HSSC ‘61 wint ook laatste wedstrijd <23 toernooi

4 april 2014 9:15

Laatste poulewedstrijd wordt met 3-2 van Ameide gewonnen.

Dinsdag 1 april stond de laatste wedstrijd voor HSSC'61 023 op het programma.

De jonge selectie Oranje Zwarten mocht aantreden tegen Ameide O23, thuis op Sportpark Het Plein. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Dirk de Ruiter.

Vanaf het fluitsignaal stond de wedstrijd in het teken van kansen over en weer. Bart Klijn schoot voor HSSC'61 een vrije bal op de Ameidense goal maar deze doelpoging stuitte op de lat. Ameide op zijn beurt schoot van afstand maar ditmaal zorgde de paal voor de instandhouding van de brilstand. Na een krap half uur spelen werd Gijs Scheenhart voor 10 min uit het veld gestuurd vanwege commentaar op de arbitrale leiding.

Na 35 min schoot Ameide een vrije trap verdienstelijk binnen, en keek HSSC'61 tegen een 0-1 achterstand aan. Dit leek ook de ruststand te worden, maar terwijl de thee al stond af te koelen werd toch nog de 1-1 gemaakt. In blessuretijd maakte de Ameidense keeper door uit te komen en de bal los te laten een slippertje, die door de oplettende Yoran Aantjes binnen getikt kon worden. De kleedkamers werden opgezocht bij een 1-1 tussenstand.

De 2e helft werd gekenmerkt door een wat feller spel van beide partijen. Met nog een krap kwartier op de klok viel een diepte bal van Thom Kluvers over iedereen heen welke vervolgens netjes werd afgemaakt door Tristan Koet. 1 minuut in blessuretijd Ameide de stand wederom gelijk via een vrije trap vanaf de zijkant die zonder geraakt te worden bij de 2e paal binnenviel. Zo wekte ook de 2de helft de schijn van een gelijkspel die avond. Niets was echter minder waar. 4 minuten in de blessuretijd maakte Ameide een overtreding op Ivan den Hertog in de 16 meter, waarvoor een strafschop werd toegekend. Bart Klijn verzilverde deze laatste strohalm van de avond tot de 3-2. Kort daarna floot de arbiter 3 maal en zo was de winst voor de Heicoppers in deze Zederikse krachtmeting.

De strafschoppen serie werd overigens met 4 -3 gewonnen door Ameide.

Met deze overwinning staat HSSC'61 O23 in zijn debuutseizoen op een fraaie 4de plaats in het AB Midden Nederland Alblasserwaard Toernooi.