Raptim 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

4 april 2015 14:30

Heijnen, R.W.

HSSC ’61 won in 2015 al haar competitieduels thuis op Het Plein. Zaterdag schreef de ploeg hier wederom een overwinning bij; Raptim werd niet geheel zonder slag of stoot met 3-1 verslagen.

De selectie van vandaag bestond uit Danny Kruyer, Wessel de Keijzer, Menno de Keijzer, Christiaan den Braber, Ferry Uittenbogaard, Yme van Gent, Laurens van Leeuwen, Bas Scheenhart, Nicky van Dam, Lucas van Dam, Floris Kool, Gijs Scheenhart, Jesse Kooijman, Ivan den Hertog en wisselkeeper Niek de Vos.

De eerste helft was van beide kanten van een vrij bedenkelijk niveau. Aan de bal konden beide ploegen het spel niet echt maken, maar toch was het HSSC ’61 dat voor rust de meeste kansen had. Al vroeg schoot Floris Kool een lage voorzet uit de draai aardig in, maar de redding van de Raptim keeper mocht er zijn. De eerstvolgende kans was wel raak; Lucas van Dam werd keurig vrijgespeeld nadat Laurens van Leeuwen de bal had veroverd op het middenveld. Oog in oog met de keeper behield Lucas van Dam het overzicht en was Floris Kool goed meegelopen om zijn 17e goal van het seizoen binnen te tikken: 1-0. Raptim wist in de hele eerste helft nauwelijks iets te creëren, behalve een lage voorzet van de rechtsbuiten, die Menno de Keijzer goed wist weg te werken. HSSC ’61 had dus een licht overwicht en werd bovendien geholpen door de rechtsback van Raptim. In de emotie van het spel liet hij zich verbaal gaan richting het Heicopse publiek door een toeschouwer een ernstige ziekte toe te wensen; de scheidsrechter kon niet anders dan hem de rode kaart te tonen en hem nog voor rust van het veld te sturen. HSSC ’61 ging op zoek naar de 2-0, maar kwam niet veel verder dan wat corners waar de Raptim keeper geen moeite mee had. Sterkerk nog, uit één van de Heicopse corners volgde een verre uittrap van de Raptim keeper. De Heicopse defensie liet na om de bal weg te koppen en de aanvaller kon de Heicopse zestien indribbelen. Hij kon een verdediger uitspelen, hield goed het overzicht en vond zijn meegelopen ploegmaat, die simpel de 1-1 kon binnentikken, waardoor de bezoekers met een man minder met een gelijke stand konden gaan rusten.

In de rust bleef Nicky van Dam achter in de kleedkamer, Ivan den Hertog was zijn vervanger. De thuisploeg had nog 45 minuten om tegen tien tegenstanders de volle buit binnen te halen. De Raptim keeper had niet erg veel zin om hieraan mee te werken en hield in de eerste fase na de rust een aantal doelpogingen goed uit zijn doel. Toen rond de 60e minuut Bas Scheenhart in een druk zestienmeter gebied de bal echter teruglegde op aanvoerder Yme van Gent, moest de keeper het antwoord schuldig blijven op de bekeken inzet van de Leerdammer in Heicopse dienst; 2-1. HSSC ’61 leek hierdoor wat verlost te zijn van wat druk op de schouders om een slechte wedstrijd toch winnend af te sluiten, want het kreeg steeds meer kansen en gaf bovendien de gehele tweede helft geen mogelijkheid weg aan het tiental van Raptim. Lucas van Dam gaf de ingevallen Ivan den Hertog op de flank de bal mee. Den Hertog begon met zijn hagelnieuwe kicksen aan een fraaie solo en rondde deze rond de 70e minuut zelf af met een schot in de verre hoek; 3-1. HSSC ’61 bracht Gijs Scheenhart en Jesse Kooijman voor Bas Scheenhart en Yme van Gent en kreeg in het laatste kwartier nog een aantal fraaie kansen om te scoren. Helaas wist de ploeg het net niet meer te vinden, waardoor het trouwe en talrijke publiek niet erg verwend werd vandaag. De drie punten en de zesde overwinning na de winterstop maakten dit enigszins goed en ook een blik op de bijgewerkte ranglijst zal menig HSSC-er vrolijker hebben gestemd.

Paasmaandag wacht HSSC ’61 het tweede inhaalduel dit Paasweekend; de ploeg reist af naar Vuren om daar op zoek te gaan naar een nieuwe overwinning. De ploeg zal dan wel iets beter voor de dag moeten komen dan tegen Raptim, want Vuren zal zich, net als dit weekend tegen Focus ’07, zeker niet makkelijk laten verslaan in eigen huis. Het eerste duel eindigde in 1-1 in Hei- en Boeicop.