5 - 3

SV BLC VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 855

23 april 2016 10:00

Vandaag staat BLC op het programma. De dames uit Den Bosch zijn er als enige in geslaagd 3 punten tegen ons te pakken. Wij hebben dan ook iets recht te zetten. Met een overvolle bank en de nodige zenuwen – Teun heeft reeds om 5 uur ’s morgens de opstelling gemaakt – wordt er klokslag 10 uur gestart. Het is een ware droomstart, binnen 5 minuten staan we op 2-0 voorsprong. Beide treffers komen op naam van Caro S, onze goalgetter. Het belooft een waar doelpuntenfestijn te worden, ware het niet dat verslapping de overhand kreeg. Ook BLC bespeurt dit en vecht zich terug in de wedstrijd. In de 26e minuut is daar dan ook de aansluitingstreffer. Waar het 4-0 had moeten staan, luidt de stand nu 2-1. De spanning is terug en hiermee ook de zenuwen. Rustaaag!

In de rust voert Teun de nodige wijzigen door en er volle goed moed wordt er gestart aan de tweede helft. BLC beschikt over een goed voetballend elftal en dat ligt ons wel. Het gaat gelijk op en er wordt leuk getikt en gecombineerd. Maar het bevreesde wordt bewaarheid en in de 55e minuut staat het 2-2. Er volgen een tiental zenuwslopende minuten - Henri excuus hiervoor – maar dan is daar Caro K die kans ziet te schieten. Goaaaaaaaaaaaaalllll! Het doelpunt komt voor iedereen als een bevrijding. We blijven druk zetten naar voren en de verdediging van BLC wankelt. Met hangen en wurgen weet de verdediging van BLC zich zo nog een kwartier staande te houden. Duw- en trekwerk wordt aan beide kanten niet geschuwd. Dit blijkt vandaag namelijk allemaal toegestaan. Caro S beslist definitief de wedstrijd door de 4-2 binnen de touwen te schieten. Ook Mieke pikt haar doelpuntje mee door koelbloedig te blijven wanneer zij alleen op de keeper af gaat. Het staat 5-2 en dat is gezien het wedstrijdverloop wel zeer vertekend. Gul als dat we zijn gunnen we dames uit Den Bosch niet alleen onze voetbalschoenen maar ook een schitterende tegentreffer. Niemand die hier om treurt, 5-3 is de eindstand. Alhoewel, de dames uit Den Bosch lopen hierdoor wel een borrel mis?!

Een puike prestatie ladies! Nog 2 finales te gaan.