijst moet winnen om in het spoor van koploper Focus ’07 te blijven en bovendien outsider ASH van zich af te houden. Aan HSSC '61 de taak om dit te voorkomen en met een stunt de positieve lijn van na de winterstop weer te herpakken.