Schelluinen 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

28 maart 2015 14:30

Hendriks, J.H.

HSSC ’61 is goed uit de winterstop gekomen met een aardige serie. Vorige week kwam er een korte onderbreking van deze serie, maar zaterdag pakte de ploeg het ‘gewoon’ weer op. Nummer twee Schelluinen moest het afleggen tegen de betere Heicoppers: 4-2.

Marten Boverhof selecteerde met zijn assistenten Hens de With en Arwin van Dijk de volgende namen: Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Menno de Keijzer, Kees Kool, Ferry Uittenbogaard, Yme van Gent, Rien Bassa (2e), Bas Scheenhart, Frank de Goeij, Lucas van Dam, Floris Kool, Jesse Kooijman, Yoran Aantjes (2e), Bart Klijn (A1) en wisselkeeper Niek de Vos (A1).

De eerste helft was HSSC ’61 heer en meester tegen de bezoekers die het op alle fronten moesten afleggen. HSSC ’61 won de duels, oefende druk uit op de tegenstander over het hele veld en Schelluinen kwam er niet aan te pas. Het wist geen enkele noemenswaardige doelpoging te creëren in de eerste helft en zag HSSC ’61 aandringen om de score te openen. En zo geschiedde; Bas Scheenhart nam de corner en uit de rug van zijn directe tegenstander volleerde Floris Kool hard en laag de 1-0 tegen de touwen in de 17e minuut. HSSC ’61 bleef aandringen, maar miste wat mogelijkheden om de 2-0 te noteren. Lucas van Dam was er nog het dichtste bij, maar de keeper hield Schelluinen op de been in de één tegen één situatie. Op de inzet van wederom Floris Kool in de allerlaatste seconden van de blessuretijd moest hij het antwoord schuldig blijven. Uit de draai vond Kool hoog het net voor de 2-0. Een mokerslag voor de bezoekers zo vlak voor rust. Er werd niet meer afgetrapt en HSSC ’61 ging volledig terecht rusten met een 2-0 voorsprong.

HSSC ’61 had zich overduidelijk ingesteld op een Schelluinse stormloop richting het Heicopse doel. Het bleek feitelijk niet nodig, want de organisatie van HSSC ’61 stond als een huis en wist de aanvallen vrij eenvoudig af te weren. Sterker nog, Schelluinen kwam uitstekend weg toen de doorgebroken Frank de Goeij iets teveel tijd nodig had om zijn grote kans te benutten, het had zomaar de 3-0 kunnen zijn. Uit een afgeslagen corner belandde de bal opnieuw bij de nemer Bas Scheenhart. Hij besloot tot een fraaie passeeractie en de scheidsrechter constateerde op zeer korte afstand dat hij onreglementair gestopt werd in de zestien meter; Floris Kool benutte de strafschop koelbloedig, zijn 16e goal van het seizoen, de 3e van de middag en gooide daarmee het duel ogenschijnlijk in het slot in de 65e minuut. Ogenschijnlijk dus. Het enige Schelluinse gevaar na rust kwam eigenlijk door diepe ballen in en voor de pot te slingeren, vaak in de hoop om een vrije trap te versieren. En juist een vrije trap en een voorzet bracht Schelluinen in vijf minuten volledig terug in de wedstrijd. Eerst schoot de ervaren aanvaller met zijn linker een bal om de muur in de verre hoek voor de 3-1. Vijf minuten later volgde een half hoge indraaiende voorzet vanaf de zijkant. Ondanks een vol strafschopgebied met Schelluinse aanvallers en Heicopse verdedigers, raakte niemand de bal en verdween deze in het uiterste hoekje van het zijnet; 3-2. Schelluinen dacht bloed te ruiken, maar kreeg binnen de minuut de tweede mokerslag van de middag te verwerken. Floris Kool stuurde Bas Scheenhart de diepte in en Scheenhart scoorde voor de derde week op rij, maar dit was toch wel de belangrijkste: 4-2 met nog een kwartier op de klok. Schelluinen was aangeslagen maar gaf niet helemaal op. Het ging wederom op zoek naar de aansluitingstreffer en in een kort tijdsbestek kreeg het een flink aantal corners en ook een mooie kans op de 4-3; de aanvoerder vond echter Danny Kruyer op zijn weg in de één tegen één. Schelluinen kon verder de Heicopse achterhoede niet meer verontrusten en HSSC ’61 gaf zowel Bas Scheenhart als Rien Bassa (de invaller middenvelder uit het 2e elftal) een dik verdiende publiekswissel. Yoran Aantjes en Bart Klijn kwam in het veld, Jesse Kooijman was al iets eerder in het veld gekomen voor de moegestreden Frank de Goeij. In de laatste minuten van het duel pompte Schelluinen op hoop van zegen nog een voorzet richting het Heicopse doel. De kopbal van de Schelluinen aanvaller leek de bovenhoek in te gaan, maar Danny Kruyer wist met een reflex op de lijn de tegengoal te voorkomen. De prima scheidsrechter van vandaag maakte een einde aan het duel tussen twee ploegen die lieten zien dat Fair Play eigenlijk vanzelfsprekend is. Bij meerdere blessure behandelingen gaven beide ploegen de bal na de hervatting keurig terug aan de tegenstander, ongeacht de stand.

Schelluinen liep dus flinke averij op in de strijd om de titel, maar HSSC ’61 deed goede zaken. Het steeg met stip en voert op de ranglijst inmiddels het rechter rijtje aan en heeft de vijfde plek in het vizier. HSSC ’61 zal tijdens het naderende Paasweekend tegen Raptim (thuis) en Vuren (uit) de punten moeten pakken om de positieve lijn vast te houden richting de laatste vijf duels van de competitie.