Onder 23 wint met 6-0

18 maart 2015 18:30

Een zeer jeugdig O23 van HSSC ‘61 met slechts één selectiespeler (Guanito Pannenkoek) en verder bestaand uit A junioren, aangevuld met Niels den Braven van de B1, leverde een knappe prestatie door de (vooraf al bekende) poulewinnaar met maar liefst 6-0 te verslaan.

Daar leek het in eerste instantie echter niet op. Ameide kwam sterk uit de startblokken en de eerste tien minuten was het wachten op een doelpunt van hen. Zij hebben een aantal razendsnelle spelers in hun team lopen en dat deed ons in eerdere duels nogal eens de das om. De eindpass ontbrak echter bij hen vandaag en als men al eens bij het doel kwam, wist een sterk keepende Niek de Vos een doelpunt te voorkomen. Van lieverlee kreeg het middenveld van HSSC meer grip op de wedstrijd en was men bovendien zeer snel in de omschakeling. Mooi om te zien dat Ameide vanavond in feite met hun eigen wapens verslagen werd. In de 18e minuut leidde zo’n razendsnelle uitbraak over links tot de 1-0. Koen Looy gaf de bal perfect mee op Arwin die voor zijn eerste doelpunt van de avond zorgde. Binnen het halfuur viel de 2-0. Een goede voorzet van de rechterkant door Jari Aantjes werd niet goed verwerkt door de keeper en Arwin van Soest was er als de spreekwoordelijke kippen bij om zijn tweede binnen te tikken. Wederom een voorzet van rechts door Jari werd door de defensie van Ameide in het eigen doel gewerkt en betekende de 3-0. Nog voor de rust scoorde Tristan Koet de 4-0 en had het publiek genoten van een goed spelend Ameide, maar meer nog van een uiterst gevaarlijk en in de omschakeling en in de afronding, zeer efficiënt spelend HSSC. Daarnaast stond een voortreffelijk keepende Niek een doelpunt van Ameide een paar keer in de weg. (die Niek kan wel eens een heel grote worden ;-)… De tweede helft begon Ameide wederom sterk, maar wist ook nu hun dadendrang niet in doelpunten om te zetten, wel raakten men de paal. In de 55e minuut moest Guanito gewisseld worden en onze enige reservespeler, de 15-jarige B-junior Niels den Braven maakte zijn debuut bij “oranjeo23”. In de 75e minuut maakte Arwin van Soest zijn hattrick compleet, hetgeen de 5-0 betekende. Hierna ging men op jacht naar het felbegeerde 6e doelpunt, omdat dit nu eenmaal een wedstrijdpunt meer oplevert en men op deze wijze de tweede plaats in de poule zou kunnen bereiken. In de 85e minuut lukte dit. Nadat Jesse er vlak daarvoor al heel dichtbij was, was het Tristan Koet die op curieuze wijze, op de grond zittend en vervolgens in ‘de draai’ scorend, deze belangrijke treffer maakte. Zo kwam een verrassende stand op het bord met als gevolg dat de 2e plaats in de poule bereikt werd. Jammer dat we in het begin van deze leuke competitie zoveel onnodige punten hebben laten liggen. Vanavond liet zien dat de jeugd van HSSC’61, ten opzichte van hun leeftijdgenoten elders in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, een heel goed figuur slaat.

18e 1-0 Arwin van Soest

28e 2-0 Arwin van Soest

37e 3-0 e.d. Ameide

43e 4-0 Tristan Koet

75e 5-0 Arwin van Soest

85e 6-0 Tristan Koet