18 november 2018 23:30

Wedstrijdverslag door de ogen van een supporter

Sparta30 - HSSC 61

De voorbeschouwing door Sparta 30:

Aanstaande zaterdag is het weer zover: een nieuwe thuiswedstrijd van ons eerste elftal staat op de rol. Deze keer komt HSSC’61 op bezoek in Andel en zal het proberen om de punten mee naar huis te nemen. Dat zal niet makkelijk worden want Sparta ’30 heeft de laatste weken een goede serie neergezet van 3 overwinningen op een rij tegen onder meer SV BLC  (2-6), Vuren (2-0)  en GVV ’63 (0-2). De vraag is of er een 4e  overwinning bijgeschreven kan worden en of de 4e plaats op de ranking gestand blijft houden.

De gasten uit Hei en Boeicop hadden afgelopen weekend rust en wonnen hun laatste thuiswedstrijd van buurman GDC met 3-1. Daarvoor wisten ze ook te winnen uit bij koploper SC Everstein (1-2) dus het lijkt erop dat deze ploeg zeer zeker niet onderschat dient te worden door de manschappen van Noorloos. De ploeg die doorgaans in een mooi oranje tenue op de mat verschijnt, staat dan ook op een keurige zevende plaats in de derde klasse D Zuid. In voorgaande jaren speelden zij in een andere competitie dus de zwaarte is niet helemaal goed in te schatten, maar afgaande op de laatste resultaten lijkt het wederom een interessant affiche te worden zaterdag.

Bij winst komen de gasten langszij bij Sparta ’30.  Bij winst van Sparta ’30 kan er mogelijk nog verder geklommen worden naar de bovenste plaatsen van de ranking, al moeten de concurrenten boven Sparta ’30 wel tegen lager geplaatste ploegen uit 3D.

Vooraf:
Ooit hebben we gevoetbald tegen Sparta 30. Lang geleden. Eerst maar eens een bak koffie. Prima voetbalkantine. Mooie voetbalsfeer. Bijzondere tafels in de kantine, waarbij zelfs ruimte is gemaakt voor een kratje bier in de tafel.  Veel supporters van HSSC’61 doen een bakkie in de kantine. Na de goede tweede helft tegen SVW zijn we benieuwd hoe het vandaag gaat. HSSC’61 is bijna compleet. Alleen Marco Luksen ontbreekt.
De verwachting is dat Ferry en Lucas in de wissel staan. Immers na 2 gewonnen wedstrijden is de stelregel “you never change a winning team”.

HSSC start dan ook in de logische opstelling:
Niek op de goal. De achterhoede wordt gevormd door: Jari- Jan- Menno- Christiaan
Middenveld bestaat uit: Kees- Nicky- Tristan - Koen
De spitsen zijn: Bas -Frank

Waarom gaan we naar het voetbal?
Als het even kan zien we onze ploeg graag winnen. We hopen op een mooie wedstrijd met mooie doelpunten en voor mij persoonlijk tenminste 6 mooie aanvallen van iedere ploeg. Daarnaast beleving, de wil om te winnen en sportief gedrag onder de leiding van een goede scheidsrechter.
Wel al deze ingrediënten hebben we vanmiddag gezien.

De eerste helft:
Beide teams spelen vol op de aanval. Het leverde mooie doelpunten op. De 0-1 was tevens de mooiste van de wedstrijd. Een steekbal van Jan Donker op uitblinker van de dag, rechtsback Jari Aantjes. Een prima voorzet die door Nicky van Dam feilloos wordt ingekopt. De eerste 20 minuten waren voor Hei- en Boeicop. De rest van de eerste helft was volledig in handen van Sparta 30. Met name aan de snelle spitsen had onze achterhoede de handen meer dan vol:
Minuut 24: misverstand Jan en Niek
Minuut 26: Opgelegde kans Sparta 30
Minuut 29: Opgelegde kans Sparta 30
Minuut 30: Opnieuw een grote kans
Minuut 34: Schietkans Sparta 30
Minuut 37: Sparta 30 scoort 1- 1 via Remco van der Heijden. Prachtige goal in het kruis. Daar kom je voor naar het stadion.
Minuut 38: Een counter: 2 passes en spits Anrico Visser scoort behendig en beheerst  2-1
Minuur 40: Na een mooie dieptepass krijgt de spits van Sparta 30 de kans op 3-1. Zijn lob verdwijnt net over de lat.
Minuut 42: Weer een mooie schietkans die vakkundig door Niek wordt gepakt.
Enigszins opgelucht gaan we naar de kantine. HSSC’61 wordt volledig overlopen, 5-1 had normaal geweest. De spelers van Hei- en Boeicop hadden meer aandacht voor de scheids en zijn beslissingen en… dat is nooit slim. Ook onderling werd er niet gecoacht, maar veel teamgenoten bejegenden elkaar extreem negatief.  Je verliest daardoor de concentratie, waardoor HSSC’61 in grote moeilijkheden kwam en terecht op achterstand werd gezet.

De tweede helft:
In de rust zal er wel wat zijn gezegd door trainer Gerrit Molenaar. HSSC’61 komt super uit de startblokken. Door slecht uitverdedigen van Sparta 30 verovert Jari de bal. Bas scoort simpel uit de voorzet: 2-2.
Kansen zijn er voornamelijk voor de spitsen van HSSC’61. Lucas komt Frank vervangen. Christiaan maakt moegestreden plaats van Ferry. Ook de spits van Sparta 30 test opnieuw de kwaliteiten van Niek. Balletje onder de lat die door de HSSC’61 keeper wordt verwerkt tot corner.
Na een kwartier komt Jari opnieuw door op rechts. In het strafschopgebied wordt hij van achter onderuit geschoffeld. Koen Looy benut de strafschop feilloos, 2 -3
HSSC’61 denkt aan een overwinning. Aron van Soest, een 17 jarige speler van JO-19, maakt zijn debuut in HSSC’61 1. Hij vervangt Jan Donker, die sinds de 30ste minuut ondanks een zware blessure aan zijn pols de wedstrijd probeert uit te spelen. De paracetamolletjes helpen maar een klein beetje. Hij lijkt wel een wielrenner. Die gaan ook altijd door. In de slotseconden van de wedstrijd krijgt Sparta 30 nog een terechte penalty. Niek wordt gepasseerd door Anthony van Wijk: 3 -3.

Het gemiddelde cijfer, onafhankelijk gegeven door 3 supporters
Jari was de uitblinker met een 9
Bas en Koen scoorde een 8
Kees, Nicky en Niek ieder een 7

Frank, Menno, Jan, Christiaan, Tristan, Lucas, Ferry en Aron een voldoende.
Kortom, mooie cijfers waarbij niemand door het ijs is gezakt. Dat geeft vertrouwen voor
volgende week:
Op “ het Plein” ontvangen we zaterdag 24 november SV BLC. Een ploeg die afgelopen zaterdag heeft verloren met 1-0. Een ploeg die 15 doelpunten heeft gemaakt, terwijl ze er 17 hebben moeten toestaan. Kortom scoren gaat ze best af.