Groote Lindt 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

12 november 2016 14:30

Wild, S. De

Halverwege november kan het stormen, maar ook al koud zijn. Het lijkt wel alsof de herfst een beetje is overgeslagen en we direct de winter in gaan. Afgelopen week al wat nachtvorst en deze zaterdag een goede nachtvorst die er voor zorgde dat de eerste wedstrijden afgelast worden op “Het Plein”.

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Groote Lindt op het programma. Beide ploegen verloren de laatste 3 wedstrijden niet en van de 3 wedstrijden, wonnen ze de laatste twee wedstrijden. Allebei dus in een “flow”. Het meest nieuwsgierig ben je dan wie deze “flow” het beste kan voortzetten.  De conclusie aan het eind van de wedstrijd is dat HSSC’61 deze het best heeft voortgezet, maar helaas niet in uitdrukking wist te brengen in een driepunter.

De wedstrijd begon met speldenprikken van HSSC’61 zijde. Floris Kool die een bal bijna bij de vrijstaande Nicky van Dam kon leggen en een schot van Johan van Es, net naast de goal. Daarna was het Groote Lindt dat twee maal gevaarlijk werd. Maar tweemaal was Niek de Vos oplettend. Waarbij vooral de laatste een goede kans was voor Groote Lindt, bij de tweede paal kon vrij ingekopt worden.  Na bijna een half uur is Lucas van Dam er vandoor. Net buiten de zestien wordt er een overtreding gemaakt en broer Nicky van Dam gaat er achter staan. Nicky doet, wat hij al meer gedaan heeft afgelopen seizoen (en) en scoort prachtig uit een vrije trap.  1-0. Enkele minuten later kan Lucas van Dam koppen, maar deze bal wordt door een speler van de lijn gehaald.  Floris Kool krijgt nog een voorzet, die hij in één keer op zijn slof neemt en wil sturen naar de hoek, dat lukt maar wel langs de verkeerde kant van de paal. Naast dus.  Deze fase van de wedstrijd heeft HSSC’61 de regie in handen met bij vlagen goed voetbal. De verdediging staat en vooral in het centrum zijn Yme van Gent en Menno de Keizer de baas en Kees van den Berg richt zich ook op het uitschakelen van de spits(en) en dat gaat prima.  Hoewel Groote Lindt nadrukkelijk zoekt naar de spitsen, worden de ballen onderschept en worden zij nauwelijks in stelling gebracht. De verdienste van HSSC’61.

De tweede helft een zelfde beeld. Weinig kansen  aan beide kanten, maar een overwegend sterker HSSC’61. Deze tweede helft begint direct goed. Lucas van Dam kan een voorzet afleveren , maar Johan van Es kan de bal weinig kracht geven om in te koppen. De kansjes waren verder spaarzaam. Ferry Uittenbogaard neemt van afstand het doel onder schot en een actie, met daarna een schot van Arwin van Soest, wordt geblokt.  De verdediging doet nog steeds haar werk, dus de wedstrijd lijkt wat dood te bloeden. Ferry Uittenbogaard (panna bij tegenstander) en Arwin van Soest (twee tegenstanders in de luren leggen bij achterlijn) weten het publiek nog wat warm te krijgen.  Maar 1-0 is een gevaarlijke stand. Eén uitval en het is gelijk…….

Als Floris Kool nog een voorzet geeft bij de tweede paal en de ingevallen Jari Aantjes daar niet bij kan, zet Groote Lindt nog aan voor een slotoffensief. Het wordt een alles of niets, met ruimte voor HSSC’61 om uit te vallen. In de 86e minuut krijgt HSSC’61 het deksel op de neus. Een voorzet wordt in de doelmond gepompt. De bal valt tussen alles en iedereen in. Met een hakbal probeert de Groote Lindt speler de bal in te schieten. Deze bal valt weer voor voeten, tegen de keeper en uiteindelijk in het doel. 1-1.

Je ziet de HSSC spelers balen. Zij zetten nog aan voor een laatste offensief. Johan van Es weet een afgeslagen corner op doel te schieten. Helaas belandt deze bal hard op de lat en stuitert terug. Gijs Scheenhart krijgt de bal nog voor de voeten en met links schiet hij hard in, maar over, nadat Koen Looy een vrije trap in de muur had geschoten.

Na 90 minuten fluit de scheidsrechter af. Eindstand 1-1 Op voorhand misschien een uitslag die je kan verwachten tussen de nummer 6 en 8. Uiteindelijk overheerst een teleurgesteld gevoel omdat je vijf minuten voor tijd onverwacht een tegentreffer krijgt.

Volgende week is het eerste elftal vrij, vanwege een bekerweekend. De week er op een lastige uitwedstrijd tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht, die inmiddels opgeklommen zijn naar de tweede plaats en ongetwijfeld graag op die positie willen blijven staan. Aan de spelers en de technische staf de taak om “in de flow” te blijven en alles op alles te zetten om IFC een lastige middag te bezorgen.