Drechtstreek 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

1 oktober 2016 14:30

Aafouallah, J.

Vandaag de wedstrijd tegen de ploeg uit Papendracht. Op voorhand een ploeg die bovenin mee zou moeten draaien, dus een lastige tegenstander. De voorwedstrijd van onze JO19 was een goede warmmaker. Zij wisten met veel strijd en inzet de eerste punten te halen, door met 3-1 te winnen van Unitas JO19.

De strijd en inzet werd helaas niet meegenomen naar de eerste helft van de wedstrijd tegen Drechtstreek. De eerste helft was er één om snel te vergeten. Drechtstreek domineerde en kon vrij makkelijk voetballen. Naast het goede voetbal, zijn de spelers ook fysiek sterk. Daar had HSSC duidelijk moeite mee. De eerste goal kwam vanuit een standaard situatie. Een corner kon makkelijk ingekopt worden. 0-1. HSSC’61 probeerde er wel uit te komen, maar dat lukte nagenoeg niet. De voorwaartsen konden nauwelijks bereikt worden en als dat al zo was, dan was er een matige aansluiting. Voorzetten werden vakkundig ongedaan gemaakt door het centrale duo van Drechtstreek. Toen ook nog eens de 0-2 viel. Uit een ingooi werd er snel en vlot gecombineerd met als gevolg een doelpunt van de aanvaller. Dat werd dus ook de ruststand. Nul doelpogingen van HSSC’61. De kracht van Drechstreek of de zwakte van HSSC’61?

Na rust moest er dus uit een ander vaatje getapt worden. Opportunistischer en meer strijd/passie in het spel. Het spel was nog geen 30 seconden bezig of Drechtstreek maakte de 0-3. Dat was het dan… Wat moet je nog? Het zou dan zo maar 6-0 of 7-0 kunnen worden. De strijdwijze van HSSC’61 pakte echter goed uit. Want er werd zowaar meer op de helft van Drechtstreek gevoetbald en toen vanuit het niets Arwin van Soest de 1-3 maakte en een voorzet van Glenn Huygen op de arm van een Drechtstreek belandde, kwam er nog een penalty bij. De pennal werd overtuigend ingeschoten door Nicky van Dam en zo werd het toch nog een wedstrijd. 2-3. Best was het die tweede helft niet van beide kanten, maar wel spannend en met meer inzet van HSSC’61 zijde. In de blessuretijd werd er door Ferry Uittenbogaard nog een onnodige overtreding gemaakt in de zestien. De pennal werd door Drechtstreek goed ingeschoten en onhoudbaar voor Niek de Vos.

Eindstand dus 2-4. Een terechte nederlaag tegen een goede ploeg. Volgende week mogen we tegen EBOH, de club waar Julle Ellerman en Marco Boogers ooit begonnen aan hun profcarriëre.