Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

7 november 2015 14:30

Heijnen, R.W.

Zaterdag 7 november stond het duel tegen koploper VV Brederodes op het programma. Een ploeg die niet ver uit de buurt is en grenst aan het grondgebied van Hei- en Boeicop.  Een burenderby dus. Dat was ook te zien aan de supportersschare uit Hei- en Boeicop en Schoonrewoerd. Super om te zien hoeveel hun club kwamen steunen!

En dan de wedstrijd. HSSC’61 begon gedreven en goed aan het duel.  De eerste grote kans was voor Glenn Huijgen. Hij schoot de bal hoog in, maar de bal werd door de keeper uit het doel getikt.  Floris Kool zette druk en de verdediger van Brederodes kon niet anders dan de bal naar de keeper spelen. De keeper schoot de bal  in de voeten van Glenn die op de keeper af kon, en op het laatst besloot niet zelf te schieten, maar aan de meegelopen Bas te geven. Dit duurde allemaal net iets te lang, dus geen doelpunt.  Zo was de toon gezet en leek HSSC’61 niet onder de indruk van het spelen tegen de koploper. In de eerste 20 minuten kwam Brederodes niet voor in het spel. Of het moeten de twee vrije trappen geweest zijn, waaruit zij gevaarlijk waren en hun enige kansjes kregen.  Floris Kool en Glenn Huijgen (2x) kregen nog goede (grote) mogelijkheden en zo kreeg HSSC’61 vijf grote kansen.

De aloude voetbalwet …… “als je hem zelf niet maakt, valt het doelpunt aan de andere kant” U kent deze wet vast wel. Deze middag ging hij ook op. Aan de linkerkant van Brederodes werd een actie ingezet en de bal hard op doel geschoten. Via de vingertoppen van keeper Niek verdween de bal ongelukkig in het doel. Het gaf Brederodes weer vertrouwen en bij HSSC leek het omgekeerde het geval. Een duidelijke domper voor de oranjehemden! Voor rust werd ook nog eens de 2-0 gemaakt.

In de rust bespreek je dan een plan om toch een aansluitingstreffer te maken en het de tegenstander niet makkelijk te maken. Maar……. als dan in de 46e minuut een mooi uitgespeelde aanval van Brederodes de 3-0, direct na rust, op het scorebord zet, vallen alle plannen in duigen.  Met een rake kopbal werd ook de 4-0 gescoord. Floris Kool lette goed op en strafte een fout van Brederodes af. 4-1. Maar het slotakkoord was voor Brederodes die de tweede helft de touwtjes in handen had op het veld. HSSC was niet bij machte dat tij te keren.

Volgende week de wedstrijd in Streefkerk tegen een ploeg die vorig jaar afgetekend kampioen werd in de 4e klasse, de klasse waar ook HSSC’61 deel van uitmaakte.  Beide ploegen zullen die middag ongetwijfeld veel energie steken in het halen van 3 punten.