Streefkerk 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

9 april 2016 14:30

Oort, F.J. van

Vandaag de wedstrijd tegen Streefkerk. Een club die op veel fronten qua beleving en qua niveau op onze club lijkt. De A1 van Streefkerk en A1 van HSSC’61 voetballen beiden inde eerste klasse en staan dicht bij elkaar. De eerste elftallen van beide clubs voetballen na jaren in de vierde klasse gevoetbald te hebben, eindelijk weer in de derde klasse en ook daar ontlopen ze in de stand elkaar nauwelijks en zijn ze beiden vorig seizoen gepromoveerd. HSSC’61-1 staat net zoals de A1 net iets hoger genoteerd. Beide clubs zijn er trots op dat er met "eigen jongens” gevoetbald wordt.

Daarnaast draaien beide clubs op de vele vrijwilligers. Zo heeft VV Streefkerk onlangs zijn hele kantine een boost gegeven en met vele vrijwilligers de kantine opgeknapt en zoiets zou zomaar ook bij Heicop plaats kunnen vinden.

Kortom leuk om tegen elkaar te voetballen en op voorhand aan elkaar gewaagd. De doelstelling voor beide clubs is om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan en dat bleek ook wel in de wedstrijd die deze middag volgde. Een mooi voetbalgevecht dat geen winnaar kende. Hoewel…. Geen winnaar? Als je je officieel veilig speelt, mag dat toch ook wel een beetje als overwinning worden gezien toch? Daarmee in ieder geval van harte mannen!

Hoewel de uitslag van 0-0 wellicht een saaie wedstrijd doet vermoeden, is dat niet juist. HSSC’61 krijgt zeker kansen om te scoren en Streefkerk net zo. Na 5 minuten is het Laurens van Leeuwen die hard uithaalt, maar de bal wordt door de keeper gepakt. Nicky van Dam probeert het ook met een schot, maar zijn bal zwaait af en gaat heel ruim naast. Ferry Uittenbogaard gaat er op links vandoor en komt ook ver. Streefkerk komt ook in scoringskans. Zeker als hun spits er vandoor gaat en alleen op de keeper af kan. Deze keer is het niet Niek de Vos die redt, maar Menno de Keijzer. Op geroutineerde wijze gaat hij het duel aan en weet de sterkte spits van de bal te zetten en de bal te veroveren. Vanaf de rechterkant is er daarna weer een kans. Niek laat zich niet verrassen en met een mooie zweefduik is de bal voor hem een prooi. Een vrije bal van Frank de Goeij bereikt Floris Kool die lijkt de bal met de borst in het doel te willen werken, maar had wellicht beter voor een andere optie kunnen kiezen.  Diezelfde Frank de Goeij komt daarna met een voorzet op Bas Scheenhart, die de bal teruglegt op Nicky van Dam, maar zijn schot wordt geblokt.  En dan is het rust. 0-0 met twee ploegen die beide aan willen vallen en scoren, maar beide verdedigingen doen hun werk goed.

Na rust begint HSSC’61 goed aan de tweede helft. In de eerste tien minuten een aantal goede kansen! Lucas van Dam is op aangeven van Bas Scheenhart en Floris Kool dichtbij, maar zijn schot direct na rust wordt geblokt. Frank de Goeij komt vanaf rechts naar binnen en zijn mooie schot wordt helaas ook geen doelpunt. Een verre uittrap van Niek de Vos komt bij Floris Kool, die op de keeper af kan gaan, maar zijn schot gaat in handen van de keeper. De grootste kans is na een kwartier. De bal gaat vanaf de linkerkant naar Bas die vrij staat bij de tweede paal. Hij had af kunnen drukken, maar zag zijn compagnon Lucas van Dam er nog beter voor staan. Lucas van Dam kan de trekker overhalen, maar schiet hard, heel hard. Helaas niet in het doel maar ruim over. En dan ga je denken….. het zou toch niet dat ie aan de overkant gaat vallen? Een actie van Frank de Goeij met een schot wordt wederom door de keeper gepakt.

Tussendoor zien we de scheidsrechter af en toe kijken naar de dug-out van HSSC’61. In het hoekje gekropen zit namelijk onze Greet. Verzorgster van HSSC’61 1 t/m 6, dames, alle junioren, pupillen, trainers enz. Zij staat altijd voor iedereen klaar en iedereen kan bij haar terecht.  Of de scheidsrechter dat wist, weet ik niet. Maar hij besluit om niet naar de Streefkerkse dug-out te gaan, maar naar onze Greet. Zonder dat die twee veel woorden nodig hebben begrijpen ze elkaar. De scheidsrechter laat zijn rechtersok zakken en wijst naar zijn onderbeen. Er zal een spiertje vast gezeten hebben, want vakkundig weet onze Greet de scheidsrechter weer op weg te helpen.

En dan gaat de wedstrijd verder. Streefkerk krijgt het zwaarder en HSSC probeert voor eigen publiek toch een winnende goal te vinden.

Bas Scheenhart maakt nog een actie, maar de bal gaat over. Dan volgen wel nog twee grote kansen. De eerste is voor Streefkerk. De linkerspits is er vandoor en kan hard uithalen. Gelukkig voor de HSSC’ers gaat de bal naast het doel. In de blessuretijd is Arwin van Soest die de bal voor de voeten krijgt en oog in oog met de keeper komt. De bal gaat niet langs de keeper, maar tegen de keeper. Zo is de eindstand 0-0. Vermeldenswaard is nog dat Sjoerd Buijserd, topscorer van onze A1 deze middag zijn debuut maakte voor HSSC’61 en dat een jeugdig HSSC’61 de wedstrijd eindigde met wel 5 tieners op het veld. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Volgende week is HSSC’61 vrij, maar kan HSSC’61 – 3 kampioen worden. De weg naar Het Plein kan dus gewoon gevonden worden en laten we hopen op een mooi resultaat voor ons derde. De week daarop zullen we naar Everdingen afreizen om te proberen punten te halen aldaar.