3 - 2

Brakel VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 855

19 september 2015 10:15

Vandaag treden we aan tegen een voor ons niet onbekende tegenstander. Gezien de eerdere ervaringen met Brakel vorig seizoen was iedereen op voorhand al gemotiveerd. Net als tegen Ophemert gingen we ook deze wedstrijd voortvarend van start. Al in de 2e minuut wist Caroline te scoren na een goede pass van achteruit. Na dit vroege doelpunt bleven we goed combineren en Brakel kwam er nauwelijks aan te pas. Toch duurde het tot de 25e minuut voordat we op een 2-0 voorsprong kwamen. Vanuit een goed genomen corner kopte Mieke op de onderkant van de lat om vervolgens de rebound binnen te tikken.

Halverwege de eerste helft zakten we wat in waardoor Brakel meer in de wedstrijd wist te komen en ook wat kansen wist te creëren. Maar verdedigend stonden we goed waardoor we eigenlijk niet in de problemen kwamen. Vlak voor rust wisten we de voorsprong zelfs uit te breiden. Na een goede pass van Mieke werd Karin gevloerd binnen de 16 meter. De overigens uitstekend fluitende scheidsrechter legde de bal op de stip en deze werd binnengeschoten. Met een comfortabele 3-0 voorsprong gingen we de rust in.

Na de welverdiende aanmaaklimonade in de rust gingen we op dezelfde voet verder en creëerden we ook aan het begin van de tweede helft goede kansen. De scherpte van de eerste helft ontbrak echter waardoor we niet meer aan scoren toekwamen. Op basis van inzet en harde duels kwam Brakel steeds beter in de wedstrijd wat in de 64e minuut resulteerde in de 3-1. Toen Brakel het laatste kwartier 1 op 1 ging spelen raakten we onnodig van slag. We kwamen niet meer aan tikken toe en wisten ook geen balbezit te behouden. In de allerlaatste minuut kwam Brakel nog op 3-2 door een onhoudbaar schot in de rechterbovenhoek. Kort daarna floot de scheidsrechter af.

Al met al hebben we vandaag verdiend gewonnen, maar verzuimd om het eerder af te maken waardoor het in de allerlaatste minuut nog onnodig spannend werd. Wel zijn er meer dan voldoende positieve punten te benoemen waarop we voort kunnen borduren. Het slot van de wedstijd zal ongetwijfeld een goede les zijn voor de rest van het seizoen.