0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

5 december 2015 14:30

Jong, J.A. de

Zaterdag 5 december staat de wedstrijd tegen het hoger geplaatste Drechtstreek op het programma. Feit is dat er tegenwoordig meer ploegen onder ons staan, dan boven ons. Dat is een mooie wetenschap. Vandaag dus de uitdaging om punten te pakken van Drechtstreek in Papendrecht.

De wedstrijd begon licht in het voordeel van HSSC’61. Het waren geen grote kansen, maar toch voldoende speldenprikken om Drechtstreek te laten weten dat er deze middag serieus rekening gehouden moest worden met de bezoekers uit Hei- en Boeicop. De eerste kans was een mooie bal van Floris Kool op Bas Scheenhart, die er vandoor was. Zijn bal op Lucas van Dam bereikte deze speler niet. Wessel de Keizer stuurde Floris Kool weg. Floris Kool gaf voor, maar de uitstekend keepende keeper van Drechtstreek wist er een corner van te maken. Kees Kool gaf een lange bal op broer Floris Kool, die voorgaf, maar helaas geen Heicop speler in de buurt om de bal in het doel te werken. Daarna Nicky van Dam die vrije trap gaf op Lucas van Dam. Lucas was er vandoor, maar helaas geen schot op doel tot gevolg. Drechstreek zette daar over het algemeen weinig tegenover, wat te danken was aan de verdediging die overal kort op zat en keeper Niek de Vos, die ieder keer weer goed stond opgesteld. Voorzetten vanaf de flanken zorgde nauwelijks voor gevaar. Voor rust nog twee mogelijkheden voor HSSC'61. Nicky van Dam geeft de bal aan Floris Kool, die neemt de bal handig mee in het strafschopgebied. Hij schiet hard met links, maar de bal belandt in het zijnet. Daarna een lange bal van Wessel de Keizer op Floris Kool. Die legt terug op Lucas van Dam, maar de keeper ligt wederom goed in de weg. In de 40e minuut was er ook een enorme mogelijkheid voor Drechtstreek. Hun kopbal verdween net naast het doel. Na 45 minuten voetbal kunnen we concluderen dat HSSC’61 zeker niet onderdoet voor Drechtstreek. Een punt moet mee te nemen zijn en als we als collectief blijven werken zou er wel meer in kunnen zitten en is een overwinning mogelijk.

Direct na rust is Lucas van Dam er vandoor, maar de keeper van Drechtstreek let goed op en gooit zich voor de bal. Eén van de grootste mogelijkheden van de wedstrijd ontstond daarna. Ferry Uittenbogerd stuurt Lucas weg, die voorgeeft op de bij de tweede paal vrijstaande Floris Kool. De bal gaat richting het open doel, maar de keeper ziet nog een mogelijkheid om met alle macht te duiken en weet de bal uit het doel te tikken. Laurens van Leeuwen zet daarna goed door en geeft de bal mee aan onze spits, Floris. Zijn schot wordt weer tegengehouden door…. jawel de keeper.

Een corner zorgt daarna voor gevaar. De afgeslagen bal komt bij Bas Scheenhart, die zijn bal van de lijn gehaald ziet worden. Kees Kool kopt daarna bijna raak uit een corner. Een goede actie van Frank de Goeij zorgt voor een dieptebal op Lucas, die net buiten de zestien wordt neergelegd. Nicky van Dam neemt de vrije trap, maar deze verdwijnt naast het doel. Kortom behoorlijk was mogelijkheden voor HSSC'61 deze middag.

We zitten inmiddels in de 80e minuut en Drechtstreek probeert natuurlijk ook mee te doen en mag af en toe er ook uit komen. Van beide kanten ontstond er bij vlagen wat rommelig voetbal, waarbij opviel dat het moeilijk was om de bal lang in de ploeg te houden.

Maar dan een actie van Floris Kool, die het strafschopgebied indraait, zijn actie maakt, maar resoluut wordt neergelegd door een van de spelers van Drechtstreek. De scheidsrechter fluit voor een penalty. Floris gaat zelf achter de bal staan en scoort. 0-1 ! Uiteraard teleurstelling bij Drechtstreek die daarna op zoek gaat naar de gelijkmaker. Op die manier ontstaat er ook ruimte voor de aanvallers van HSSC. Een afstandsschot van Frank de Goeij gaat naast en Bas Scheenhart krijgt met veel ruimte de bal niet bij zijn medespeler. Als Drechtstreek daarna niet meer scoort, nogwel de paal raakt, maar verder niet meer gevaarlijk wordt, is het weer een mooie overwinning voor HSSC’61. Na 12 wedstrijden bevindt HSSC’61 zich samen met Drechtstreek op de vijfde plaats.

Volgende week tegen SC Everstein die slechts één plaatsje lager staat, evenveel doelpunten heeft gemaakt en slechts twee tegendoelpunten meer heeft. Kortom alles is aanwezig om er een mooie en spannende derby van te maken. Iedereen weer welkom op Het Plein op 12 december.