5 september 2015 15:00

Wild, S. De

Zaterdag 5 september. Wat keken we er met z’n allen naar uit! De start van de competitie in de derde klasse (Zuid1) De regen verstierde de competitiestart voor menig voetbalclub, maar Asperen heeft kunstgras en dan weet je dat het ondanks veel regen, gewoon doorgaat.
Bij Asperen aangekomen was het even zoeken. De kantine van weleer was afgebroken en cabines zorgde ervoor dat we onderdak hadden voor het omkleden. In de kleedkamer niets anders dan een gemotiveerd Heicop!
En dan de wedstrijd. Allereerst een mooie ambiance! Door afgelastingen van andere elftallen en een trouwe supportersschare, waren er veel bezoekers, zeker van Heicop zijde. Geweldig!
HSSC’61 begint in de volgende opstelling: Niek de Vos, Wessel de Keizer, Menno de Keizer, Kees Kool, Ferry Uittenbogaard, Nicky van Dam, Bas Scheenhart, Lucas van Dam, Laurens van Leeuwen, Frank de Goeij en Floris Kool. Op de bank: Joop van Kooten, Glenn Huijgen, Rien Bassa en Gijs Scheenhart.
Uiteraard ook de staf van het eerste aanwezig: Marten Boverhof (trainer), Hens de With (leider), Margreet Klijn (verzorgster), Tom Bruynes (assisten scheidsrechter) en Jaco van Soest (manusje-van-alles, maar in deftig Heicops: teammanager)
Toen de wedstrijd begon scheen het zonnetje en was er een aangename temperatuur. Alles aanwezig dus voor een mooie voetbalmiddag en dat zou het voor HSSC zeker worden! Heicop wilde graag en beet zich direct in de wedstrijd. Asperen leek daar af en toe niet goed raad mee, zodat HSSC nadrukkelijk op zoek ging naar de openingstreffer. Floris Kool zette voorin goed druk, toen er een bal teruggespeeld werd, de keeper had geen tijd om de bal rustig aan te nemen en deed dat snel, maar verkeerd. De bal werd veroverd door Floris, die de bal in het lege doel kon schuiven. Net voor rust kon HSSC de voorsprong vergroten. Laurens ging goed door op links. De grensrechter meende buitenspel te zien, maar Laurens stond duidelijk niet buitenspel en hij kon een afgemeten voorzet geven op Bas Scheenhart die de 0-2 maakte. Een mooie ruststand. Tevreden keerden de spelers en trainer naar de kleedkamer, maar wel met het besef dat een wedstrijd na 90 minuten pas afgelopen en dus beslist zou zijn. Na rust ging HSSC verder met wat het voor rust al twee keer deed, namelijk scoren. Een vrij trap van grote afstand werd door Frank de Goeij prachtig ingeschoten. Links van de keeper in de kruising! En dat twee minuten na de rust. Lucas van Dam maakte er na een balverovering en een rush 0-4 van. Nadat Laurens aan de zijlijn lelijk tegen een daar opgeslagen doeltje was gebotst en nog verzorging kreeg, was het Asperen die gebruik maakte van de afleiding die HSSC had. Na een vlotte combinatie werd het 1-4. Met nog 20 minuten op de klok probeerde Asperen het nog wel, maar de wedstrijd was al gespeeld en zo bleef het 1-4. Een mooie teamprestatie, waarbij de keeper weinig te doen kreeg, maar de ballen die er kwamen met overtuiging pakte, de verdediging solide oogde, het middenveld energiek en onze spits Floris het de verdedigers van Asperen lastig maakte
Een heel mooi begin met in ieder geval 1 week lang een eerste plek in de derde klasse C!