5 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

19 september 2015 14:30

Bleek, G.W. van

Zaterdag 19 september stond de wedstrijd tegen de ploeg uit Heukelum op het programma. Heukelum heeft 1 wedstrijd gespeeld en had deze ruim gewonnen. Vandaag zou HSSC’61 graag één of drie punten willen meenemen uit Heukelum. Een moeilijke, maar niet onmogelijke opgave. We bezitten genoeg kwaliteiten om het iedere tegenstander lastig te maken.

Na de warming up begonnen we aan de wedstrijd. In een uiterst vermakelijke eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Bas Scheenhart begon vol energie en was in het eerste kwartier een aantal keer dreigend. Een schot van  Bas Scheenhart en een goede kans voor Floris Kool in het eerste deel van de wedstrijd. Aan de andere kant waren er ook kansen voor de ploeg uit Heukelum. Niek wist tot tweemaal toe de bal uit het doel te houden en een overtreding in het strafschop gebied had ook zomaar tot een strafschop kunnen leiden. Voor rust nog een grote kans voor de ingevallen Gijs Scheenhart (Frank de Goeij uitgevallen met enkelblessure) Maar hij had net iets teveel tijd nodig om op doel te schieten en op dat moment waren de verdedigers van Heukelum er om die kans weg te nemen. HSSC tevreden met een 0-0 ruststand en Heukelum waarschijnlijk niet.

De tweede helft begon Heukelum met veel druk op het Heicopse doel.  De aanvallers van Heukelum waren de eerste helft al enkele malen dreigend en dat werd in de tweede helft niet minder.  In de 62e minuut komt er een aanval van Heukelum. Vanaf eigen helft wordt er snel omgeschakeld. De bal binnendoor gestoken en zo kan aanvaller Meijdam alleen op Niek de Vos af en scoren. Een domper voor het hard werkende HSSC’61.  HSSC’61 probeert druk naar voren te zetten. Bas Scheenhart raakt nog de lat. Maar een corner voor HSSC leidt uiteindelijk de 2-0 in. Een door Lucas van Dam genomen corner wordt koppend uitverdedigd door Heukelum. Zij schakelen razendsnel om en counteren uiterst effectief naar 2-0. Gijs Scheenhart kopt daarna uit een voorzet van Glenn Huijgen nog bijna raak, maar helaas komt er geen aansluitingstreffer.

In de laatste 10 minuten scoort Heukelum nog de 3-0, 4-0 en 5-0. Daarmee is de uitslag iets geflatteerd. Een wedstrijd als deze kunnen ongetwijfeld leerpunten uit gehaald worden om zo volwassener te worden om wekelijks te presteren in de derde klasse. Volgende week wacht koploper De Alblas, die net als Heukelum 0 verliespunten heeft. We kunnen dus weer aan de bak!