5 - 1

Heukelum VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 5e klasse 855

27 februari 2016 16:00

Op een voor ons wat ongebruikelijke tijd, startten we om 16:00 uur de tweede competitie wedstrijd tegen Heukelum. Een heerlijk voorjaarszonnetje, een matige wind en een gemoedelijke drukte op het voetbalveld. Na alle dagen van winters wisselvallig weer, waren alle condities aanwezig om een goede wedstrijd te spelen. Met het wil om kampioen te worden, was de doelstelling vandaag ook weer helder: De wedstrijd moet worden gewonnen!!

Gemotiveerd begonnen we vertrouwd met Marieke op doel. Achterin: Renate, Tanne, Cynthia en Annelies D. Op het middenveld startten Zoya, Sabine, Caro S en Natascha. In de spits: Mieke en Caro K. De wissels: Annelies H, Imara, Amanda, Jessica en Ashley.

Heukelum won de toss en koos er voor aan de zijde te blijven staan. Wij mochten aftrappen. Al snel hadden we overhand in de wedstrijd en konden we druk uitoefenen in de 16 meter van Heukelum. Met meerdere kansen, lukte het niet om de bal achterin het net van Heukelum te krijgen. En langzaam aan verschoof de balans in de wedstrijd en kreeg Heukelum ook wat gevaarlijke acties richting onze helft. Wij speelden op volle kracht, dicht op de middenlijn. Misschien wel iets te dicht: en met een lange bal konden de spitsen van Heukelum op hun snelheid in de buurt van ons doel komen. Marieke stond echter als een huis en wist deze acties te stoppen. Wij waren niet kansloos en gaven we van repliek. Met mooi samenspel aan de linkerkant wist Caro S met een krachtig schot in de ‘35e minuut de bal in de rechterkruising te schieten. Zo kwamen we op 1-0 voorsprong. Een stand die we tot de rust vasthielden.

Tijdens de rust bereikte ons het nieuws dat Ophemert met 3-1 thuis verloren heeft tegen Brakel. Goed nieuws voor ons! Want Ophemert is samen met ons in de race voor het kampioenschap. Nu konden we op 3 punten los van de tweede komen te staan: Moesten we alleen nog maar ‘’even’’ winnen van Heukelum.

In bijna euforische stemming stonden we weer op het veld klaar voor de tweede helft. Althans dat dachten we... Heukelum leek wat geschoven te hebben in de opstelling en was er ook klaar voor. Op volle sterkte startten zij de tweede helft en wisten met de eerste actie al in ons doelgebied te komen. Wij waren gelijk weer wakker: met beide benen weer op de grond. Deze wedstrijd was nog niet gewonnen! We hadden onze handen vol aan deze tegenstander. Met voor dat moment maar één missie: handhaven die voorsprong en voorkomen dat ze de bal in ons net schieten! Dat faalde, het lukte Heukelum in de eerste minuten meerdere malen ons doelgebied te bereiken. En het was maar een kwestie van minuten toen één van de spitsen zich wist los te spelen van onze verdediging. In een actie vrij voor ons doel, kon Marieke ook niet veel meer tegenhouden. De stand was 1-1. Nog maar de ‘55e minuut en de stand was weer gelijk.

Er volgde een periode van acties, nog steeds had Heukelum de overhand in de wedstrijd. Maar langzaam aan kregen wij ook weer wat meer grip. Zo kreeg Caro S met een mooie pass vanuit het middenveld de bal gunstig in haar voeten gespeeld. Als vrije actie voor het doel, ging de bal net niet naast de keeper het doel in, maar in haar handen. Nog geen goal, maar het vertrouwen was wel weer terug. En ja hoor! In de ‘70e minuut kreeg Caro S haar moment opnieuw. En ditmaal: raak! De stand was weer 2-1. En niet lang daarna, een gelukkig schot van Annelies H vanaf de linkerkant van het veld en met een beetje hulp vanuit de verdediging van Heukelum belande de bal zomaar opnieuw achter het net: 3-1! En toen hadden we de smaak te pakken. En Heukelum blijkbaar ook. Want in de ‘85e minuut kregen wij een hoekschop. Sabine nam hem en met een mooie boog draaide de bal richting het doel. En alweer via een verdedigster van Heukelum draaide de bal achter de keeper langs… het net in.

Met drie punten voorsprong was het nu echt nog maar een kwestie van uitspelen. In een laatste actie wist Caro S de bal nogmaals binnen te tikken. En daarmee eindigde deze wedstrijd in een voor ons toch wel hele goede uitslag: 5-1!!